Πόρτα στην Πολιτική

Το ξεπούλημα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά να μείνει στα χαρτιά, του Κώστα Αρβανίτη

Spread the love

 Κώστας Αρβανίτης  είναι Δημοσιογράφος, Ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Με ψέματα & επιτελικά μαθηματικά πανηγυρίζουν το ξεπούλημα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά – Στον αέρα οι εργαζόμενοι

Ούτε ένας χρόνος δεν έχει περάσει από την ερώτησή μας στην Κομισιόν για την επιλογή της κυβέρνησης να πωληθεί το στρατιωτικό σκέλος των ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ Α.Ε. χωρίς να προβλέπεται η μεταφορά του προσωπικού στο νέο επιχειρηματικό σχήμα, επικαλούμενη μάλιστα ευρωπαϊκή οδηγία!

Λίγο αργότερα τα κυβερνητικά ψεύδη αποκαλύπτονται, με την Κομισιόν να απαντά ρητώς πως «Η Επιτροπή δεν έχει εκδώσει καμία απόφαση ή οδηγία σχετικά με τους όρους καταγγελίας των συμβάσεων εργασίας».

Μετά από σχεδόν έναν χρόνο ψέματα, παλινωδίες και εργαλειοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως ασπίδα των αντεργατικών πολιτικών της, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωρά στο ξεπούλημα των ναυπηγείων με το εξευτελιστικό αντίτιμο των 25.2 εκ ευρώ, το οποίο εμπλουτίζει δημιουργικά μεν, αυθαίρετα δε, με το αντίτιμο για τα γύρω οικόπεδα και το κόστος των νομιμοποιήσεων, ώστε το ποσό να ανέρχεται δήθεν στα 70 εκ. ευρώ.

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει με πλασματικούς αριθμούς, την ώρα που αφήνει μετέωρους εργαζόμενους υψηλής εξειδίκευσης με πολυετή εργασιακή πείρα, στοιχεία κρίσιμα για έναν τομέα δραστηριότητας που σχετίζεται με την Εθνική Άμυνα της χώρας, και προχωρά για άλλη μια φορά σε ιδιωτικοποιήσεις ασύμφορες για το δημόσιο.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων που απαιτούν τη διασφάλιση των δεδουλευμένων τους & των θέσεων εργασίας τους στο Ναυπηγείο.

Το ξεπούλημα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά να μείνει στα χαρτιά.

SHARE
RELATED POSTS
Υπερκομματική η “Συμμαχία Ν.Αιγαίου”, σεμνός και μετρημένος ο κος Μανώλης Γλυνός. Ό,τι ταιριάζει σ’έναν ευλογημένο τόπο, της Τζίνας Δαβιλά
Το μεγαλείο της Λαγάνας, του Νίκου Σταθόπουλου
Συγκοινωνιακές Στάσεις Εργασίας, του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.