Πόρτα στην Πολιτική

Ατομική ευθύνη, οι “υπεύθυνοι” και τα κρούσματα, της Σεμίνας Διγενή

Spread the love
Η Σεμίνα Διγενή είναι Δημοσιογράφος

Η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα πορεύτηκε -σχεδόν αποκλειστικά- με την επίκληση της ατομικής ευθύνης. Σήμερα αποδεικνύεται, με τραγικό τρόπο, ότι αυτός ο δρόμος είναι αδιέξοδος κι επικίνδυνος, αν δεν έχει στο επίκεντρό του τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας και τα μέτρα προστασίας σε κρίσιμους χώρους, όπως είναι οι χώροι δουλειάς, τα σχολεία, τα μέσα μεταφοράς. Αποδεικνύεται ότι το πρόβλημα δεν είναι η αμέλεια των λίγων, αλλά και η κυβερνητική ανευθυνότητα που τροφοδότησε τον όποιο εφησυχασμό

Σήμερα η κυβέρνηση προσπαθεί να φορτώσει πάλι σ εμάς την ευθύνη για ένα ενδεχόμενο lockdown. Όμως το δίλημμα lockdown ή αυτοπροστασία, είναι ψεύτικο και παραπλανητικό. Τα όποια περιοριστικά μέτρα λαμβάνονται στην Ελλάδα και στην ΕΕ, έχουν ως κριτήριο τις “αντοχές” της καπιταλιστικής οικονομίας και όχι τη λήψη των αναγκαίων μέτρων, που θα προστάτευαν αποτελεσματικά την υγεία και τη ζωή των λαών.

Τώρα και χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει: Στην επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, για να εξασφαλιστούν οι ΜΕΘ, μαζικά τεστ και ο κρατικός έλεγχος ευαίσθητων χώρων, όπως οι οίκοι ευγηρίας. Στην αποσυμφόρηση σχολείων και μέσων μεταφοράς. Στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων στους χώρους δουλειάς, με έλεγχο για την τήρησή τους. Σε μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών.

Κανένας εργαζόμενος, άνεργος, μικροεπαγγελματίας, δεν θα πρέπει να μείνει χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα, γιατί πλέον δεν βρισκόμαστε ούτε καν στον Μάρτη, αλλά σε συνθήκες που έχουν συσσωρευτεί τα βάρη και οι συνέπειες και της προηγούμενης περιόδου. Και εννοείται ότι εδώ και τώρα πρέπει να αποσυρθεί το αντεργατικό έκτρωμα, που η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα.

Πάνω από όλα τα παραπάνω -απόλυτα αναγκαία κι αυτονόητα- αιτήματα πρέπει να γίνουν αντικείμενο διεκδίκησης του λαού, των εργαζομένων, των υγειονομικών. Μόνο αυτοί μπορούν να επιβάλλουν την εφαρμογή τους.

Αυτό που πραγματικά χρειάζεται είναι να κάνουμε ένα οριστικό lockdown σε όλες τις πολιτικές, που θυσιάζουν την υγεία του λαού στις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου.

ΥΓ. Θα βγει άραγε, κάποιος “υπεύθυνος” , να μας ενημερώσει και για το ποια είναι τα “διαπιστωμένα κρούσματα” στα θέατρα και στην εστίαση, που για μια ακόμη φορά στοχοποιήθηκαν άδικα;
Όχι ε; Λογικό, αφού δεν υπήρξαν κι απλώς λέτε ψέμματα.. Αναρωτιέμαι, δε ντρέπεστε λίγο;

*Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Πιστεύω σ’ένα Θεό….σε Εμένα, του Γιάννη Πανούση
Κώστας Αρβανίτης για Brexit, Ακροδεξιά, προσφυγικό: «Για την Αριστερά η ΕΕ πρέπει να είναι πεδίο δράσης – Θέλουμε να πάρουμε  το τιμόνι, όχι να κατεβούμε απ’το λεωφορείο»
Νέες εκλογές: ανεξάρτητη από τον Δήμαρχο η επιλογή των δημοτικών συμβούλων

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.