Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Το μήνυμα του τ.Αντιπρύτανη Παν/μιου Αιγαίου Δρ Σπύρου Συρόπουλου για την Ελένη Τοπαλούδη-Πού βρίσκεται η υπόθεση της δολοφονίας στη Ρόδο

Spread the love

Τελευταίες εξελίξεις:

Στον Εισαγγελέα Ρόδου με κουκούλες στα κεφάλια και τρέχοντας οδηγήθηκαν σήμερα 5.12.2018 στις 8:22 πμ οι δολοφόνοι της Ελένης Τοπαλούδη από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδο στο Δικαστικό Μέγαρο με την κατηγορία gia ανθρωποκτονία από πρόθεση και βιασμό. Καμία λεπτομέρεια δεν αναφέρεται από την δικογραφία όπως ισχυρίστηκε ο συνήγορος υπεράσπισης του 19χρόνου

Το ιστορικό και η έρευνα:

Η Ελένη Τοπαλούδη δολοφονήθηκε στη Ρόδο. Το πτώμα της 21χρονης φοιτήτριας από το Διδυμότειχο βρέθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2018 στην περιοχή Φώκια της Λίνδου. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ανακοινώσιμες πληροφορίες οι δυο δράστες, ένας Έλληνας 21 χρόνων και ένας Αλβανός 19 χρόνων, κρατούνται στο ανακριτικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Ρόδου. Ο Αλβανικής καταγωγής δράστης ομολόγησε το έγκλημα, ο Ελληνικής καταγωγής, καταγόμενος από την Λίνδο δεν έχει μιλήσει, και ζήτησε 48ώρη προθεσμία για την απολογία του, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισής του τον κο Άκη Δημητριάδη. Τα κίνητρα των δυο δραστών ήταν σεξουαλικά, στα οποία η Ελένη Τοπαλούδη αρνήθηκε να συμμετάσχει. Χτυπήθηκε στο κεφάλι εντός της εξοχικής κατοικίας του Έλληνα στη Λίνδο, μεταφέρθηκε χτυπημένη με αυτοκίνητο τύπου van και ρίχτηκε στην θάλασσα από τους δράστες όταν λιποθύμησε, γεγονός που φανερώνει ότι έδρασαν σε κατάσταση πανικού.  Τέλος, το γεγονός ότι οι πνεύμονές της είχαν νερό, αποδεικνύει ότι με το χτύπημα στο κεφάλι είχε χάσει τις αισθήσεις της και ο θάνατος επήλθε στη θάλασσα από πνιγμό.

Η Ελένη ήταν ένα συνεσταλμένο κορίτσι, φοιτήτρια του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών στο τρίτο έτος, από συντηρητική και αξιοπρεπή οικογένεια του Διδυμοτείχου και με γονείς εκπαιδευτικούς με ένα ακόμη αδελφό. Ο πατέρας της και ο θείος της που ανέλαβαν την διεκπεραίωση των διαδικαστικών θλιβερών στοιχείων της δολοφονίας της, διατηρούν την αξιοπρέπεια και το χαμόγελο τους εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους στους ανθρώπους που συμπαρίστανται στο πένθος τους και στις Λιμενικές Αρχές. Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος είναι συγγενικό τους πρόσωπο από την Αθήνα, ο κος Ευάγγελος  Γκιουγκής , ο οποίος δήλωσε εκ μέρους της οικογένειας ότι τουλάχιστον ικανοποιείται το αίσθημα δικαίου με την σύλληψη των δραστών. Η υπόθεση θα έχει μεγάλη πορεία καθώς όσο ξετυλίγεται το κουβάρι της ανάκρισης από το Τμήμα του Λιμεναρχείου Ρόδου μέχρι να ολοκληρωθεί ο φάκελος για να σταλεί στον Εισαγγελέα στον οποίο θα οδηγηθούν εν συνεχεία και οι δύο δράστες, προστίθενται διαρκώς νέα στοιχεία. Στις προσβλητικές αιχμές στη μνήμη της Ελένης ο πατέρας κος Γιάννης Τοπαλούδης απαντά με στωικότητα και μεγαλοψυχία ότι είναι γνωστό το ήθος της οικογένειάς του και ο χαρακτήρας της κόρης του, αρνούμενος να συμμετάσχει στις ανηθικότητες που ακούγονται για το παιδί του και αμαυρώνουν τη μνήμη του.

Τέλος, αξίζει θερμών συγχαρητηρίων η άριστη διαχείριση της υπόθεσης από το Λιμεναρχείο Ρόδου, των Στελεχών του και του Κεντρικού Λιμενάρχη Αντιπλοιάρχου κου Σπυρίδωνος Τάτη.

Η σoρός της Ελένης μεταφέρθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Διδυμότειχο συνοδευόμενη από τον πατέρα της Γιάννη και τον θείο της Ευάγγελο, ενώ η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί αύριο στη γενέτειρά της.

Τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του θύματος.

Ρεπορτάζ για το iPοrta.gr: Τζίνα Δαβιλά

Ακολουθεί το μήνυμα του  Δρ Σπύρου Συρόπουλου για την Ελένη: 

Ο Δρ Σπύρος Συρόπουλος είναι τέως Αντιπρύτανης του Παν/ίου Αιγαίου, Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών Πανεπιστήμιο Αιγαίου και  Γενικός Γραμματέας της Συνόδου Πρυτάνεων στην European Universities Association.

 syropoulos.jpg

SHARE
RELATED POSTS
«Τα δύσκολα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ κοινωνικής συμβίωσης»: 41ο, της Μαρίας Γεωργαλά
11329939_10153953502413266_5757672677181009923_n.jpg
Το μήνυμα της ημέρας! 19-12-15
Φιλαναγνωσία, βιβλιοφιλία, βιβλιομανία και άλλες διαστροφές, του Κωστή Α. Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.