Ανοιχτή πόρτα

Το ζην επικινδύνως, κεραυνοί … σωρειτομελανίες, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

Σας έγραφα χτες για το γαϊδαράκο βαρύτονο στον Άγιο Κυπριανό. Φαίνεται, αστειεύομαι μη με παρετε για προληπτικό, πως ο Άγιος έβαλε το χεράκι του. Αυτή ήταν η εικόνα (φωτό) στις 8 το πρωί. Ήρεμη, ειρηνική, μόλις είχε φωτίσει. Βούτηξα και κολύμπησα μέχρι τη μύτη. Από κει παράλληλα με τη παραλία με κατεύθυνση το Κυπρι και τη Χρυσή Άμμο. Η Χρυσή Άμμος είναι μια «κοσμική» παραλία. Εκεί κατέρχεται η χρυσή νεοτης για να αναζητήσει τον έρωτα. Καλλονές, ή τέλος πάντων, και ερωτιδείς, τέλος πάντων. Όμως στις 8 το πρωί κοιμούνται όλα αρχίζουν το μεσημέρι. Ευκαιρία για μας τους δεσμευμένους.

Και εκεί που ήμουν αμέριμνος και μετρούσα τις χεριες και τα όρια της ανάσας χαμός. Μέσα σε ένα δίλεπτο. Κατακλυσμιαία βροχή και γύρω γύρω κεραυνοί. Απείχα από την προσβάσιμη ακτή 300 μετρα. Στο δικό μου ρυθμό επιταχύνοντας θέλει 7 ως 10 λεπτα. Ψυχραιμία και τυχη. Εν μέσω της κοσμοχαλασιας βγήκα σώος. Ευχαριστώ σε, Άγιε Κυπριανέ.

Μπήκα στο αυτοκίνητο και χάζευα τα στοιχεια της φύσης. Το τηλέφωνο είχε αναπάντητη. Μαρίνα. Πού είσαι Πανο; γίνεται της κακομοίρας. Ε εντάξει μια βροχούλα είναι μην ανησυχείς. Τι καφέ θες; τα παιδιά θέλουν κρουασάν; Μετά διάβασα πως το φαινόμενο λέγεται «σωρειτομελανιες» δηλαδή κάτι σύννεφα περίεργα που δεν τα πιάνει και πολύ το μάτι σου. Κάποτε το λέγαμε μπουρίνι αλλά η επιστήμη προοδεύει. Το δε μπουρίνι αν έχεις θαλασσινή παιδεία το προβλέπεις, οι ψαράδες το λένε αρκετή ώρα πριν. Αυτό το ρημάδι όμως δεν φαινεται. Οι κεραυνοί καίνε τώρα μια περιοχή στις Γίδες. Πανηγύρι οι βοσκοί μέχρι τον Οκτώβριο θα πρασινίσει.Υπάρχουν όμως σπίτια και καλλιέργειες οπωροκηπευτικων.Το σημείο δύσβατο με κακοτραχαλο χωνατοδρομο. Οι πυροσβέστες πρέπει να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα.Και 5-6 γραίες μοναχές στο ιστορικό μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής .Φιλοξενες στους επισκεπτες. Θα σου πουν και την ιστορία. Η μόνη ιδρύθηκε αυτοπροσώπως από την Παναγία που υπέδειξε σε ποιμένα τον 13ο αιώνα τη Ζωοδόχο Πηγή. Πεινασμενες Αίγες θα κάνουν πάρτυ. Ελικόπτερα, Canadair κλπ. Τι άλλο θα δούμε.

SHARE
RELATED POSTS
Η φτώχεια μιας απουσίας-Βαγγέλης Παυλίδης…ένα χρόνο μετά, του Γιώργου Σαράφογλου
To θεώρημα της… Άπειρης Μαϊμούς, του Nίκου Βασιλειάδη
Ο βρυκόλακας, η Πανσέληνος, ο Ορφέας και ο βλάχος, του Νίκου Σταθόπουλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.