Editorial

Το δώρο ως αντίδωρο για να γίνουμε σοφότεροι και καλύτεροι άνθρωποι, της Ωραιοζήλης-Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Η Ωραιοζήλη Τζίνα Δαβιλά είναι Θεολόγος (Msc “Η Θεολογία στον Σύγχρονο Κόσμο”), αρθρογράφος/ραδιοφωνική παραγωγός/εκδότρια του iPorta.gr

Εκλεκτές και εκλεκτοί αναγνώστες της Πόρτας μας,

δεν βρήκα κάτι σημαντικότερο από το γράμμα  που ακολουθεί για να υποδεχθούμε όλοι μαζί την αυγή του 2022, φορτωμένου από το πρώτο λεπτό με τα πιο πλούσια και σπουδαία δώρα. Το γράμμα που έλαβα από τον σεβαστό Στρατηγό μας, κύριο Θεόκλητο Ρουσάκη παραμονές Χριστουγέννων, με συγ-κίνησε και, όπως λέει και το ρήμα, κινητοποίησε τα πιο βαθιά και αλληλέγγυα συναισθήματα που εκφράζουν το μήνυμα του Χριστουγεννιάτικού Δέντρου, το μήνυμα της Γέννησης του Θεανθρώπου Χριστού. Το δώρο κάνω αντίδωρο για να μοιραστούμε αυτά τα σπουδαία λόγια με τα οποία με τίμησε ο σεβαστό μας Στρατηγός επισημαίνοντας με απλότητα και σοφία το νόημα της ζωής μας. Διαμοιράζω την σοφία του (αφαιρώντας τα υστερόγραφα που περιελάμβαναν προσωπικές οικογενειακές ευχές), γιατί στο μοίρασμα και στο μαζί γινόμαστε άνθρωποι καλύτεροι, κανονικοί, συναντιόμαστε και συμπορευόμαστε χωρίς μοναξιά και νοσηρή εγωπάθεια. 

Στρατηγέ μου σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, έχετε την απεριόριστη εκτίμησή μου, τα σέβη μου!

Ευλογημένο και δημιουργικό 2022!

Ωραιοζήλη-Τζίνα Δαβιλά

1.1.2022

Το γράμμα του Στρατηγού κυρίου Θεόκλητου Ρουσάκη:

 Αθήνα, Χριστούγεννα 2021

Αγαπητή Ωραιοζήλη,

Μέσα στο ζοφερό κλίμα της πανδημίας θα εορτάσουμε πάλι το μέγα γεγονός της Θείας Ενανθρωπήσεως. Η ανασφάλεια και ο φόβος, η παραπληροφόρηση και οι αμφιβολίες, οι διχασμοί και οι φανατισμοί, η αδιαφορία και ο εφησυχασμός για τον συνάνθρωπό μας, η ανευθυνότητα και οι ιδεοληψίες για την πανδημία δημιουργούν στην ψυχή μας σύγχυση και ομίχλη.

Μια σύγχυση που μας εμποδίζει να βιώσουμε τη Θεία Φιλανθρωπία και μια ομίχλη που τείνει να επισκιάσει το ΄΄ Φως το της γνώσεως΄΄. Το πένθος από την απώλεια αγαπημένων μας ανθρώπων, το κλείσιμο στον εαυτό μας από τη στέρηση της ελευθερίας μας και η έπαρση ότι εμείς κατέχουμε τη μόνη αλήθεια για την πανδημία, δεν πρέπει να μας εμποδίσουν να φωτισθούμε από το ΄΄ Φως της ανατολής των ανατολών.΄΄

Ας βγούμε από την φυλακή του εγωισμού μας, ας ρίξουμε τα τείχη που μας χωρίζουν από τον συνάνθρωπό μας, ας κοιτάξουμε στα μάτια ο ένας τον άλλον χωρίς καχυποψία και ας ζητήσουμε πρώτοι εμείς συγνώμη για τα δικά μας λάθη. Δεν είναι δυνατόν να έρχονται τα Χριστούγεννα και να εορτάζουμε χωριστά, να πενθούμε χωριστά και να πάσχουμε χωριστά, διότι αν χαθεί η Ευκαιρία τώρα, η λύπη μπορεί να είναι αξεπέραστη και μόνιμη.

Ας συμβάλλουμε και εμείς με όλες μας τις δυνάμεις στο ΄΄ επι γης ειρήνη΄΄ και ας ανοίξουμε τις ματιές μας να δούμε λίγο πιο πέρα από τις Χριστουγεννιάτικες βιτρίνες, τα έλατα και τα έλκηθρα.

Ας βιώσουμε την πιο όμορφη προσδοκία σ΄ αυτή τη ζωή, που είναι η προσδοκία του Θείου Βρέφους και την πιο ουσιαστική πορεία πάνω σ΄ αυτή τη γη, που είναι η πορεία προς τον Χριστό.

Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα και ευτυχισμένος με υγεία ο Καινούργιος Χρόνος

Με ιδιαίτερη εκτίμηση και αγάπη

Θεόκλητος

SHARE
RELATED POSTS
Σ’αγαπάω, να το ξέρεις, της Τζίνας Δαβιλά
Στις δίκες, αδελφές μου, στις δίκες*, της Τζίνας Δαβιλά
Εύθραυστες ισορροπίες, της Ωραιοζήλης (Τζίνας) Δαβιλά-Δαμασκηνού

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.