Πόρτα στην Πολιτική

Τουρισμός: Πρόσκληση για επενδύσεις στον Αραβικό χώρο στην 4η Σύνοδο της Ευρω-Αραβικής Συνεργασίας (4th EU-Arab World Summit)

Spread the love

 

Πρόσκληση προς τον Αραβικό κόσμο να επισκεφθεί τη χώρα αλλά και να επενδύσει κεφάλαια στο Ελληνικό τουριστικό προϊόν απηύθυνε από το βήμα της 4ης  Συνόδου της Ευρω-Αραβικής Συνεργασίας (4th EU-Arab World Summit) στην Αθήνα, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης.

«Ο άνεμος είναι ούριος για τον ελληνικό τουρισμό», είπε ο κ. Θεοχάρης ο οποίος υπογράμμισε πως: «Στο επίκεντρο της Κυβερνητικής πολιτικής, βρίσκεται η επιτάχυνση όλων των ώριμων επενδυτικών σχεδίων σε τουριστικές μονάδες, και η πραγματοποίηση των αναγκαίων επενδύσεων για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών (περιφερειακά αεροδρόμια, λιμάνια, οδικά δίκτυα), με κινητοποίηση του ιδιωτικού τομέα και συμμετοχή του στο κόστος».

Ιδιαίτερα αναφορά έκανε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης στους άρρηκτους δεσμούς μεταξύ της Ελλάδας και του Αραβικού κόσμου, «Δεσμούς που καλούμαστε σήμερα να αναπτύξουμε περαιτέρω προς όφελος των χωρών μας για ένα καλύτερο αύριο», υπογράμμισε.

Ο κ. Χάρης Θεοχάρης σημείωσε: «Η Ελλάδα, έχοντας αφήσει πίσω τη 10ετή οικονομική κρίση και έχοντας αλλάξει σελίδα σε πολιτικό επίπεδο στις 7 Ιουλίου, προσφέρει εκτός από σταθερότητα και ασφάλεια και σταθερό οικονομικό περιβάλλον». Τόνισε δε πως «Για την ελληνική Κυβέρνηση και το υπουργείο Τουρισμού η στροφή της οικονομίας μας σε ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης είναι αδιαπραγμάτευτη»

«Η βέλτιστη χρήση των φυσικών πόρων, η διατήρηση της φυσικής κληρονομιάς και της βιοποικιλότητας, η διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και των παραδόσεων και η προώθηση ποιοτικών τουριστικών υποδομών με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα μας», υπογράμμισε ο κ. Θεοχάρης.

«Οι υφιστάμενες τουριστικές εγκαταστάσεις που έχουν περιγραφεί στο master plan του ΤΑΙΠΕΔ, όπως οι Μαρίνες, συνθέτουν ένα πολύ πλούσιο χαρτοφυλάκιο το οποίο μπορεί να προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον του αραβικού κόσμου», είπε ο Υπουργός Τουρισμού.

Τέλος ο κ. Χάρης Θεοχάρης ανέφερε: «Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέσω της ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών θεματικού τουρισμού, όπως ο ιαματικός, ο συνεδριακός, ο γαστρονομικός, ο αθλητικός, κ.ά, ώστε να καταστεί το τουριστικό μας προϊόν πιο ελκυστικό, βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα μας».

 

SHARE
RELATED POSTS
Γιώργος Χατζημάρκος: Το “Φως” που “τυφλώνει”!, του Γιώργου Σαράφογλου
Μπορούμε να οριοθετήσουμε την επερχόμενη βία;, του Δρος Γιάννη Πανούση
Παρεκτροπές κι ανατροπές, του Γιάννη Πανούση

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.