Πόρτα στην Πολιτική

Την «αυτοπροστασία» συνιστούν γιατροί όχι Πρωθυπουργοί, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

Πάνος Μπιτσαξής

•Από ένα γιατρό δέχομαι-αν και δυστυχώς δεν τηρώ πάντα-υποδείξεις αυτοπροστασίας. Γιατι αυτή είναι η επιστήμη του. Αυτός είναι ο προληπτικός του ρόλος. Να κόψετε το τσιγάρο, να μη πίνετε, να τρώτε όσπρια και όλα τα συναφή.

•Από το Πρωθυπουργό περιμένω άλλα πράγματα. Το πρώτο είναι να σέβεται τον όρκο του, θρησκευτικό ή πολιτικό, αδιαφορώ. Ο όρκος αφορά πρώτα και κύρια την τήρηση του Συντάγματος.

Δεν περίμενα ποτέ ότι , λόγω μιας επιδημίας , θα έφτανα σήμερα να θυμηθώ όσα ως φοιτητής προ 40 ετών θεωρούσα τόσο αυτονόητα ώστε να περιττεύουν οι σχοινοτενείς αναλύσεις. Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου είναι πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας. Όσοι βρίσκονται στην Ελληνική επικράτεια (προσοχή όχι μόνο οι Έλληνες) έχουν δικαίωμα απόλυτης προστασίας της ζωής τους. Ειναι τα άρθρα 2 και 5 του Συντάγματος. Το πρώτο είναι θεμέλιο του κράτους δικαίου υπερέχει δηλαδή παντός άλλου δικαιώματος όπως πάγια ερμηνεύεται. Εν προκειμενω ειλικρινά δεν με ενδιαφέρουν οι απόψεις του κ.Άδωνι Γεωργιάδη.

•Ο Πρωθυπουργός οφείλει να προστατεύσει τη ζωή προ παντός άλλου αγαθού. Δεν είναι δικαίωμα είναι υποχρέωση του. Η αυτοπροστασία είναι καλό πράγμα αλλά εκτός αρμοδιοτήτων του. Ας έρθει να μας τα πει ο Τσιόδρας που εσχάτως έχει αφωνία. Έξυπνος άνθρωπος είναι ο Κυριάκος και ξέρει να κρύβει ένα ποτάμι ανειλικρίνειας σε ένα καλά στημένο λόγο. Γνωρίζει και να εξωραΐζει μεγάλες αστοχίες που έγιναν. Γνωρίζει όμως ότι οι κανόνες αυτοπροστασίας είναι σχετικοί και κάποτε αδύνατοι σε συνθήκες επιδημικής έξαρσης. Δεν μπορεί να απαντά σε αυτό με το ότι αυξήθηκαν οι εντατικές άνοιξαν και σας περιμένουνε. Δεν έχει δικαίωμα να παίρνει ρίσκα τέτοιου μεγέθους. Ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει αλλά δεν το κάνει.Όταν δεν θα μπορεί πια να το αποφύγει οι συνέπειες θα είναι τεράστιες. Για όλους μας.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
ΌΧΙ και “Όχι”, του Γιώργου Σαράφογλου
Το τέλος του δρόμου, του Μίλτου Κύρκου (ευρωβουλευτής ΠΟΤΑΜΙ)
Η αποτυχία της ΝΔ με μία λέξη: Μόρια, του Κώστα Αρβανίτη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.