Το σχόλιο της ημέρας

«Τα κράτη δεν τσακώνονται…», του Κωστή Α.Μακρή

Spread the love

Κωστής Μακρής

όλα τα συγγραφικά έσοδα θα διατεθούν σε οικογένειες με παιδικό καρκίνο.

Θα το βρείτε: σε “Πολιτεία”, “Πρωτοπορία” Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Πάτρας, “Ιανός” Αθήνας και Θεσσαλονίκης, και σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και του εξωτερικού που θα ζητηθεί σε 2-5 ημέρες. β) ΗΠΑ μέσω του “Εθνικού Κήρυκα”. γ)στις εκδόσεις Φίλντισι  on line, με μειλ ή τηλεφωνικά

Τα κράτη δεν «τσακώνονται». Πολιτεύονται, πολεμούν (κάτι που ―όπως λένε κάποιοι― είναι η συνέχεια της πολιτικής με άλλα μέσα) ή διαπραγματεύονται, εν κρυπτώ ή και δημοσίως, τους διαπραγματεύσιμους όρους της διαπραγματεύσιμης συμμετοχής τους στον υπό διαπραγμάτευση Κόσμο τού διαπραγματεύσιμου οράματος των κατά περίπτωση εκλεγμένων (έστω και δια της ανοχής των πολιτών ή υπηκόων τους) ηγετών τους.

Η δημόσια παρουσίαση μέρους των διαπραγματεύσεων αυτών και των διαπραγματευτικών επιχειρημάτων αποτελεί θεμιτή πρακτική, πλήρως εναρμονισμένη με την περίοδο της διαφανούς επικοινωνίας που αναζητεί και ο έσχατος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όταν δηλώνει, π.χ., ότι ένας μεγιστάνας της πληροφορικής τον στοχοποιεί (ειδικά αυτόν) για να του βάλει μέσω ενός εμβολιασμού έναν ελεγκτικό μηχανισμό με την μορφή μικροσκοπικού ολοκληρωμένου κυκλώματος (microchip).

Κατά τα άλλα, με μοναδικό μου εφόδιο την Ελληνική γλώσσα και μερικά βιβλία Ιστορίας, Φιλοσοφίας και Ρητορικής που έχω διαβάσει, έχω την αίσθηση ότι οι υπουργοί Εξωτερικών τής Ελλάδας και της Τουρκίας συζήτησαν πολύ πιο πολιτισμένα απ’ όσο το προηγούμενο χρονικό διάστημα θα μπορούσε να εγγυηθεί. Λογικό ήταν ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών ―ως οικοδεσπότης πριν από ένα εορταστικό δείπνο― να πει αυτά που έχει να πει για το σπίτι του και να το παινέψει, διότι όποιος δεν παινεύει το σπίτι του πέφτει και τον πλακώνει. (Το σπίτι, ο πρόεδρος, η χώρα, το αξίωμα… Ότι τέλος πάντων δεν έχει φροντίσει να παινέψεις).

Και χάρηκα που ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, έχων πλήρη (απ’ όσο φάνηκε) επίγνωση ότι αυτά που λέει θα τα ακούσουν οι κάτοικοι της Τουρκίας, της Κύπρου, της Ευρώπης, των ΗΠΑ, του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ρωσικής Ομοσπονδίας, της Κίνας, της Ινδίας, του Ισραήλ, των Η.Α.Ε., της Αρμενίας και πολλών άλλων χωρών (της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης) απάντησε με ευγένεια και είπε όσα όφειλε να πει με σκοπό να υπάρχουν τα λεχθέντα καταγεγραμμένα και να τα θυμηθούν όσες και όσοι πρέπει μα τα θυμηθούν όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Τώρα πότε θα είναι αυτό το πλήρωμα, δεν ξέρω. Ιούνιο θα είναι; Αύγουστο; Που είναι και παχιές οι μύγες; Αγνοώ…

 

SHARE
RELATED POSTS
10603396_700343660041655_3065533276348979639_n.jpg
Το αφόρητο Εγώ!
Το σχόλιο της ημέρας: καλή πρόοδο στη Σόφια κ.Βελόπουλε. Για το καλό της επιστήμης, του Πάνου Μπιτσαξή
Ο Κασελάκης και ο «κανένας», του Πάνου Μπιτσαξή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.