Ανοιχτή πόρτα

ΣΥΡΙΖΑ ..παραφράζοντας τον Μπρέχτ, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

Ο Πάνος Μπιτσαξής είναι ποινικολόγος και συγγραφέας του αυτοβιογραφικού-ιστορικού βιβλίου “΄Οταν το μέλλον έπαιζε κρυφτό..”

•Επίκειται διάσπαση; διαρροές; Δεν ξέρω αλλά δεν θα είναι αναίμακτο. Ομως ο Κασσελακης είναι μελετηρός. Σίγουρα έχει διαβάσει Μπρέχτ, ως αριστερός. Επομενως κατα παράφραση, ποιητική αδεία, γνωστού ποιήματος «Αν ο λαός χασει την εμπιστοσυνη του στο κόμμα, τότε το κόμμα οφείλει να διαλύσει το λαό και να εκλέξει έναν άλλο λαό».

•Έπεσα έξω με την Αχτσιόγλου. Σπολλατη… Υπερτιμησα τη δυναμη των φατριών και υποτίμησα το μέγεθος της συμμετοχής. Να είστε επιφυλακτικοί με τις προβλέψεις μου. Κάνω ό,τι μπορω βέβαια αλλά αστάθμητοι παραγοντες, κακοί υπολογισμοί. Παρακολουθω με μεγάλο ενδιαφερον.


Ο φόβος του Κασσελάκη φυλάει τα έρημα της Εφης…καλό ΣΚ (16/9/2023)

•Και τι σε κόφτει τι θα γίνει εκεί με ρωτάνε. Μα με κόφτει και με παρακοφτει.Θα είναι καθοριστικό για τη μορφή και το μέλλον του χωρου μας. Αυτού που ,με περισσή αυταρέσκεια ,ονομάζουμε «δημοκρατική παράταξη».Λοιπόν τις εκτιμήσεις πρέπει να τις διακινδυνεύει κανείς έγκαιρα.Γιατί εκ των υστέρων όλοι είμαστε προφήτες.Η αισθηση μου είναι πως η Εφη Αχτσιόγλου θα εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή.Αυριο.Ο φόβος του Κασσελάκη συνασπιζει τα έρημα στη ποδιά της.Οι άλλοι,Παππάς,.Τζουμακας εξαφανίζονται κσι ο Τσακαλωτος είναι πολύ χαμηλά.Για να δούμε.Αν πέσω έξω θα απολογηθώ ταπεινά τη Δευτέρα.

•Επι της ουσίας.Παρακολούθησα σε κάποιο βαθμό το τι λένε .Ούτε και οι ιδιοι δεν ξέρουν.Κόμμα δομών,κόμμα μύδι και όχι στρειδι κλπ.,διάφορα ακατάληπτα αριστερά περί διαμεσολαβημενης και όχι αδιαμεσολάβητης επαφής και κάτι σκόρπια.Έχω παραιτηθεί από τη προσπάθεια να καταλάβω αυτό που και οι ίδιοι δεν μπορούν να εκφράσουν σε αρθρωμένο λόγο.Το συμπερασμα είναι απλό.Λένε για να λένε.Θελουν αυτό που έχουν.Λογικό.Ανθρώπινο.Τα κλειδιά της Κουμουνδούρου χωρίς τον εξωσθέντα κλειδοκρατορα.Ποιες εκλογές;Αργούν.Μέχρι τότε να μπαίνουν στο κτίριο άρχοντες και κάποιοι.Να τους δίνουν σημασία οι θυρωροί.Να δηλωνουν και να τους παίζουν τα media.Από κάτω είναι και τα αγαπημένα μου «μπριζολάκια Τελης»,μια ανάσα από τα γραφεία.Δεν θα δώσουμε τα κλειδιά στον παρείσακτο και τα κρητικά αγριοκοπελια.

•Αντίθετα ο Κασσελακης καταλαβαίνω πολύ καλά τι λέει και γιατί θα χάσει.Όχι βέβαια από τη Μακρόνησο ,για πολλούς λόγους.Είναι γενικό το περίγραμμα του αλλά σαφές.Αντιληπτό δια του νοός και όχι με την ερμηνεία χρησμών ,που δεν είναι καν χρησμοι αλλά «bourdologie generale” Θέλω μας λέει ένα κόμμα όπως το Δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ. Να χωράνε όλοι από το κέντρο μέχρι και την αριστερά. Να λενε όλοι ότι θέλουν αλλά να μην είναι οργανωμένοι σε πτέρυγες κσι φατρίες. Εγώ θα ακούω και θα επιλέγω κατα τη κρίση μου ,ότι μ αρέσει ,με τη νομιμοποίηση της εκλογης μου και από κει και πέρα αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσατω. Όποιος δεν του αρέσει γεια.Όπως ο μέντορας Αλέξης. Αριστερά είναι ένα σύστημα που προστατεύει την υγιή επιχειρηματικότητα, τους μη προνομιούχους, το κράτος δικαίου, το περιβάλλον και τα ατομικά δικαιώματα. Πώς; βλέποντας και κάνοντας. Εγω ειμι η αλήθεια. Ο αντί Μητσοτάκης, το μέλλον. Κατι σαν ΠΑΣΟΚ αλλά με τη δίκη μου λάμψη. Τι άλλο να πει;

•Κι εγώ τι προτιμάω; Προσωπικά το κανονικό ΠΑΣΟΚ αλλά έλα που μαζί του συμφωνεί το 12% και δεν ανεβαίνει με τίποτα.Εκεί καρφωμένο. Το προτιμώ δε με απόλυτη ανεξαρτησία γνώμης . Συχνα διαφωνώ και έντονα μαζί του. Έτερον εκατερον όμως. Κάποτε δικαιούται να ξανακυβερνήσει.Και κάποιος πρέπει να αντιπολιτεύεται. Το βρίζουν αλλά αν η Ελλάδα ειναι κάτι στο στερέωμα οφείλεται κυρίως στο Πασοκ. Με λάθη ναι. Με διάφορους λυμεωνες; ναι. Εγώ ομως ότι και αν λένε κοιτάω το δάσος. Είναι μια λύση για τη χώρα ο Μητσοτάκης πιστεύει η πλειονότητα κσι δεν την αδικω. Όμως ότι ανεβαίνει είναι προορισμένο να πέφτει. Ισχύει και στη πολιτικη και σε άλλα.

SHARE
RELATED POSTS
Τι σκαρφίζονται οι άνθρωποι!, του Κωστή Α.Μακρή
Για το Άγιο Πάσχα το μήνυμα του υποψήφιου περιφερειάρχη N.A. κου Μανώλη Γλυνού: «Νῦν πάντα πεπλήρωται φωτός, οὐρανός τε καί γῆ καί τά καταχθόνια…»
Το εκκρεμές της αιωνιότητας, του Νίκου Βασιλειάδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.