Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς τα έργα και οι υπογραφές νέων συμβάσεων από το Δήμαρχο Ρόδου κο Φώτη Χατζηδιάκο

Spread the love

 

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Ρόδου , υπογράφτηκε σήμερα από το δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο και τον εκπρόσωπο της εταιρίας «Χαράλαμπος Μαυρονικόλας» η σύμβαση έργου «Άρση επικινδυνότητας, αποκατάσταση φθορών και βελτίωση οδοστρώματος στην περιοχή Ροδίνι». Οι εργασίες εκτέλεσης του έργου ξεκινούν άμεσα με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τους τις 180 ημερολογιακές ημέρες, με  συνολικό προϋπολογισμό 200.000 ευρώ και χρηματοδότηση  από ιδίους πόρους του δήμου Ρόδου και μεταξύ  άλλων προβλέπει εργασίες τοποθέτησης νέου αντιολισθητικού τάπητα  στις ακόλουθες οδούς:

  1. Δρόμος από ΔΕΥΑΡ προς κόμβο Ροδινιού
  2. Δρόμος από Αγ. Δημήτριο προς κόμβο Ροδινιού
  3. Οδός Βρυξελών
  4. Οδός Λυδίας
  5. Οδός Μητροπολίτη Σπυρίδωνος (ρεύμα ανόδου –καθόδου)
  6. Οδός Μαραθώνα
  7. Χώρος στάθμευσης απέναντι από ΔΕΥΑΡ.

Την ίδια ημέρα  ο Δήμαρχος Ρόδου υπέγραψε τη δεύτερη κατά σειρά σύμβαση έργου «Συντήρηση Δημοτικών Κτηρίων Δημοτικής Ενότητας Ρόδου», συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους του Δήμου Ρόδου , που προβλέπει τη  συντήρηση και αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων  του κτιρίου τη Διεύθυνσης Πρασίνου  και τεσσάρων (4) Δημοτικών Παιδικών Σταθμών εντός της Πόλεως.

Συγκεκριμένα:

  1. Εγκαταστάσεις Διεύθυνσης Πρασίνου
  2. Παιδικός Σταθμός, περιοχή νέου Νοσοκομείου Ρόδου).
  3. Δημοτικός Παιδικός Σταθμός «Μαρίτσας Καβαρινού»
  4. Κοινοτικό Προσχολικό Κέντρο Αγίων Αποστόλων
  5. Παιδικός Σταθμός, περιοχή Μοσχόβη.

Το έργο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από ιδίους πόρους του Δήμου Ρόδου.  Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρία «Τσακίρης ΕΚΤΕΡ Ο.Ε», με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης των εργασιών τις 240 ημερολογιακές ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Τέλος, σήμερα  παραδόθηκε η ασφαλτόστρωση του δρόμου συνολικού μήκους 3 χιλιομέτρων, από το ύψος της εθνικής οδού έως την παραλία Στεγνών,  καθώς η οδός  Εμ. Χαραλάμπους μπροστά στο Χαραλάμπειο Γηροκομείο, αφού προηγούμενα κατασκευάστηκε από τη ΔΕΥΑΡ νέος αγωγός όμβριων υδάτων.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης και την επίβλεψη των έργων ο δήμαρχος Ρόδου δήλωσε ότι: «Πιστοί στις δεσμεύσεις και στις δηλώσεις μας , συνεχίζουμε την εκτέλεση των έργων που εντάξαμε στο τεχνικό μας πρόγραμμα και αυτό θα πράττουμε μέχρι τις 31 Αυγούστου 2019».

SHARE
RELATED POSTS
agamoi_1600Χ800.jpg
Οι “Άγαμοι Θύται” στη Ρόδο στις 6 Ιουλίου – Κερδίστε 10 μονές προσκλήσεις
Ένα οίκημα στην καρδιά της Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Δεν πέρασε η πρόταση του Δήμου Ρόδου για την αξιοποίηση της Νέας Αγοράς-“Παίζουν με το μέλλον του νησιού οι λαϊκιστές” δηλώνει ο Δήμαρχος Φ.Χατζηδιάκος

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.