Πόρτα στον Κόσμο

Συναγωνισμός υπουργών για ψήφο Ομογένειας, του Αντώνη Η.Διαματάρη

Spread the love

Ο κ. Αντώνης Διαματάρης είναι Ομογενής Έλληνας της Αμερικής, Αρθρογράφος, Επιχειρηματίας, πρώην Εκδότης, Πρόεδρος και Διευθυντής της Εφημερίδας “Εθνικός Κήρυξ” που κυκλοφορεί καθημερινά στην Αμερική, νυν Σύμβουλος του “Ε.Κ” και πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών. 

Επισκεφθείτε τη νέα ιστοσελίδα μας

visit our new web site

Προκαλεί μειδίαμα σε πολλούς η εναγώνια προσπάθεια ενός ακόμα υπουργού να καρπωθεί την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των ληξιαρχικών υποθέσεων των ομογενών από τα κατά τόπους προξενεία, χωρίς να έχει καμία ανάμειξη σε αυτό.

(Για τα πραγματικά γεγονότα της υπόθεσης αυτής ο «Εθνικός Κήρυκας» δημοσίευσε ένα εμπεριστατωμένο άρθρο στο φύλλο της Πέμπτης 13 Ιανουαρίου).

Προφανώς έτσι αντιλαμβάνονται και ασκούν την πολιτική και με τον τρόπο αυτό επιδιώκουν την αναβάθμιση της θέσης τους διάφοροι πολιτικοί.

Το από ποιους και πώς ξεκίνησε αυτή η διαδικασία είναι πια γνωστά μετά το δημοσίευμα του «Εθνικού Κήρυκα».

Στο τέλος της ημέρας, όμως, λίγο μετράει ποιος είναι ο «πατέρας» αυτού του. Αλλού είναι η ουσία. Στην υλοποίησή του.

Μας χαροποιεί ιδιαίτερα, ωστόσο, η αγωνία από την οποία διακατέχονται για την «πατρότητα» αυτής της ιδέας. Και μας χαροποιεί διότι αποδεικνύει ότι επιτέλους η Ομογένεια αναβαθμίζεται, μετρά στα μάτια των Ελλήνων πολιτικών.

Και αναβαθμίζεται διότι ο Απόδημος Ελληνισμός διαθέτει ψήφο, έστω αυτή στην κουτσουρεμένη της μορφή, παρά τις προσπάθειες του Κυριάκου Μητσοτάκη να παραχωρηθεί και στους Απόδημους η ψήφος που ισχύει για τους Ελληνες της Ελλάδας.

Αυτό μετράει. Ηταν για τους λόγους αυτούς, καθώς και για την ανάγκη σύσφιξης των σχέσεων της Ελλάδας με τους απόδημους, που υποστηρίζουμε για δεκαετίες την ανάγκη παραχώρησης της ψήφου στους απόδημους.

(Είναι εκπληκτικό ότι δεν είναι μόνο η Ομογένεια της Αμερικής που διαπρέπει. Ο μεν Γιώργος Τσούνης πιθανότητα θα πάει πρέσβης στην Αθήνα, ο δε Αυστραλιανός πρέσβης στην Ουάσιγκτον είναι ομογενής, λέγεται Αρθουρ Συνοδινός – Δες σημερινό πρώτο θέμα της εφημερίδας).

Αποτελεί λοιπόν γεγονός μείζονος σημασίας να εγγραφούμε όσοι έχουμε τη δυνατότητα, όπως μας παρακινεί το υπουργείο Εσωτερικών, για να μπορούμε να ψηφίσουμε στις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα.

Στην περίπτωση δε που ψηφίσουμε μαζικά, ο ανταγωνισμός μεταξύ των Ελλήνων πολιτικών για την ψήφο μας θα γίνει εντονότατος. Πιθανόν να μετατοπιστεί το κυνήγι της ψήφου από περιοχές της Ελλάδας, σε περιοχές εκτός Ελλάδας με μεγάλο ομογενειακό πληθυσμό.

Και τότε θα δείτε πόσο θα μας κολακεύουν.

SHARE
RELATED POSTS
“Ημέρα Μνήμης” στις ΗΠΑ! (Memorial Day), του Γιώργου Σαράφογλου
12191973_1477145022594099_5184164807313324492_n.jpg
Πορτογαλία: η φρίκη και το θαύμα!
09-234843ypej.jpg
Αμερικανός ΥΠΕΞ: Η αεροπορική επιδρομή στη Συρία αποτελεί μήνυμα και για… τη Βόρεια Κορέα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.