Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Στάθης Σκανδαλίδης – Τάνια Σικελιανού στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου

Spread the love

Την ερχόμενη Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, δίνουν συναυλία δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες, που διαπρέπουν στον τομέα τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εμφανίζονται η βιολονίστα Τάνια Σικελιανού και ο κιθαριστής Στάθης Σκανδαλίδης. Μας καλούν σε ένα ταξίδι από την κλασική εποχή μέχρι σήμερα, με έργα για βιολί και κιθάρα. Θα ακουστούν έργα ξένων κι Ελλήνων συνθετών (De Falla, Paganini, Bartok, Vivaldi κ.ά.)  Σημαντικό μέρος του προγράμματος αποτελείται από έργα βασισμένα στις παραδοσιακές και λαϊκές μουσικές των χωρών των συνθετών, υπό το πρίσμα της λόγιας ματιάς.

Η εκδήλωση αποτελεί διοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και πραγματοποιείται με την στήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου. H είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Λίγα λόγια για τους συντελεστές

Βιολί: Τάνια Σικελιανού

Η Τάνια Σικελιανού γεννήθηκε στην Πάτρα. Ξεκίνησε τις σπουδές της εκεί, και ολοκλήρωσε με διπλωματικές εξετάσεις στην Αθήνα αλλά και ως υπότροφος οργανισμών στη Νέα Υόρκη, την Γενεύη, το Βέλγιο κ. α. Συνέχισε σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Παρίσι και το Άμστερνταμ στην ερμηνεία και τη σύνθεση.

Η Τάνια έχει πραγματοποιήσει συναυλίες και ρεσιτάλ σε φεστιβάλ της Ελλάδας και της Κύπρου, καθώς και στο εξωτερικό: στις Η.Π.Α, Ολλανδία, Γερμανία, Βέλγιο, ενώ έχει ηχογραφήσει για τον κινηματογράφο. Με ιδιαίτερη φροντίδα έχει παρουσιάσει δεκάδες παγκόσμιες και πανελλήνιες πρώτες εκτελέσεις ενώ έργα της έχουν παρουσιαστεί σε Ελλάδα, Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία, Εκουαδόρ και τις Η.Π.Α. Έχει βραβευτεί διεθνώς ως ερμηνεύτρια αλλά και συνθέτις. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών. Διδάσκει συχνά ως επισκέπτρια σε διεθνή σεμινάρια.

Kιθάρα : Στάθης Σκανδαλίδης

Ο Στάθης Σκανδαλίδης έχει αποσπάσει διεθνή βραβεία και διακρίσεις σε διαγωνισμούς κιθάρας κι έχει δώσει ρεσιτάλ σε πολλές χώρες προσκεκλημένος από πανεπιστήμια, ωδεία, διεθνείς διαγωνισμούς και φεστιβάλ κιθάρας και λαούτου. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Robert Schumann Düsseldorf (υπότροφος του ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης) και του Πανεπιστημίου Mozarteum Salzburg. Οι μεταγραφές του Seven Medieval Pieces κυκλοφορούν από τον αγγλικό εκδοτικό οίκο Lathkill. Έχει συνεργαστεί με το Ι.Ε.Π. στη συγγραφή του Οδηγού του Εκπαιδευτικού για το αντικείμενο της κιθάρας για τα Μουσικά Σχολεία. Το 2015 κυκλοφόρησε από την βελγική εταιρεία Tern το CD Stathis Skandalidis Plays Gilbert Isbin, με έργα για αναγεννησιακό λαούτο, ενώ το 2016 κυκλοφόρησε από την F.M. Records το Dama-dama, ένα CD με έργα για κιθάρα του Μιχάλη Κουμπιού.

 

SHARE
RELATED POSTS
sjtrdytfh.jpg
Στις 7 Ιανουαρίου η εξόδιος ακολουθία του Μιχάλη Ε. Σκανδαλίδη
Επιστολή στον Περιφερειάρχη Γ.Χατζημάρκο στέλνει ο Δήμαρχος Ρόδου για την άμεση υλοποίηση της πίστωσης του 1 εκ ευρώ για το Ροδίνι
17 Αυγούστου: στη Ρόδο η παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη “Χένσελ και Γκρέτελ” των αδελφών Γκρίμ

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.