Πόρτα στην Πολιτική

Σουσάμι άνοιξε…και Νίκος Ανδρουλάκης, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

•Ο Αλη Μπαμπά καιροφυλακτούσε πάνω σε ένα δέντρο.Άκουσε τον αρχηγό των 40 κλεφτών να στέκεται μπροστά στη πόρτα της σπηλιάς και να φωνάζει «Σουσάμι άνοιξε.» Η πόρτα άνοιξε αμέσως. Υπομονετικός περίμενε να φύγουν οι 40 κλέφτες.Βγαίνοντας ο αρχηγός φώναξε «Σουσάμι κλείσε.». Και η πόρτα έκλεισε. Έτσι ο Αλη Μπαμπά μπήκε στη σπηλιά και απέκτησε το χρυσό που έκρυβαν μέσα της οι 40 κλέφτες. Απρόσμενα έγινε πλούσιος.

Το Σουσάμι άνοιξε ,σουσάμι κλείσε, είναι ο παραμυθένιος πρόδρομος του PiN και των κωδικών ασφαλείας που βασανίζουν τη μνήμη μας όταν δεν τους έχουμε σημειώσει. Γιατί ο αδελφός του Αλη Μπαμπά, Κασιμ, που έμαθε το μυστικό τον ξέχασε. Είπε «κριθάρι κλείσε» η πόρτα έμεινε κλειστή και τον σκότωσαν άσπλαχνα οι 40 κλέφτες.

•Ο Νίκος Ανδρουλακης έτσι όπως τον κόβω δεν πιστεύω πως ξέρει τις Χίλιες και μια νύχτες και το παραμύθι του Αλη Μπαμπά. Είχε όμως την φυσική ευφυΐα και την πείρα να βρει το PIN.Βρήκε τη μαγική λέξη και είναι ήδη μέσα στη σπηλιά με τους θησαυρούς.Η πόρτα άνοιξε.Και η μαγική λέξη είναι μια. ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Έτσι το ΠΑΣΟΚ σκαρφαλώνει. Από το 7% είναι στο 14%. Και όλο και περισσότεροι μαθαίνουν να λένε Σουσάμι άνοιξε και το πολιτικό σκηνικό αλλάζει. Ο μέγας φόβος είναι αν ο Νίκος ξεχάσει το Pin.

•Γιατί λειτούργησε και γιατί θα είναι καταλυτική η μαγική λέξη.Θα σας πω την ταπεινή μου γνώμη.

•Μέχρι τώρα όταν λέγαμε τη λέξη «Δεξιά»όλοι λίγο πολύ καταλαβαίναμε τι σημαίνει.Στα καλά και τα κακά της.Στις ιστορικές επιτυχίες και τις ιστορικές αποτυχίες της.Στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται το κόσμο ,την οικονομία και τη πολιτική.Και με αυτή τη γνώση άλλοι την επέλεγαν και άλλοι όχι.

•Όταν λέγαμε Αριστερά σηκώνομε τα χέρια. Τι θα πει αυτό ακριβώς; Κανείς δεν μπορούσε να το καταλάβει. Ούτε καν οι ιδεολογικοί της εγκέφαλοι. Καθένας είχε τη δίκη του άποψη για το τι είναι και τι σημαίνει.5 χρόνια διακυβέρνησης έπεισαν και τον πλέον δύσπιστο ότι τελικά η λέξη αυτή δεν έχει περιεχόμενο.Δεν ενέχει στο παραμικρό κάποια άποψη για την οργάνωση της κοινωνίας. Είναι ένα χύμα εμπόρευμα, ένα διαρκές μπαλαντζο στην απροσδιοριστία και πολλές φορές στην αναξιοπιστία.Έτσι τη διέσωζε η γοητεία του Τσίπρα.Το άστρο της νεότητας.Η απολίτικη στάση όσων θα ήθελαν φαντασιακα ένα τέτοιο παλληκάρι για γαμπρό τους η γιο τους. Το καλό παιδί, το δικό μας παιδί , της διπλανής πόρτας.Αυτά όμως τέλειωσαν.Μένει η ασάφεια.Πως να επιλέξουμε εσάς όταν οι ίδιοι δεν ξέρετε τι είστε όταν ο καθένας λέει ότι του έρθει, λένε όλο και περισσότεροι.

•Το μνημόνιο και η κρίση παρέσυρε το ΠΑΣΟΚ στην ίδια ομορφιά. Η λέξη «σοσιαλιστικό» στο τίτλο του έγινε το σύντομο ανέκδοτο.Ο ρόλος των κρατικοδίαιτων διαχρονικά στελεχών και κυρίως των αρκετών που το βύθισαν στη διαφθορά, ιδίως στη δεύτερη τετραετία Σημίτη ,αδικώντας την συντριπτική πλειονότητα όσων το πίστεψαν ,ήταν καταλυτικός. Ποιος σοσιαλισμός; ελάτε τώρα ας γελάσουμε.

•Όμως η φύση και η πολιτική «απεχθάνονται το κενό».

Το διακύβευμα της ανανέωσης έγινε ρεύμα και απέκτησε λαϊκή νομιμοποίηση με ανοιχτή εκλογή.270000 πολίτες. Δεν τους λες και λίγους σε κομματική εκλογή.

•Ο Ανδρουλακης είπε…”σουσάμι άνοιξε “Σοσιαλδημοκρατία». Παραπέμπει, με συστημική προσημια , σε κοινωνίες ευημερίας, δημοκρατίας και κοινωνικής συνοχής. Κοινωνίες με τον υψηλότερο πολιτικό πολιτισμό στο κόσμο. Ποιος δεν θα ήθελε την Ελλάδα σε ένα τέτοιο δρόμο.

•Το σημαντικό είναι πως, χωρίς πολλή φασαρία και βουή, κάνει προσπάθειες να δώσει στον όρο περιεχόμενο. Τώρα ας πούμε επικεντρώνεται στο μεγάλο άγος. Τον κατώτατο μισθό. Και σπρώχνει το Μητσοτάκη στη κατεύθυνση της αύξησης. Αυτό είναι αντιπολίτευση, όχι οι κραυγές και οι εποχιακές ανοησίες.

•Τον Ανδρουλακη δεν τον ψήφισα στις εσωκομματικές εκλογές. Είχα αμφιβολίες. Αν αποδείξει ότι έκανα λάθος όχι απλώς θα χαρώ. Θα πανηγυρίσω.

SHARE
RELATED POSTS
Τι λένε οι Η.ΠΑ. – Τι λέει ο κος Τσίπρας – Τι λέει ο κος Πούτιν
Ο “Αγώνας” τώρα δικαιώνεται!, του Γιώργου Σαράφογλου
Η Ρόδος μίλησε: Γλυνός για Περιφερειάρχης – Μήνυμα νίκης της “Συμμαχίας” από το Ροδίνι

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.