Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Σκληρή σαν την πέτρα η απόφαση της Τζόρτζια, του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

Μιλάμε για απόφαση, ε, όχι παίξε-γέλασε, αυτή που έλαβε η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι με το να θέσει τέρμα στον γάμο της με τον αγαπημένο της Αντρέα. Αν και εις γάμο κοινωνία δεν περιήλθαν ποτέ με την τυπική του όρου έννοια, σημασία καμία δεν είχε πάντως τι κι αν συζούσε απλώς μετά του συντρόφου της ή όρκο αιωνίας πίστεως είχαν δώσει οι δυο τους με ένα τους και μόνο φιλί ή μια γνωριμία τους σε κάποιο πάρτι που έτυχε και οι δυο να συναντηθούν, ή τελικώς η μπανάνα που δεν πρόλαβε να φάει η Τζόρτζια προσερχόμενη στο τηλεοπτικό στούντιο κατά την προεκλογική της περίοδο και το περίσσευμα το έδωσε στον Αντρέα θεωρώντας τον εργάτη  σκηνικών, όπως κι αν έχουν πάντως οι λόγοι γνωριμίας τους, δέθηκαν με τα δεσμά ενός όρκου κι ενός κεραυνοβόλου έρωτα αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό  να ζήσουν μια όμορφη ζωή αλλά καθόλου στην συνέχεια παθιασμένου έρωτα, όπως γράφουν Ιταλικά περιοδικά. Σκληρή στις αποφάσεις της η Τζόρτζια όσο σκληρή ήταν και στον προ της πρωθυπουργίας της ρόλο δηλώνοντας οπαδός του Μουσολίνι και βαθιά ασπαζόμενη τις ιδέες του. Το ότι αυτές δεν τις μετέφερε και στην πολιτική ως πρωθυπουργός, στα θετικά της πρέπει να καταγραφεί. 

Με μια της ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, μονομιάς έθεσε τον Αντρέα εκτός οίκου και αγκάλης της, αλλά οι δυο τους θα παραμένουν ενωμένοι τόσο όσο οι κανόνες το επιτρέπουν και τούτο προς χάρη της μικρής τους κόρης για την οποία συνεφώνησαν ότι θα είναι πάντα στο πλάι της έως ότου ενηλικιωθεί. ‘Η σταγόνα όσο κι αν επιμένει να διαβρώσει την πέτρα ποτέ δεν θα το πετύχει, ματαίως επιμένει. Η πέτρα παραμένει πέτρα και η σταγόνα απλό νερό’, έγραψε στον λογαριασμό της η κατά τα άλλα συμπαθεστάτη Ιταλίδα πρωθυπουργός τι κι αν υπάρχουν μερικοί που την αντιπαθούν προφανώς για το ξανθό προς μελί μαλλί της και όχι για τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες ‘τρέχει’ μια χαρά σας πληροφορώ καθώς και την κοινωνική πολιτική που εφαρμόζει, αντίθετη από τα pass του Μητσοτάκη.

Σε τηλεοπτικό κανάλι του μέχρι πρότινος και σήμερα μακαρίτη Μπερλουσκόνι εργάζεται ο Αντρέας, άλλοτε ως σκηνοθέτης άλλοτε ως παραγωγός ριάλιτι εκπομπών κι άλλοτε ως σχολιαστής. Όμως τα σεξιστικά του σχόλια πότε στην συνάδελφό του δημοσιογράφο (καθότι δημοσιογράφος και ο ίδιος) σχετικά με το χτένισμά της την μια φορά την δε άλλη σε άλλη εκπομπή απαιτώντας ξανά από άλλη συνάδελφό του: ‘Ας κάνουμε ένα τρίο, έστω κι ένα τετ α τετ’, ξεχείλισε το ποτήρι, τα πήρε στο κρανίο η Τζόρτζια, στέλνοντάς του το μήνυμα με την διαγραφή του από την ζωή της. Και ορθώς έπραξε η Ιταλίδα πρωθυπουργός μη αφήνοντας στιγμή για υπονοούμενα ούτε να σέρνεται το όνομά της στα μίντια και όχι μόνο, μη επιτρέποντας ν’ αποδυναμώνεται η πολιτική της εικόνα μέρα με την μέρα.

Καταλήγοντας: Η πέτρα μπορεί να μην αλλοιώθηκε διόλου κυρία Τζόρτζια Μελόνι από την συνεχή σταγόνα του νερού που με πείσμα και στο ίδιο σημείο την σημάδευε και την χτυπούσε, δυο καρδιές όμως που αποστασιοποιήθηκαν για πάντα πρέπει να έχεις πολύ δύναμη ψυχής για να πεις το οριστικό: ‘Αντίο Αντρέα’. Δεν νομίζεις; Συμφωνεί απολύτως σ’ αυτή σας την απόφαση η Τζινέβρα η κόρη σας; ή ξανά θα μας πείτε εκείνο το ‘Δεν σας αφορά το πώς μεγαλώνω εγώ την κόρη μου’ όταν την παίρνατε παραμάσχαλα και την ‘σεργιανίζατε’ από Σύνοδο Κορυφής G20 σε παιδότοπους και Βρυξέλλες. Τώρα πλέον εκτός του ότι η κόρη σας είναι 7 ετών μη βγάζετε κι εσείς στην επιφάνεια τον θυμό σας και ό, τι απωθημένο τυχόν σας έχει απομείνει από τον Αντρέα τον πρώην σύντροφό σας. Να γνωρίζετε κυρία Τζόρτζια ότι η ζήλεια σκοτώνει δυο φορές από την αδιαφορία, κι αυτό να μη σας διαφεύγει κυρία Μελόνι. Το γράφω αυτό διότι πολλά είναι τα έντυπα στην Ιταλία που ομιλούν για μια ‘παρατεταμένη ζήλεια’ απέναντι στον Αντρέα Τζαμπρούνο. Κι εδώ που τα λέμε, παρά τις αμφιλεγόμενες πολλές φορές απόψεις του, ο Αντρέα ήταν και ομορφάντρας, ε, και Αριστερή δημοσιογραφάρα επίσης, με ό, τι  αυτό για ‘σας σήμαινε. Και σήμαινε πολλά, είχατε δηλώσει. Εσείς μιλούσατε με τα καλύτερα λόγια για τον Αντρέα και ευμενώς τον εκθειάζατε. Μονοκοντυλιά τα διαγράψατε κι αυτά;  

SHARE
RELATED POSTS
Γράμμα σ’ένα παιδί που δεν γεννήθηκε ποτέ, του Αλάριχου
Η Κυριακή της Τυροφάγου και η Καθαρά Δευτέρα στο χωριό, του Δημήτρη Κατσούλα
Πάθη και Πάθος (Μ.Τρίτη), του Μάνου Στεφανίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.