Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στην Πολιτική Πόρτα στον Κόσμο

Σκάνδαλο στην Αυστρία, του Κώστα Αρβανίτη

Spread the love

Ο Κώστας Αρβανίτης είναι Δημοσιογράφος και Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μαύρες συναλλαγές, μαύρο χρήμα, μαύρη ιδεολογία.

Είναι και δεν είναι «αποκάλυψη».

Μεταξύ αλκοόλ και περισσότερου αλκοόλ, σαν εκστασιασμένοι μαφιόζοι, το καλοκαίρι του ’17 στην Ιμπίθα της Ισπανίας, ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας και ηγέτης του ακροδεξιού FPÖ Χάιντς Κρίστιαν Στράχε, παρέα με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του, Γιόχαν Γκουντένους, διαπραγματεύονται – σε βιντεοσκοπημένη συνάντηση – με ανηψιά Ρώσου ολιγάρχη για την εξαγορά της εφημερίδας Kronen Zeitung.

Το «ντηλ» είναι απλό: εσείς μας κάνετε δώρο τη μεγαλύτερη Αυστριακή εφημερίδα για να τη μετατρέψουμε σε φερέφωνο του ακροδεξιού κόμματος…

Εμείς θα σας χαρίσουμε τις αναθέσεις δημοσίων έργων, ώστε να βάλετε το πόδι σας μέσα στην κυβέρνηση. Και το δημόσιο χρήμα.

Τελικός στόχος: «να καθυποτάξουμε τα ΜΜΕ της Αυστρίας, όπως κατάφερε να κάνει στην Ουγγαρία ο Όρμπαν», λέει σε κάποια φάση ο Στράχε.

Αυτοί είναι οι πολιτικοί συγγενείς της ελληνικής Δεξιάς. Αυτή είναι η μαύρη φάλαγγα της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Αυτή την Ευρώπη που αγαπάμε αλλά δεν εξιδανικεύουμε. Που γνωρίζουμε ότι εκκολάπτει εδώ και χρόνια το αβγό του φιδιού. Και το αβγό έχει ήδη σκάσει.

Σε οκτώ μέρες αποφασίζουμε για το μέλλον της. Στο διάστημα αυτό, η Ακροδεξιά θα προσπαθήσει να φορέσει την πιο καλοσυνάτη μάσκα της. Την «εναλλακτική», «κεντροστραφή», «ανεκτική» μουτσούνα της.

Θα την αφήσουμε;

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την ψήφο των Αποδήμων
“‘Επεσε” η αυλαία για τον αγαπητό ηθοποιό Κώστα Ευριπιώτη σε ηλικία 56 χρόνων
Αστρολογικές προβλέψεις για τον Απρίλιο 2019, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.