Ανοιχτή πόρτα

Εγκληματίας σχεδίου, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love
το αρχικό σχέδιο του “iporta.gr”

Τρίτη μέρα  και το «iporta.gr» μετρά ήδη χίλιους μοναδικούς επισκέπτες, πολλές ευχές, μπόλικη χαρά από τους εντός και τους εκτός , οι εντός οι γράφοντες, οι εκτός που είναι οι πιο πολύ ‘εντός’ οι φίλοι μας, εσείς, που περπατάμε παρέα σε διαδικτυακά μονοπάτια, ξέφωτα, υπόγεια, σε αέρηδες.

Όλα τα έχουμε στο «πόρτα».
Σύγχρονα παραμύθια από τον Κωστή (Μακρή),σελίδες ιστορίας από τη Δήμητρα (Παπαναστασοπούλου), θέατρο από την Μαρίνα (-Μαρία Βασιλείου), σκέψεις και θέσεις στην πολιτική και στον κόσμο με λογοτεχνική πένα από τον Άρη (Μαραγκόπουλο), αναλύσεις οικονομικές και κοινωνιολογικές στα «Ανεπίκαιρα» από τον Γιάννη (Καραχισαρίδη), ψυχολογία και συναισθήματα από τον Γιάννη (Χουρδά), φωτογραφικές και άλλες ιστορίες από την Μαρία (Συροπούλου).

Στο  «iporta.gr» έχουμε συνεντεύξεις από ανθρώπους που δεν εκτίθενται συχνά, έχουμε καθημερινά προτάσεις γευστικές και μενού από τον Γιάννη Λουκάκο, μουσική από το ραδιόφωνό μας που έχει επιμεληθεί ο άνθρωπος που έστησε την παρέα μας στον διαδικτυακό τόπο σε χρόνο dt, ο Μιχάλης Μπέλλος. Έχει και το «iporta.gr» το δικό του ραδιόφωνο, αλλά θα τα πούμε γι’αυτό εν καιρώ. Προς το παρόν ενημερωνόμαστε από τοους σταθερούς μας συνεργάτες, το www.protagon.grκαι τον «Παλμό» και διαβάζουμε πολλά βιβλία που μας χορηγούν οι εκδόσεις «Καλειδοσκόπιο». Θυμόμαστε μουσικές που αγαπήσαμε. Στηρίζουμε οργανώσεις που προαγουν την ανθρώπινη υπόσταση με σεβασμό και χωρίς ιδιοτέλεια.

Πρέπει να σας εξομοληγηθώ πως για να στηθεί το «iporta.gr», δούλεψαν άθορυβα και διαρκώς αρκετοί άνθρωποι. Οι φίλοι μου. Οι συνεργάτες μας που ήδη γνωρίζετε και κάποιοι φίλοι μου που ίσως δεν γνωρίζετε. Σκέψεις του τύπου «αυτό θα είναι το όνομα, αν πρέπει να επιλέξουμε κάποιο άλλο, αν τελικά το λογότυπο θα είναι αυτό ή κάποιο άλλο».

Θέλω, λοιπόν, να ευχαριστήσω δημόσια την Εύα, τον Ζαχαρία,  τον Κυριάκο, την Μυρσίνη, την Φωτεινή, τον Κοσμά, τον Χρήστο, τον Γιάννη, την Μαίρη, τον Θάνο, την Βασιλική, την Έφη, την μαμά μου… Δεν θα τελειώσει η παρέα. Ατελειώτες κουβέντες για την “πόρτα”. Πάλι καλά που δεν “έφαγα πόρτα”! Κυρίως, όμως, θέλω να ευχαριστήσω την Έλενα Παντελαίου που σχεδίασε αυτό που βλέπετε ως αρχικό σχέδιο, για να ανοίξουμε την «πόρτα» μας. Η Έλενα είναι φοιτήτρια γραφιστικής και καλλιτέχνης- φαίνεται άλλωστε.  Αυτό που μας έκανε κλικ αμέσως έπρεπε να φορεθεί στον διαδικτυακό τόπο και στο «iporta.gr». Αυτό ήταν δουλειά του Κωστή Μακρή, του γραφίστα μας. Η ιδέα, λοιπόν, του λογότυπου ανήκει στην Έλενα Παντελαίου και η προσαρμογή της στα έμπειρα χέρια του Κωστή.

Τους ευχαριστώ θερμά και τους δύο. Και ζητώ συγγνώμη από την Έλενα που όσο κια να θέλαμε να κρατήσουμε την αρχική της πρόταση, δεν το κάναμε. Νοιώθω κάτι σαν “εγκληματίας σχεδίου”.

Αυτά περί «πόρτας». Σπρώξε την σιγά σιγά και αφουγκραστείτε τις σκέψεις και τα συναισθήματα μας. Εμείς, δίνουμε σε σας την επιλογή να καθορίσετε τι θέλετε να βρείτε πίσω από την «πόρτα» μας. Χαϊδέψτε μας, μαλώστε μας, διαφωνείστε μαζί μας, σχολιάστε τις θέσεις μας, στείλτε μας τα δικά σας άρθρα. Από αυτήν την “πόρτα” όλοι οι καλοί θα βρουν χώρο να περάσουν.

 

 

 

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
16417_10203171159420463_3261188934224471284_n.jpg
Ημέρα Ανθρώπων με Αναπηρία: Γιορτάζουμε, της Κικής Τσακίρη
Γιατί στηρίζω το ΜέΡΑ25, του Δρ Χρήστου Πιτέλη
Υπογράφω για την αποφυλάκιση της καθαρίστριας, του Νίκου Βασιλειάδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.