Αθλητικά/Αθλητισμό

Σας αρέσει το μπάσκετ;, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Αγώνες μπάσκετ σπάνια βάζω στο μενού της ενημέρωσής μου (ή ψυχαγωγίας μου αν θέλετε), μολονότι θαύμαζα άλλοτε  το ταλέντο και το πείσμα  του Φάνη Χριστοδούλου, και σήμερα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος διαπρέπει στις ΗΠΑ (και αποτελεί μήλον έριδος όπως μαθαίνω από τα πλούσια κλαμπ του ΝΒΑ). Ωστόσο, χθες έκανα μια μικρή εξαίρεση, μολονότι είχα μυριστεί ότι ο «Θρύλος» της ελληνικής καλαθόσφαιρας θα στηριζόταν σε αμερικανάκια και στην συνέχεια από τους ‘Ελληνες μαχητές Σπανούλη, Σλούκα, Πρίντεζη… Όπως και έγινε και έφερε τη νίκη με ελάχιστη διαφορά.

Η εξαίρεση είναι …δικαιολογημένη σε μεγάλο βαθμό, μια και ήθελα να απολαύσω πρωτίστως τη μάχη του πάγκου, όπου βρίσκονταν δύο ικανοί δικοί μας τεχνικοί. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας του γηπεδούχου Ολυμπιακού και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο οποίος –όπως άκουσα σε κάποιο σχόλιο- ανέλαβε τους Εβραίους σε μεγάλο χάλι και με την δουλειά του έχει δημιουργήσει ομάδα που μπορεί να ανταγωνιστεί τα φαβορί της ευρωλίγκα` αυτά που κάποτε έτρεμαν την πρωταθλήτρια Ισραήλ. Ο αγώνας ήταν εξαιρετικά αμφίρροπος. Ο τηλεοπτικός φακός έδωσε μεγάλη σημασία στις αντιδράσεις των δύο προπονητών, τόσο όταν γινόταν κάποιο λάθος όσο και όταν προέκυπτε κάτι εντυπωσιακό.

Μπορώ να πω ότι οι δύο κόουτς έδιναν ΚΑΙ προσωπική μάχη –το πάθος ή και το άγχος τους ήταν σαφή στα πρόσωπά τους-  πέραν αυτής των βαθμών, σε ένα τουρνουά που δείχνει να είναι πολύ ενδιαφέρον εφέτος, με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (του επίσης δικού μας Δημήτρη Ιτούδη) και την Ρεάλ κάπως πεσμένες, την γερμανική Μπάγερν πολύ ανεβασμένη και την νεανική Ζαλγκίρις Κάουνας ικανή για πολλά πράγματα. Αυτή η ομάδα ήδη πρωτοπορεί έχοντας το απόλυτο σε νίκες.

Βέβαια, όλα αυτά είναι κάπως θεωρητικά και… πρόωρα, αφού μόλις διανύθηκε η 4η αγωνιστική και αυτή «κολοβή» λόγω της πανδημίας. Το γεγονός όμως ότι τρεις Έλληνες τεχνικοί διαπρέπουν στην βιτρίνα του ευρωπαϊκού (παρά την παρουσία ομάδων Τουρκίας και Ισραήλ…) μπάσκετ, δεν μπορεί παρά να μας ενδιαφέρει ως ωραίους Έλληνες φιλάθλους!!

ΥΓ: Ειδικά αυτές τις μέρες που η εθνική του ποδοσφαίρου μας τα κάνει μαντάρα…

[email protected]

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Μήπως στοιχειώνει τους Άγγλους η ΚΛΟΠΗ του 1966;, του Γιώργου Αρκουλή
Αιχμάλωτος στις παθογένειες, του Γιώργου Αρκουλή
Όσο υπάρχει ρατσισμός…, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.