Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Ρόδος: Τα εκτελούμενα έργα του δήμου, έχουν ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ και τα 46 εκ.τα αφήσαμε εμείς, του τ.Δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου

Spread the love

Ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος είναι Δικηγόρος και διετέλεσε Δήμαρχος Ρόδου της θητείας 2014-2019. Έχει υπηρετήσει την αυτοδιοίκηση 20 χρόνια και ως Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου. 

Πεζοδρόμιο επί της Καναδά

 

Ανασκαφή Καμείρου

Δεξαμενή Κολυμπίων

Π.Νοσοκομείο


Τις τελευταίες μέρες διαφαίνεται ότι η χώρα μας κερδίζει τη μάχη με τον κορωνοϊό. Όμως παρατήρησα ότι όσο μειώνονται τα κρούσματα του κορωνοϊού, τόσο αυξάνονται τα «κρούσματα» παραπληροφόρησης των πολιτών με τα δελτία τύπου του δήμου. (Δεν μπορεί σκέφτηκα, κάποιες επιπτώσεις θα έχει αφήσει η κλεισούρα τόσων ημερών).
Δυστυχώς, ο δήμαρχος δεν δέχεται να γίνει συνεδρίαση του Δ.Σ. ούτε καν με τηλεδιάσκεψη για να μας λύσει την απορία. Μέχρι τώρα αναρωτιόμαστε με ποιο τρόπο θα …. λάμψει η Ρόδος!! Τώρα αντιληφθήκαμε ότι εκτός από τις λάμπες LED που λάμπουν στους δρόμους (γι’ αυτό κι ο δήμαρχος θέλει να κηρύξει έκπτωτο τον εργολάβο!!), η λάμψη της Ρόδου έρχεται και με τα εκτελεσμένα και συνεχιζόμενα έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής, που ο δήμαρχος παρουσιάζει ως δικά του οράματα!

Κύριοι σοβαρευτείτε.-

Αντί να βρεθείτε κοντά στον πολίτη και να στρέψετε το ενδιαφέρον σας στις ανάγκες που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας από τις συνέπειες της πανδημίας, αντί να προτείνετε τρόπους ελάφρυνσης και απαλλαγής των επαγγελματιών, των νοικοκυριών και των ευπαθών ομάδων, εσείς από την «αποστειρωμένη γυάλα» που βρίσκεσθε, επιδίδεστε σε συστηματική παραπληροφόρηση των πολιτών όσον αφορά τα εκτελούμενα και συμβασιοποιημένα έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής που σωστά συνεχίζετε, αλλά ιδιοποιείστε με περίσσια υπερηφάνεια. Έτσι:
Η οδός Καμείρου που αποζημιώθηκε και διανοίχθηκε επί θητείας μας, ύστερα από 40 χρόνια… θα λάμπει ως υπόσχεση του δημάρχου με την δική μας χρηματοδοτημένη μελέτη με 500.000 ευρώ.

Η κοιλάδα των Πεταλούδων, όπως και το πάρκο του Ροδινιού, που μελετήθηκαν, συμβασιοποιήθηκαν και ξεκίνησαν από εμάς με πόρους του ΕΣΠΑ, αποτελούν την ολοκλήρωση του οράματός σας.

Η υδατοδεξαμενή στα Κολύμπια, προϋπολογισμού 225.000 ευρώ, με πόρους της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. που λειτούργησε από πέρυσι, υδροδοτεί «κατόπιν ενεργειών σας» τα Κολύμπια, όπως και αυτή που βρίσκεται στον Αρχάγγελο για την ύδρευση των Στεγνών.

Τα πεζοδρόμια στις επτά βαγιές, στις οδούς Κλαυδίου Πέπερ, Καναδά, Κοδριγκτώνος και στα Βλυχά της Λίνδου, που ξεκίνησαν με σύμβαση που εμείς υπογράψαμε, όπως και τα έργα των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ για τα μέτρα φύλαξης του λιμανιού, εσείς τα προβάλετε ως …«μέσο λάμψης της Ρόδου».

Οι ασφαλτοστρώσεις στα Κολύμπια, στα Κοσκινού και οι γεωτρήσεις στη Νότια Ρόδο, που χρειάστηκε 1 χρόνος να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες, είναι μέρος του … ανύπαρκτου προγραμματισμού σας.

Οι αποπερατωμένοι ήδη από πέρυσι 3 όροφοι του δυτικού κτιρίου του παλιού νοσοκομείου σας περιμένουν … να στεγάσετε άμεσα τις τεχνικές υπηρεσίες!! Μάλλον ξεχνάτε ότι στο πρόγραμμα «ΕΠΑΝΑΚΤ» εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση 1.900.000 Ευρώ για την αποκατάσταση των λοιπών 2 ορόφων και την προμήθεια του πλέον σύγχρονου εξοπλισμού.

Το Δημαρχείο, όπως και ο βρεφονηπιακός σταθμός Ιαλυσού, που μελετήθηκαν, εντάχθηκαν, ολοκληρώθηκαν επί της θητείας μας, σας περιμένουν να τα «εγκαινιάσετε».

          Για όλα αυτά, σας ενημερώσαμε με πλήρη στοιχεία χρηματοδότησης και φωτογραφίες με έντυπο που εκδώσαμε με δαπάνες μας και ήταν δημοσιευμένο στο site του Δήμου (που εσείς εξαφανίσατε), όπως και στο προφίλ facebook «Δήμος Ρόδου 2014-2019» που ευτυχώς διασώσαμε!! (https://www.flipsnack.com/9CFB58DEFB5/2014-2019-2020-2.html?fbclid=IwAR1yHrnamCsQ5IwAUxkzV4PsMtQ7v-rxBM-FJ5zW-MeWmY4fpgNmINaUZ8w)

Κύριοι της δημοτικής αρχής, δεν ζητούμε να μας εκθειάζετε, ούτε ν’ αναφέρετε το όνομά μας, γιατί εμείς απλά κάναμε το καθήκον μας, όμως στη διοίκηση υπάρχει συνέχεια και ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ. Η ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια, φθάνει να τη γνωρίζει κανείς. Μεταξύ χιλιάδων λέξεων, υπάρχουν και οι λέξεις: παραλαμβάνουμε, ολοκληρώνουμε, συνεχίζουμε, όμως χρειάζεται εντιμότητα, αξιοπρέπεια και προπαντός σεβασμός στον πολίτη, όχι στοχευμένη παραπληροφόρηση.

Εμείς νιώθουμε δικαιωμένοι και εκφράζουμε την ικανοποίηση μας, που συνεχίζονται και δεν τα ακυρώσατε και αυτά, όπως τα δημοπρατημένα: α) αντλιοστάσια στα Κρητικά, β) η αντικατάσταση του δικτύου αμιάντου στον Έμπωνα και γ) ο αγωγός των ομβρίων υδάτων στη νέα μαρίνα.

Τέλος πληροφορήθηκα πρόσφατα, ότι ο δήμαρχος αμφισβήτησε, ότι αφήσαμε ταμείο με 46 εκατομμύρια ευρώ διαθέσιμο υπόλοιπο στο δήμο Ρόδου. Θα τον συμβούλευα να διαβάσει την εισήγηση του επι των οικονομικών αντιδημάρχου του, στην απόφαση του Δ.Σ. περί στοχοθεσίας έτους 2020. Εκεί αναφέρεται ρητά ότι:

Μεταφέρονται από το 2019 στο 2020 ταμειακά διαθέσιμα (δηλαδή καταθέσεις στις τράπεζες) 48 εκατομμυρίων ευρώ»!! Από πού βρέθηκαν αυτά; Μήπως ήλθαν από τις επιχειρήσεις του δημάρχου στο δημαρχείο;

ΥΓ. Σε κάποιους δεν θα αρέσει πάλι το ύφος μου και θα βγούνε ξανά τα παπαγαλάκια σαν κήρυκες, να το κατακρίνουν. Όμως η αλήθεια και η ΔΙΑΥΓΕΙΑ δεν μπορεί να κρυφτεί και όπως δηλώσαμε: «Η περίοδος χάριτος έλαβε τέλος, για όλους και για όλα».

Φώτης Χατζηδιάκος
πρ. δήμαρχος Ρόδου

SHARE
RELATED POSTS
13095876_1139879699376592_838705069162244363_n.jpg
Ginger Gilmour, μια ξεχωριστή φίλη της Ρόδου στο νησί των Ιπποτών, του Γιάννη Φλεβάρη
Α-Dama και άνθρωποι…, του Σπύρου Ντασιώτη
.jpg
Δίπλα σας στο δύσκολο έργο σας, του Φώτη Χατζηδιάκου [Δήμαρχος Ρόδου]

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.