Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Ρόδος “Διαγόρας”: ανησυχία για τα μέτρα προστασίας του προσωπικού του Πύργου Ελέγχου

Spread the love

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ “ΔΙΑΓΟΡΑΣ’ ΡΟΔΟΥ

“Ως εργαζόμενοι στον τομέα της αεροναυτιλίας στον Διεθνή Αερολιμένα Ρόδου “Διαγόρας”, αισθανόμαστε ανησυχία για τα μέτρα προστασίας που αφορούν το προσωπικό του Πύργου Ελέγχου, πέρα από όλες τις διαβεβαιώσεις για την ετοιμότητα του αερολιμένα και των εμπλεκόμενων φορέων σε ενδεχόμενα κρούσματα του COVID-19.

Οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι ενδεχόμενο κρούσμα ή υποψία κρούσματος στο προσωπικό που εργάζεται στις εγκαταστάσεις του Πύργου Ελέγχου, θα οδηγήσει σε αναπόφευκτη και απότομη μείωση του (ήδη μειωμένου) προσωπικού, με αποτέλεσμα τη μείωση της παροχής υπηρεσιών έως και προσωρινό κλείσιμο των εγκαταστάσεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αδιάλειπτη λειτουργία του αεροδρομίου.

Προς άρση αυτής της πιθανότητας, έχουμε προτείνει από τον Μάρτιο λύσεις οι οποίες δεν έχουν τύχει της ανάλογης προσοχής. Με δεδομένο ότι:

α. τα αεροδρόμια και οι υπηρεσίες αεροναυτιλίας έχουν ενταχθεί με ΠΝΠ στις κρίσιμες υπηρεσίες,

β. το προσωπικό των υπηρεσιών αεροναυτιλίας είναι εξειδικευμένο και δε δύναται να αντικατασταθεί

γ. οι υπηρεσίες της Αεροναυτιλίας λειτουργούν σε 24ωρη βάση, με συνεχή παρουσία προσωπικού σε όλους τους χώρους εργασίας,

Απαιτείται οι εμπλεκόμενοι φορείς ΥΠΑ και Fraport να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις ακόλουθες προτάσεις και να πράξουν άμεσα όσα απαιτούνται για τη διασφάλιση της υγείας του προσωπικού, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την απρόσκοπτη και αδιάλειπτη λειτουργία του αεροδρομίου.

Συγκεκριμένα:

1. Απομόνωση του κτιρίου του Πύργου Ελέγχου, άμεσα και όπως προβλέπεται, με ανεξάρτητη είσοδο, ώστε το προσωπικό να μην έρχεται σε επαφή με το επιβατικό και όχι μόνο κοινό, όπως γίνεται έως σήμερα. Προσωρινά και έως την ολοκλήρωση του έργου, την επαναλειτουργία της παλαιάς εισόδου προσωπικού πίσω από τον Πύργο, διαμέσου υφιστάμενου οικίσκου ελέγχου.

2. Προμήθεια υλικών απολύμανσης και ατομικής προστασίας, τα οποία ως επί τω πλείστον φρόντισε ο Σύλλογός μας με δικά μας έξοδα έως σήμερα να διατίθενται σε τακτική βάση.

3. Τακτικές απολυμάνσεις και εντατικοποίηση του τακτικού καθαρισμού. Σημειώνεται ότι στους χώρους αεροναυτιλίας στον Πύργο Ελέγχου, όλο αυτό το διάστημα, διενεργήθηκε απολύμανση μια μόνο φορά κι αυτή με έξοδα του Συλλόγου.

4. Άμεση αντικατάσταση του συστήματος εξαερισμού, το οποίο σήμερα είναι εκτός λειτουργίας, ώστε να εισάγεται νωπός και καθαρός αέρας στους χώρους εργασίας σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και όχι να ανακυκλώνεται μόνιμα από τα κλιματιστικά.

5. Άμεση επισκευή όσων κλιματιστικών δεν λειτουργούν.

Τονίζουμε ότι θα υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στην υγεία και την ασφάλεια των συναδέλφων εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα και την απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος εναέριας κυκλοφορίας του νησιού μας και τη λειτουργία του αεροδρομίου”

SHARE
RELATED POSTS
Παρουσίαση του “Villa of Secrets” της Patricia Wilson την Τετάρτη 1η Αυγούστου από το ΔΚΣΜΡ
Η ντροπή της εκμετάλλευσης στο ευαίσθητο θέμα της υγείας στα χωριά, του Παναγιώτη Κουνάκη
THALIA-small-logo1.jpg
5 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, το έργο του Συλλόγου “Θάλεια”

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.