Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Ρόδος: Έφυγε δάσκαλος κλειδώνοντας τον μαθητή του. Από το παράθυρο του σχολείου ο 9χρονος μαθητής φώναζε “βοήθεια”-“Διώξτε τον”επιμένει ο Γαμβρόγλου

Spread the love

Καταγγελία και μήνυση εναντίον  δασκάλου Δημοτικού Σχολείου της Ρόδου έκαναν γονείς 9χρόνου μαθητή, που σύμφωνα με τους ίδιους και τον μαθητή, την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019 για 20 λεπτά έμεινε κλειδωμένος στην τάξη του από τον δάσκαλό του, γεγονός που έγινε αντιληπτό, όταν το παιδί τρομαγμένο βγήκε στο παράθυρο της τάξης του που βρισκόταν στο β’ ‘όροφο ζητώντας βοήθεια.

Σύμφωνα με την καταγγελία ο δάσκαλος συνελήφθη στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας όπου αφέθηκε ελεύθερος με απόφαση του εισαγγελέα, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι  ο δάσκαλος φέρεται να είπε στα παιδιά της ώρα του κουδουνίσματος «θα μετρήσω έως το τρία και όποιος δεν έχει βγει έξω, θα τον κλειδώσω μέσα»!

Σύμφωνα με τους γονείς δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος δάσκαλος είχε επιδείξει περίεργη συμπεριφορά με το συγκεκριμένο παιδί, καθώς είχαν ήδη γίνει παράπονα στον Διευθυντή του Σχολείου κατά τα οποία ο δάσκαλος πίεζε τον μαθητή να ακολουθεί τον ρυθμό που είχε επιβάλλει στο τμήμα, ενώ ο συγκεκριμένος μαθητής έχει διαγνωσμένη δυσλεξία η οποία του προκαλεί επιπρόσθετο άγχος κάτω από πίεση με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στον ρυθμό που ήθελε ο δάσκαλος του τμήματος. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Διευθυντής παρακάλεσε τους γονείς να μην γίνει μήνυση, ωστόσο η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης. Αξίζει να σημειωθεί πως ο δάσκαλος αρνείται τα όσα του καταλογίζονται και ειδικότερα στην κατάθεσή του στην αστυνομία ισχυρίζεται ότι πράγματι κλείδωσε την τάξη, όμως δεν είχε αντιληφθεί ότι μέσα σε αυτή βρισκόταν το παιδί. Ο ίδιος αναφέρει ότι το παιδί παρέμεινε στην αίθουσα για ελάχιστα λεπτά και πως επιχείρησε να επικοινωνήσει με τους γονείς για να τους εξηγήσει τι είχε συμβεί και να τους ζητήσει συγγνώμη.

Το θέμα παίρνει διαστάσεις και ο Κώστας Γαβρόγλου έδωσε εντολή για την απομάκρυνση του δασκάλου. Στη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, διαβάζουμε:

«Με εντολή του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, απομακρύνεται από το 15ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου, ο δάσκαλος που την Παρασκευή, 7 Ιουνίου κλείδωσε μαθητή στην αίθουσα της τάξης με τη λήξη των μαθημάτων. Παράλληλα, ο Περιφερειακός Διευθυντής Νοτίου Αιγαίου άμεσα έδωσε εντολή για διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

09.06.2019

Ρεπορτάζ: iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Δημήτρης Κατσούλας
Θανατοδρομίες, του Δημήτρη Κατσούλα
Οι ιστορίες της ζωής μας και η ζωή μας ως ιστορία, του Κωστή Α.Μακρή
Ουδέν κακόν αμιγές καλού, του Πάνου Μπιτσαξή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.