Ανοιχτή πόρτα

Ιράν…η βαρβαρότητα και η λήθη…ο πόλεμος, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

•Το Ιράν μαζεύτηκε. Απο ό,τι φαίνεται δεν θα προκαλέσει την επίφοβη κλιμάκωση του αιματηρού αυτού πολέμου.Μάζεψε και τους δορυφόρους του. Την Χεζμπολαχ, τη Τζιχαντ, τους Χουθι , ήτοι τους φυσικούς διαδόχους του Isis στη συνομοσπονδία της βαρβαρότητας. Τι φοβάται;

Δεν φοβάται κυρίως την πυρηνοκίνητη αμερικανική αρμάδα ούτε τους Ισραηλινούς.Οι μουλάδες τρέμουν τις γυναικες τους. Αυτές είναι οι μόνες ικανές να τους συντρίψουν σε μια αναμπουμπούλα.

Τις ηρωικές Ιρανες που βγήκαν στους δρόμους διεκδικωντας αξιοπρέπεια. Ούτε καν ισότητα. Αντιμετωπίζοντας κατα μέτωπο τη βία και τη φρίκη.

•Ο συμμαχος της βαρβαροτητας, καθεστωτικής και μη , είναι η λήθη, η αμνησία, η σιωπή.13000 κορίτσια, μαθήτριες, δηλητηριάστηκαν στα σχολεία στο Ιράν από αεριο με οσμή μανταρινιού. Και δεν κουνήθηκε φύλλο. Το εξαπέλυαν οργανώσεις που αντιτίθενται για θρησκευτικούς λόγους στο δικαίωμα εκπαίδευσης των γυναικών. 21ος αιώνας. Πολλες εκατοντάδες σε νοσοκομεία σε κακή κατάσταση. Η συνέχεια ,τα θύματα ,οι παρενέργειες πνίγηκαν στη σιωπή.

•Βεβαίως θα υπογραμμίζουμε χωρίς αστερίσκους ότι η δυσαναλογία , οι αμαχοι της Γάζας, ιδιως τα παιδιά, είναι τεράστιο θέμα. Αποτρόπαιες εικόνες που δεν χωρούν συμψηφισμούς όταν και αν είναι σκόπιμες ενεργειες. Αυτή είναι μια αναγκαία παραλληλη συζήτηση. Γιατί δεν αξίζει η εικόνα πρώτα από όλα για το Ισραήλ τον πολιτισμό και το λαό του.Γιατί σε τελική ανάλυση ,εκτός των άλλων ,στρέφεται μακροπρόθεσμα εναντίον του. Δεν σκοτώνεις δεκάδες γυναικοπεδα με την υποψία ότι 5 μέλη της Χαμάς κρύβονται σε ένα ασθενοφόρο.Δεν το κάνεις.Τέλος.

Όμβρος χαλάζης αιματούς . Μου ήρθε στο νου μετέωρος ο στίχος της τραγωδίας

•Όμως εντός της αναπόφευκτης φρίκης του πολέμου δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ τη βασική αντίθεση. Η συνομοσπονδία των τρελών, της τυφλης τρομοκρατίας, της θρησκευτικής παράνοιας δεν απειλεί μόνο την ύπαρξη του Ισραήλ. Απειλεί τον πολιτισμό μας και το κεκτημένο του εφολης της ύλης. Παντού. Δίπλα μας. Εντός τω τειχών μας. Το Ισραήλ ετυχε να είναι αυτή τη στιγμή στη πρώτη γραμμή.

•Η 7 Οκτωβρίου δεν ειναι μόνο κορωνίδα της φρίκης και της ανανδρίας. Τυφλο μακελειό Ανείπωτο. Είναι κάτι πολύ ευρύτερο. Είναι η ανοιχτή αναγέννηση του νεοναζισμού. Η απόλυτη περιφρόνηση κάθε κοινα αποδέκτης αξίας.Γιατί από παντού ξεπροβάλλουν άθλιοι υποστηρικτές με κάθε είδους προσωπείο.Ναζιστικό ,ακροδεξιό,ακροαριστερό,χαζοχαρούμενο.Ο ιερωμένος της Χεζμπολαχ χαρακτήρισε, την 7 Οκτωβρίου «ευλογημένη». Σε μια λέξη κρύβεται η ουσια του ναζισμου. Ειναι ευλογία να σφάζεις, να αποκεφαλίσεις μωρά, να βιάζεις, να βασανίζεις ,στο όνομα του Θεού, αρκεί να είναι τα θύματα κυρίως Εβραίοι αλλά και γενικότερα άπιστοι.Είναι πόλεμος δεν θα μπορούσε να μην είναι.

SHARE
RELATED POSTS
“Βρήκαν χρήματα και τα παρέδωσαν. Τους βραβεύουμε γιατί μας εμπνέουν με την πράξη τους”, του Δημάρχου Ρόδου κου Φώτη Χατζηδιάκου
-Φυσητό ρε Ιούδα, Φυσητό! (Blow it Judas, blow it!), του Γιώργου Σαράφογλου-by George Sarafoglou
Απρόσκλητοι επισκέπτες, του π.Μάξιμου Παναγιώτου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.