Το σχόλιο της ημέρας

Πρόεδρε Στέφανε..τι γύρευες στη Λάρισα εσύ ένας Υδραίος;, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

•Συμβαίνει.Ένας μόνο στίχος να λέει και μάλιστα αχρονικά και αδιάστικτα τα πάντα. Εν προκειμενω ο Εγγονόπουλος στον «Μπολιβάρ». Αγαπημένο μου έπος «όνομα από μέταλλο και ξυλο».

•Δεν είναι λένε αριστερός. Και ποιοι είναι; Ο συγχωριανός του από την Εκάλη, ο μεγαλοϊδιοκτήτης των Βρυξελλών , ο μεγάλο – καταθέτης των ληστρικών funds, ο κρατικοδίαιτος αιώνιος φοιτητής και άλλοι.

Με γεια τους με χαρά τους. Δεν αρνούμαι την ιστορική αριστεροσύνη τους. Όμως τόσα χρόνια δεν έδωσαν ούτε ένα τόσο δα πρόσημο στην Αριστερά. Τι είναι Αριστερά τελικά; ούτε οι ίδιοι δεν είναι σε θέση να απαντήσουν. Γιατί όταν λέμε δεξιά συνεννοούμαστε. Ξέρουμε τι είναι δεξιά, κεντροδεξιά κλπ. Όταν λέμε ΠΑΣΟΚ επίσης συνεννοούμαστε. Είναι ο χώρος της σοσιαλδημοκρατίας άλλως κεντροαριστερά. Όταν όμως λέμε Αριστερα τι εννοουμε; κάτι που ψάχνεται δεξιά κι Αριστερά. Χωρίς κατεύθυνση. Χωρίς συστημικό πρόσημο. Ο κάθε ένας με ένα χυλό στο μυαλό του. Τη λέξη «σοσιαλισμός» για παράδειγμα δεν την έχει χρησιμοποιήσει έστω και μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ. Η λέξη αριστερά έχει χάσει κάθε περιεχόμενο. Δεν νοηματοδοτείται. Μόνο ιστορικά μπορείς να την προσεγγίσεις.

•Καταλαβαίνω. Ποιο καταστατικό, ποιοί ψηφοφόροι; δεν αντέχουμε έναν Υδραιο στη Λάρισα. Ιδιως δεν αντέχουμε το ανυπόφορο. Ότι αυτά που λέει προσπαθούν να νοηματοδοτήσουν την Αριστερά. Το αν αυτό μπορεί να γίνει με τη Θοδώρα, τον Παύλο, την ανεκτίμητη συνδρομή του Τάιλερ κλπ είναι άλλο θέμα. Προφανως δεν μπορεί. Αλλά είναι πολύ νωρίς. Εμείς παρακολουθούμε με ενδιαφέρον. Δεν είμαστε ούτε από τη Λάρισα ούτε από την Ύδρα.

SHARE
RELATED POSTS
Η αμερικανική δημοκρατική μπουνταλοσύνη, του Πάνου Μπιτσαξή
Το παραμύθι συνεχίζεται…, του Γιώργου Αρκουλή
Αναστασία Φωκά
Χειροπέδες εν δράσει στη “δημοκρατία” του Καμμένου, της Αναστασίας Φωκά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.