Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Πρόβατα και Ερίφια!, του Γιώργου Σαράφογλου-by George Sarafoglou

Spread the love

  GREEK RESTAURANT – NEW YORK 253-17 NORTHERN BLVD

 

Γιώργος Σαράφογλου

 

 

Πρόβατα και Ερίφια Mατθ.25:31-33

«Και όταν έρθει ο Υιός τού ανθρώπου μέσα στη δόξα του, και όλοι οι άγιοι άγγελοι μαζί του, τότε θα καθίσει επάνω στον θρόνο τής δόξας του. Και μπροστά του θα συγκεντρωθούν όλα τα έθνη και θα τους χωρίσει από αναμεταξύ τους, όπως ο ποιμένας χωρίζει τα πρόβατα από τα ερίφια. Και τα μεν πρόβατα θα τα στήσει από τα δεξιά του, ενώ τα ερίφια από τα αριστερά.» Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στους ανθρώπους και τα έθνη. Η λέξη βασίλειο, έχει να κάνει με την κυριαρχία και την διακυβέρνηση. Το να είσαι σε ένα βασίλειο, σημαίνει να είσαι κάτω από την κυριαρχία εκείνου του βασιλιά. Όταν εμείς λέμε ότι ανήκουμε στη Βασιλεία του θεού, αυτό σημαίνει ότι ο Ιησούς είναι ο Βασιλιάς μας. Εκείνα τα έθνη και τα άτομα που δεν αναγνωρίζουν τον Ιησού Κύριο, ή Βασιλιά, δεν είναι κάτω από την κυριαρχία Του και είναι στη Βασιλεία Του. Το ίδιο ισχύει κα για εκείνους που ονομάζουν τον Ιησού Κύριο, αλλά δεν του επιτρέπουν πραγματικά να κυβερνήσει τις ζωές τους, αυτοί δεν ανήκουν πραγματικά στη Βασιλεία Του (Ματθαίος 7:21-23).

Σήμερα είναι Ημέρα των Προβάτων και των Εριφίων. Μόνο ο Κύριος γνωρίζει πραγματικά τις καρδιές των ανθρώπων. Εκείνος μπορεί να ξεχωρίσει το πρόβατο από το ερίφιο. Εμείς συχνά τυφλωνόμαστε από εγωιστικά κίνητρα ή προκαταλήψεις έτσι η ικανότητά μας να τα ξεχωρίσουμε συχνά είναι αβέβαιη. Το μόνο σίγουρο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βεβαιωθούμε ότι εμείς δεν θα είμαστε ερίφια (κατσίκια). Οι κατσίκες είναι ισχυρογνώμονες και πεισματάρες. Τα πρόβατα ακολουθούν. Για μας, αυτή είναι η διαφορά. Τα πρόβατα το κάνουν με τον τρόπο του Ιησού, ενώ τα κατσίκια όχι.

Διαβάστε για τον covid-19

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. 

The article expresses the views of the author

iPorta.gr


Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

 

SHARE
RELATED POSTS
Περί «ελευθερίας» του Τύπου! – “Feed the Press”!, του Γιώργου Σαράφογλου-George Sarafoglou
Έφυγε ο μαέστρος της πλοκής και του χιούμορ, του Γιώργου Αρκουλή
Εσείς που κουνάτε το δάχτυλο…(Τέμπη), της Ωραιοζήλης-Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.