Το σχόλιο της ημέρας

Προ πάντων σοβαρότης!, του Κωστή Α. Μακρή

Spread the love

Κωστής Α.Μακρής: Είναι ζωγράφος-γραφίστας και συγγραφέας και ασχολείται με το έντυπο, το κείμενο, τη διαφήμιση και την οπτική και λεκτική επικοινωνία.

Κωστής Μακρής

Έχω την σοβαρή εντύπωση ότι λείπει η σοβαρότης από τον Δημόσιο Πολιτικό και Διακομματικό διάλογο. 

Υποστηρίζω ότι θα πρέπει να δείχνουμε περισσότερη σοβαρότητα στον σοβαρό διάλογό μας με σοβαρούς πολιτικούς και σοβαρούς κομματικούς αντιπάλους μας και να μην τους αποκαλούμε «γελοίους/γελοίες», «φαιδρούς/φαιδρές», «μασκαράδες», «καραγκιόζηδες», «νούμερα», «καρνάβαλους», «αρλεκίνους του δημόσιου βίου», «πιερότους της πολιτικής» και άλλα τέτοια υποτιμητικά και υβριστικά. 

Διότι αν δεν διαθέτουμε σοβαρότητα, δεν δείχνουμε σοβαρότητα  στον δημόσιο λόγο μας και δεν αντιμετωπίζουμε με την απαιτούμενη σοβαρότητα τις σοβαρές καταστάσεις που και ως σοβαρή χώρα αλλά και ως σοβαρή ανθρωπότητα οφείλουμε να ξεπεράσουμε στα σοβαρά, υπάρχει σοβαρός φόβος να αποδώσει σε εμάς η σοβαρή Ιστορία την γελοιότητα, την φαιδρότητα και την επιπολαιότητα για τις οποίες κατηγορούμε τους άλλους και τις άλλες. 

Κάτι που νομίζω ότι θα βλάψει πάρα πολύ σοβαρά τον πολύ σοβαρό στόχο που θέτουμε πολλοί σοβαροί άνθρωποι και πολλές σοβαρές γυναίκες: να αφήσουμε ένα πολύ σοβαρό έργο που θα κάνει σοβαρό καλό στην σοβαρή μας υστεροφημία και για το οποίο θα περηφανεύονται  σοβαρά οι σοβαροί απόγονοί μας και δεν θα ντρέπονται για την έλλειψη σοβαρότητάς μας. Κάτι για το οποίο με σοβαρότητα αγωνιζόμεθα πολλοί και πολλές. 

Οπότε, προ πάντων σοβαρότης! 

Σοβαρά μιλάω. 

Κωστής Α. Μακρής

19 Φεβρουαρίου 2023

Κυριακή των Απόκρεω

 

SHARE
RELATED POSTS
Καθρέφτισμα, του Αλέξαδρου Μπέμπη
Σρι Λάνκα και Τζουαγιαγουαρντενεπούρα, του Πάνου Μπιτσαξή
“Όοοο,τι θες”…όοοο,τι μας αξίζει, της Μαρίας Κοζάκου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.