Το σχόλιο της ημέρας

Προφυλαχτείτε… μόνοι σας!, του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

Κατακαλόκαιρο και οσάκις τα κρούσματα του κορωνοϊού θα ‘παίρνουν’ την ανιούσα μέχρι να μας αποχαιρετήσει κι αυτό το θέρος, κρίνεται  φρόνιμο από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ‘πετάγονται’ μέχρι τον τηλεοπτικό ΣΚΑΙ προκειμένου να καθησυχάζουν τον κόσμο, έως ότου εισέλθουμε με το καλό στο Φθινόπωρο. 

Αυτό συνέβη και σήμερα με την παρουσία του κυρίου Πλεύρη στον εν λόγω σταθμό όπου ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι η ατομική ευθύνη είναι υποχρέωση των πολιτών ‘ξεκαθαρίζοντας’ με τον τρόπο αυτό την της Πολιτείας θέση.

Αφού από 1 Ιουνίου ήραν σχεδόν όλα τα μέτρα προφύλαξης – κι αυτό κατέστη πασιφανές εμπρός σε ένα τεράστιο τουριστικό κύμα που ανέμεναν και όπως οι δείκτες το καταγράφουν αυτό επιτυγχάνεται κάθε μέρα που περνά– τώρα η επιστροφή και επανεφαρμογή τοιούτων θα καταντούσε ολίγον τι… άκαιρη και μη εφαρμοστέα. Έχοντας δε ανοίξει και την πλατφόρμα για την 4η δόση του εμβολίου από Σεπτέμβριο μήνα, οι κυβερνητικές ευθύνες θεωρούνται ‘αμβλυνόμενες και σημασία καμία δεν έχει επειδή τα ημερήσια κρούσματα τραβούν την ανηφόρα’, εξ άλλου μη ξεχνούμε ότι οι θερμοκρασίες είναι ικανοποιητικές για την εποχή με τάση ανόδου, οπότε – όπως μας έλεγαν και οι καθηγητάδες λοιμωξιολόγοι από οθόνης πριν λίγους μήνες πίσω ‘δεν ευδοκιμούν σε υψηλές τοιαύτες οι ιοί’, να χαλάσουμε και το επενδυτικό κλίμα τέτοια εποχή προσκρούοντας στα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών , βιομηχάνων και εφοπλιστών; Όχι δα!

Πάντως ο υπουργός, αν και στην αρχή της συνεντεύξεώς του ήταν ολίγον τι προβληματισμένος και αμήχανος, ανέφερε τελικώς ότι ‘βάσει των μοντέλων που τρέχουν αυτή τη στιγμή, δεν εμφανίζονται δυναμικές τέτοιες που να πιέζουν το σύστημα ώστε να απαιτείται εδώ και τώρα η λήψη μέτρων’.

Σημείωση: Χαιρετίζω την τάση όπου πέραν της κλασσικής μουσικής άρχισε να λαμβάνει χώρα και να είναι ευπρόσδεκτη από νοσηλευτές, χειρουργούς και βοηθητικό προσωπικό – σε μεγαλύτερο μάλιστα βαθμό – εντός των ελληνικών χειρουργείων και η λαϊκή τοιαύτη, μηδέ εξαιρουμένων και των κλαρίνων.   

SHARE
RELATED POSTS
Για την Ειρήνη, του Νίκου Βασιλειάδη
Εύζωνες και καταιγίδες, του Κωστή Α. Μακρή
Το σχόλιο της ημέρας: Έχουν οι άνθρωποι δικαίωμα στο μέλι; , του Κωστή Α.Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.