Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Πολύ βαριά η ενημέρωση, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής
Γιώργος Αρκουλής

Με την μεγάλη διαφημιστική καμπάνια μέσω της τηλεόρασης από την περασμένη Τετάρτη, ήμουν βέβαιος πως συγκεκριμένη κυριακάτικη εφημερίδα –άλλοτε ναυαρχίδα του Δημήτρη Λαμπράκη και στην συνέχεια του διαδόχου του Χρήστου Λαμπράκη- θα έκλεινε για τα καλά το μάτι στο αναγνωστικό κοινό, η μεγαλύτερη μερίδα του οποίου αγοράζει εφημερίδα μόνο Σαββατοκύριακα. Λοιπόν, σκέφτηκα χθες Σαββατόβραδο, που μοιράζεται από το πρακτορείο διανομής σε πολυσύχναστα σημεία από παραμονή ο κυριακάτικος Τύπος, να επιχειρήσω επιτόπιο ρεπορτάζ όχι στους γνωστούς πάγκους της Πλατείας Συντάγματος ή στο Mall, αλλά σε γειτονιά φοιτητόκοσμου, όπως είναι μια ζωηρή διασταύρωση κεντρικής  λεωφόρου  στα Άνω Ιλίσια, όπου αποδεδειγμένα συγκεντρώνεται για καφέ ή πρόχειρο γεύμα φοιτητόκοσμος.

Δεκαπέντε λεπτά μετά την άφιξη από την Άργος των πακέτων σε ένα μεγάλο περίπτερο – κιόσκι, η ογκώδης εφημερίδα που σας επισήμανα άρχισε να γνωρίζει ζωηρή ζήτηση ως ότου σάρωσε, αφήνοντας τις λοιπές εκδόσεις να περιμένουν τους… ιδεολόγους αναγνώστες, χωρίς τύχη, αφού οι προσφορές τους δεν μπορούσαν να πλησιάσουν όσα χάριζε η «ναυαρχίδα».

Θα μου πείτε, όλα αυτά δεν έχουν σημασία, αφού ζούμε σε καιρούς ελεύθερης αγοράς. Οπότε, λογικό θεωρείται ο…ροφός  να αποδεκατίζει την αθερίνα. Εντούτοις, όταν έχεις να κάνεις με έλλειψη ανταγωνισμού στα έντυπα, τότε να με συγχωρείτε, αλλά η Δημοκρατία είναι εκτός κάδρου. Ο υποψήφιος αναγνώστης, ακόμη και ο ορκισμένος αριστερός,  με το δίκιο του θα προτιμήσει να «λοξοδρομήσει» από την συνήθειά του, προτιμώντας εφημερίδα που θα του προσφέρει χαριστικά το δικαίωμα  να αποκτήσει δύο βιβλία διακοσίων σελίδων και επιπλέον ετήσιο οδηγό διακοπών τετρακοσίων σελίδων που θα χρησιμεύσει σε ολόκληρη την οικογένεια, για τους επόμενους μήνες του χρόνου.

Αν το καλοσκεφθείτε, θα αντιληφθείτε το πολύ επικίνδυνο πρόβλημα για την έντυπη δημοσιογραφία, ίσως πιο γρήγορα και ευκολότερα από τον υφυπουργό Τύπου…

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

 

SHARE
RELATED POSTS
Κολυμπώντας με τον Γιουνκ , του Μάνου Στεφανίδη
Η αλήθεια του χαρταετού, του Κωστή Μεϊντάνη
Καθορίζοντας τα εξωτερικά σύνορα της χώρας μου, του Δημήτρη Κατσούλα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.