Βιβλίο

Παρουσίαση βιβλίου «Ο Κύριος Στάιν Κρεμς» της Ελευθερίας Κρικέλη [Ελληνοεκδοτική]

Spread the love

Παρουσίαση βιβλίου

«Ο Κύριος Στάιν Κρεμς» της Ελευθερίας Κρικέλη

Κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική

Καλλιτέχνες, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και πλήθος κόσμου παρακολούθησε την παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ελευθερίας Κρικέλη με τίτλο «Ο  Κύριος Στάιν Κρεμς» που κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική. 

Η συγγραφέας τιμήθηκε το 2018 με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για το βιβλίο της «Από Αύγουστο… σε Αύγουστο». Το νέο βιβλίο της, μας ταξιδεύει σε Κεφαλονιά, Νέα Υόρκη, Κρεμς της Αυστρίας και Αθήνα από την μετανάστευση του 1907 μέχρι το Απριλιανό πραξικόπημα. Πρωταγωνιστές δύο παιδικοί φίλοι από το Αργοστόλι που θα συλληφθούν το 1943 για την αντιστασιακή τους δράση και θα μεταφερθούν στις φυλακές Στάιν της Αυστρίας.

Το βιβλίο παρουσίασαν στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, η Σοφία Βούλτεψη Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος, ο Ιωάννης Μπράμης Καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Γεράσιμος Γαλανός Αντιδήμαρχος Δήμου Ληξουρίου και συγγραφέας. Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε ο ηθοποιός Γιάννης Ζουγανέλης και την εκδήλωση συντόνισε ο Ορέστης Καπάτος Αντιπρόεδρος Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά.

Στα μουσικά περάσματα της εκδήλωσης η μαέστρος και λυρική σοπράνο Χριστίνα Ρόκκου συνοδευόμενη στο πιάνο από τον Γιώργο Κωνσταντινίδη.

Η παρουσίαση του βιβλίου της Ελευθερίας Κρικέλη έγινε με τη στήριξη της Προέδρου του Συνδέσμου Γυναικών Θεσσαλονίκης – Μακεδονίας  «ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ» Καίτης Καψή και της Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά.

SHARE
RELATED POSTS
Διήγημα: “…μια μπουκίτσα λουκούμι περγαμόντο…”- Σύρος η δαντελένια (κεφάλαιο 1ο), του Νίκου Βασιλειάδη
Διαβάζοντας: “Η κραυγή του χελιδονιού”, του Άγγελου Κουτσούκη
EVITA_PROSKLHSH_MOYSEIO_EKEDISY_06MARTIOY2017_LR.jpg
Η “Εβίτα” του Κωστή Α. Μακρή στο Βιωματικό Εργαστήρι για Εκπαιδευτικούς-Δηλώστε δωρεάν συμμετοχή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.