Βιβλίο

Πολύχρωμα σκίτσα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες κοσμούν τη 12η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου

Spread the love

“Θα ήθελα να ξαναγίνω δημοσιογράφος, να πάω κάπου που “έχει ρεπορτάζ” να… “βρω το θέμα” να μείνω εκεί και να γράφω, να στέλνω τα κείμενά μου στην εφημερίδα… όπως παλιά. Μόνο που, πλέον, φοβάμαι πως την επόμενη μέρα θα καταφθάσουν όλοι οι δημοσιογράφοι στον τόπο του ρεπορτάζ μου. Και… θα κάνουν εμένα είδηση -όχι την είδηση»
Αυτά είναι λόγια του μεγάλου νομπελίστα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες και τα θυμήθηκε η προσωπική του φίλη και μεταφράστρια των έργων του στην Ελλάδα Κλαίρη Σωτηριάδου, συζητώντας για τη λογοτεχνική κληρονομιά του εμβληματικού συγγραφέα με τη δημοσιογράφο Όλγα Σελλά στη 12η Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης.

Στον ίδιο χώρο 78 “πίνακες” σκίτσων στέλνουν τις… δικές τους χρωματιστές “μακρινές φωνές”, πλημμυρίζοντας με χρώματα την έκθεση που αναπαριστά τις μορφές του παγκόσμια αγαπημένου «Γκάμπο»…

Με γυαλιά, χωρίς γυαλιά, εν μέσω γραφομηχανών, μολυβιών, στυλό, μέσα σε κίτρινες πεταλούδες του Γκάμπο να ξεπροβάλει μέσα από σύννεφα, μέσα από βιβλία, εν μέσω βροχής από… κίτρινα λουλούδια και παραμύθια μιας ηπείρου κι ενός κόσμου που τον κατέστησε… παγκόσμιο.

Οι 78 πίνακες – σκίτσα είναι φιλοτεχνημένα από συνολικά 69 σκιτσογράφους από τη Λατινική Αμερική, την Ισπανία, την Ευρώπη και την Ασία.

SHARE
RELATED POSTS
“Τηγανίζουν πατάτες στον Άρη;”, του Μηνά Βιντιάδη (βιβλιοπαρουσίαση)
Χρήστος Σωτηρακόπουλος: βιβλιοπαρουσίαση στον ΙΑΝΟ “#FootballTalk. Κουβέντα με τους σταρ για μπάλα και… άλλα”
Διαβάζοντας: “Ερωτευμένος Σωκράτης” του Armand D’ Angour, του Άγγελου Κουτσούκη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.