Ανοιχτή πόρτα

Παρένθετες μητέρες και Αριστερά, του Μάνου Στεφανίδη

Spread the love

Ο Μάνος Στεφανίδης είναι Ιστορικός Τέχνης και Καθηγητής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Διαβάστε τα άρθρα του Μάνου Στεφανίδη ΕΔΩ

 

 

Πόση υποκρισία και διαστρέβλωση, φίλες και φίλοι… Μου επιτέθηκαν διάφοροι κατηγορώντας με για ομοφοβία και συντηρητισμό γιατί σε παλιότερο μου σημείωμα σάρκαζα τη δήλωση του Κασσελάκη για παρένθετες μητέρες.

Τώρα που ξεφουσκώνει ο ουρανοκατέβατος (😉 υποψήφιος, η ρέπλικα του Βαρουφάκη, οφείλετε να ομολογήσετε, οι άσπονδοι φίλοι και εχθροί, ότι άδικα με κατηγορήσατε σαν ομοφοβικό. Δεν είναι δα η πρώτη φορά τέτοιων, συντροφικών μαχαιρωμάτων. Το επαναλαμβάνω ευθέως:

Αυτό που μ’ ενόχλησε σφόδρα, ήταν το ότι στην πρώτη του, κιόλας, δημόσια εμφάνιση ο Στέφανος δήλωσε ότι αυτός και ο σύντροφος του ψάχνουν μία παρένθετη μητέρα ώστε να αποκτήσουν παιδί! Λες κι αυτό να ήταν ο πόνος και η αγωνία όλης της αριστεράς! Και αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να γίνει κανείς γνωστός ως…γονιός.

Δηλώνω λοιπόν ξεκάθαρα: Θεωρώ πως αυτού του είδους ο άθλιος δικαιωματισμός και η δήθεν προοδευτικότητα είναι ό,τι πιο νοσηρό έχει εμφανιστεί στην μεταμοντέρνα μας ακηδία. Καθώς μία, συνήθως, εξαθλιωμένη γυναίκα από τον τρίτο κόσμο ή Ρομά εξαγοράζεται από νεόπλουτους – στην τσέπη και, κυρίως, το μυαλό – έναντι ενός γλίσχρου ποσού ώστε να τους καταστήσει “γονείς”. Χωρίς την παραμικρή ενσυναίσθηση του τι σημαίνει μητρότητα και παρά τα τεράστια ηθικά, φιλοσοφικά αλλά και νομικά προβλήματα που δημιουργεί μία τέτοια διαδικασία. Λες και ζούμε στις βαμβακοφυτείες του αμερικανικού νότου, τον 18ο αιώνα. Ή μήπως ζούμε; Λες και το σώμα είναι ουδέτερο και η σχέση νεογνού με τη μάνα του είναι απλώς μία μηχανιστική διαδικασία που μπορεί με λίγα χρήματα να επουλωθεί.

Η αντίδραση μου ισχύει προφανώς όχι μόνο για τα gay αλλά και για τα straight ζευγάρια. Κυρίως γι’ αυτά! Επειδή υπάρχουν εκατομμύρια παιδιά για να υιοθετήσει κανείς σε όλο τον πλανήτη αντί να εξευτελίζει ως το έσχατο όριο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ήδη εξαθλιωμένες υπάρξεις. Οι λίγοι, εγωπαθείς ευτυχισμένοι του δυτικού, καπιταλιστικού μας παραδείσου. Τι λένε επ’ αυτού οι μαχητικές μας φεμινίστριες;

Κατά τα άλλα εγώ είμαι υποψήφιος με τον Ιωακειμίδη στην Αττική και θα ψηφίσω Τσακαλώτο για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ❗

Φωτογραφίες: Η φυσική μου κόρη η οποία σύμφωνα με τον χυδαίο δικαιωματισμό που κάποιοι κυκλοφορούν, μπορεί να γίνει παρένθετη μητέρα έναντι λίγων εκατοντάδων δολαρίων. Θα θέλατε κάτι τέτοιο για το δικό σας παιδί; Όχι, δεν είναι αυτό αριστερά. Αριστερά είναι ο Γιάννης Αγιάννης, Γιώργος Ιωακειμίδης. Στην κάτω φωτό!

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και ποτό
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο
SHARE
RELATED POSTS
Μανώλης Δημελλάς
Κάσος, η λησμονημένη καπετάνισσα του Αιγαίου, του Μανώλη Δημελλά
Ο Μάης του ’68 και ο Πίτερ Παν, του Κωστή Α. Μακρή
Χάλκη, εκεί που ο ήλιος τυφλώνει, της Τίτσας Πιπίνου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.