Το σχόλιο της ημέρας

Πανδημία, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

Όταν έχει συσσωρευθεί η απαραίτητη πείρα, τα δεδομένα βοούν και η κατάσταση κοντεύει να σου ξεφύγει, οφείλεις να αποφασίζεις. Αν δεν μπορείς, πρέπει να επιλέγεις άλλη δουλειά. Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή. Όταν σε αυτές τις ώρες συσκέπτεσαι, πέραν του δέοντος και του αυστηρά απαραίτητου , παύεις να σκέπτεσαι. Διστάζεις. Παλινωδείς. Χάνεις το νήμα με το βασικό και ασχολείσαι με το δευτερεύον. Είσαι πίσω από τα γεγονότα διαρκώς. Η ικανότητα σου δε τέτοιες συνθήκες έγκειται κυρίως στην επιλογή όσων οφείλεις να ακούς και την αποπομπή όσων μιλάνε πολύ, τους αρέσει να ακούν τη φωνή τους και κάνουν τη πάπια όταν επέρχονται τα αποτελέσματα της βλακείας τους. Ιδίως δεν πρέπει να ακούς όσους, δικαίως τις περισσότερες φορές από την οπτική τους γωνία, εστιάζουν σε ιδιαίτερο συντεχνιακό συμφέρον. Το συμφέρον αυτό πρέπει να σταθμίζεται με το γενικό συμφέρον. Αν στις δύσκολες ώρες τους ακούσεις και υποχωρείς στο ζόρι που ασκούν την έχεις πατήσει.

Είμαστε αντιμέτωποι με επερχόμενη πανδημία. Αυτό είναι το βασικό. Το άμεσο συμφέρον των ξενοδόχων, των δικηγόρων, των εστιατόρων κ.λπ. είναι δευτερεύον και αντιστρατεύεται το μεσοπρόθεσμο συμφέρον τους. Γιατί αν έχουμε πανδημία δε θα λειτουργεί τίποτα. Και αν παραλύσει όλη η χώρα ποιος θα στηρίξει ποιον.

Δυστυχώς η κατάσταση που βιώνουμε δεν είναι αποτέλεσμα κακοτυχίας. Είναι αποτέλεσμα λαθών, αστοχιών και κακής εκτίμησης που έφτασε σε ορισμένες περιπτώσεις τα όρια της ευήθειας. Η ριψοκινδύνευση έχει κανόνες δεν πας να πέσεις στο γκρεμό ελπίζοντας ότι θα σωθείς από καλό γονίδιο.

Και για να είμαι πιο συγκεκριμένος. Ούτε μύγα δε πρέπει να μπει στην Ελλάδα χωρίς να έχει αρνητικό τεστ. Από αυτό άναψε πάλι η φωτιά.Τα πάρτυ κλπ ήταν το δεύτερο στάδιο. Αν δε κλείσει η πόρτα στον ιό πάντα θα υπάρχει κάποιο δεύτερο σκαλί για να εξαπλωθεί. Είτε το λένε γάμο, είτε μπιτσόμπαρο, είτε λιτανεία, είτε αγοραίο σεξ. Πόσο μυαλό χρειάζεται για να γίνει αντιληπτό. Εδώ η Αμερική-αν είναι δυνατόν-κλείνει τα σύνορα στην επικίνδυνη Ελλάδα. Να καλωσορίσουμε τους πάντες με τεστ. Γιατί αν συνεχίσουμε έτσι θα φύγουν οι τουρίστες μόνοι τους στο όνομα του τουρισμού.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Η ψευτιά και η κλεψιά, του Κώστα Ε. Σκανδαλίδη
11049464_10153794481499523_4185608025578033362_n.jpg
O λαϊκιστής και ο φασίστας, του Χρήστου Χωμενίδη
10845986_10152923125609777_5601283324364920502_n.jpg
“Γυναίκες δρομαίες στην ακτή”, του Άρη Μαραγκόπουλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.