Ανοιχτή πόρτα Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Πάμε να δούμε τα χιόνια, κουμπάρε, της Ματίνας Ράπτη-Μιληλή

Spread the love

Ματίνα Ράπτη -Μιληλή

Εδώ και μια εβδομάδα βούιξε ο τόπος “έρχεται η Ωκεανίδα, θα μας αφανίσει, ντυθείτε, εξοπλιστείτε, προστατευτείτε, αγοράστε εβαπορέ, μακαρόνια χαρτιά υγείας, αφήστε μούσια” .

Ο Αρνιακός μας ξεματιάζει, ο Αρναούτογλου λέει τον καιρό με μπουφάν και ισοθερμικά σώβρακα, η Χριστίνα Σουζη, δεν ξέρω (λείπει για το spring break ίσως) και συ τί κάνεις;;; Βάζεις την οικογένεια στο 4×4 σου, ξεσηκώνεις και τους κουμπάρους σου με το δικό τους 4×4 και όλοι μαζί πάτε βόλτα για να δείτε, λέει, τα χιόνια, πού, στην…. Πάρνηθα!!! Άκου επιλογή!!!
Μετά σας ψάχνει όλους η ΕΜΑΚ , σας παίζουν στα κανάλια και μετά το instagram σου απογειώνεται!!!!
Μετά πουλάς το τζιπ και αγοράζεις τανκς, να χαρεί κι ο πρώην υπουργός…κι ύστερα ήρθαν οι μέλισσες…
Με τις υγείες σας…

Τί κακό κι αυτό πια με τους Έλληνες και την ιδέα πως είναι αθάνατοι ;! Ξύπνησε, να ΄ούμε ένα πρωί ο Δίας και είπε:

«Σήμερα πεθύμησα το χωριό μου.Δεν πάμε στο βουνό να δούμε τα χιόνια; Το ΜΕΤΕΟ είπε θα έρθει η Ωκεανίδα, τη θυμάσαι, ωραίο κορίτσι ήτανε, εκείνη ντε με τα φύκια και τους αχινούς στο κεφάλι; Πέρσι στην Μύκονο; Που μου είπες, θα σου βγάλω τα μάτια αν την ξανακοιτάξεις; Τίποτα δεν θυμάσαι πια, να το κοιτάξεις αυτό.

Ρε συ Ήρα, δεν ετοιμάζεις τα παιδιά και έναν κουβά κεφτεδάκια να πάμε εκδρομή; Θα έχει φοβερή κακοκαιρία. Θα έχει χιονοθύελλα, αέρα φοβερό, θα φύγουν δέντρα, σκεπές, καμινάδες, θα περάσουμε τέλεια!  Να πάρουμε και τον Ηρακλή μαζί που μπορεί να μας τραβήξει αν κολλήσουμε πουθενά με το τζιπ. Δεν θέλω γκρίνια επειδή δεν είναι και δικός σου γιός. Εγώ τον έχω αναγνωρίσει. Πάρε τη μάνα του να τον ετοιμάσει, θα περάσουμε να τον πάρουμε φεύγοντας.  Και όταν δηλαδή τον φώναζες να σου σηκώνει τα χαλιά ήταν καλά; Κόψε πια τη μουρμούρα και κατέβασε τα apres ski από το πατάρι.

Πάρε και κείνον τον κουμπάρο μας τον Ήφαιστο μη θέλει να έρθει κι αυτός μαζί με το τσούρμο του. Να τους πει να φέρει και λουκάνικα. Φωτιά ανάβει παντού το κουμπαράκι μου.  Πάρε τώρα λέμε, γιατί αυτή η γυναίκα του η Αφροδίτη θα θέλει δέκα ώρες να ετοιμαστεί. Άντε…ξύπνα τα παιδιά, εγώ πάω να γεμίσω βενζίνα το τζιπ και μέχρι να γυρίσω να είστε έτοιμοι. Μή περιμένω πάλι σαν την άλλη φορά με τον τυφώνα, δεν θυμάμαι πως τονε λέγανε, που πήραμε το σκάφος  και βαρέθηκα να σας περιμένω στην μαρίνα…  Άντε ρε γυναίκα…ξεκουβάλα.

«Μα, βρε Δία μου, μήπως δεν είναι ασφαλές, για τα παιδιά το λέω πιό πολύ…μη κρυώσουν.»

«Τί ασφαλές και μπουρμούτσαλα μου λες, θες να με τσιτώσεις, να μου χαλάσεις το ΣΚ θέλεις; Εγώ έχω τζιπάρα ρε συ…ούτε αλυσίδες δεν θα βάλω λέμε. Ανεβαίνω στα βράχια ανάποδα εγώ ρε συ. Σαν το κρι κρι. Και δεν θα κρυώσει κανείς…θε-ρμαι-νό-με-να καθίσματα ! Σου λέει κάτι; 2000 ευρώ έξτρα τα πλέρωσα ντάνγκα ντάνγκα. ΄Εχουμε και το GPS, δεν χανόμαστε ούτε στον Έβερεστ. Τί να μας πει εκεί μιά Πάρνηθα…1000 τόσα μέτρα υψόμετρο…Λοφάκι!  Αντε, τώρα, θυμήθηκα το πατρικό μου στον Όλυμπο και συγκινήθηκα…»

Και κάπως έτσι συναντήθηκαν με τον Ήφαιστο και την φαμίλια του και πήγαν όλοι μαζί να δουν «τα χιόνια».

Ζεστή σοκολάτα σε όλους εύχομαι. Από το φεγγάρι γελάν οι δορυφόροι…

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Καρδιακή προσβολή: τα 10 ΄΄ πριν χαθεί η συνείδηση, του π. Μάξιμου Παναγιώτου
Η Αθήνα είναι μία και Ελληνική, του Πάνου Μπιτσαξή
Και μπαρούφας και ανορθόγραφος!, του Μάνου Στεφανίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.