Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Ο Τραμπ, το κοριτσάκι κι ένας δίχρονος εγγονός, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Τζίνα Δαβιλά

Ο πολιτικός που επιλέγει τον τρόπο της αστυνόμευσης για να επικρατήσει, ανήκει στην εποχή του φασισμού. Κανένας από τους φασίστες δεν είχε καλό τέλος. Αυτή είναι και η δικαίωση των Δημοκρατών και συνεργατικών πολιτών. Τώρα ο Ντόναλντ Τραμπ, που ψυχανεμίζεται την πτώση, θα έχει δυο επιλογές: ή θα αλλάξει αντζέντα ή θα παραιτηθεί για να μην τον στείλουν αντί στο σπίτι του ή στην φυλακή στον παράδεισο στην Κόλαση; Όπου πιστεύει ο καθένας.  Ναι, ο Τραμπ ελέγχει και την Δικαιοσύνη, αλλά δεν μπορεί να ελέγξει το σθένος των ανθρώπων που τον αντιπαθούν. Τους φασίστες αρκετοί ίσως να προσκύνησαν, τον φασισμό στην πραγματικότητα κανείς. Πάντα οι φασίστες είχαν κακό τέλος.

ΥΓ: Δεν είναι μόνο το κοριτσάκι που βλέπει να αστυνομεύεται η μανούλα του. Υπάρχουν και άλλα παιδάκια, εξίσου μικρά και μεγάλα, που ήταν παρόντα σε κατάπτυστα και αντίστοιχα γεγονότα, όπως ας πούμε εγγόνια τη στιγμή της σύλληψης της γιαγιάς τους για το …χατήρι ενός περιφερειάρχη. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία στην οποία θα επανέλθουμε όταν έρθει η ώρα της.

Η είδηση για την φωτογραφία: 

Το συγκλονιστικό στιγμιότυπο ενός μικρού κοριτσιού από την Ονδούρα που κλαίει, καθώς η μητέρα του υποβάλλεται σε σωματικό έλεγχο από την αμερικανική συνοριοφυλακή, κέρδισε την Πέμπτη το βραβείο World Press Photo για τη φωτογραφία της χρονιάς. Η επιλογή έγινε αν άμεσα από 78.000 φωτογραφίες. Ιούνιος 2018, Φωτογραφία: Τζον Μουρ

«Η γενικευμένη αγανάκτηση εναντίον αυτής της αμφιλεγόμενης πρακτικής οδήγησε τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να αλλάξει την πολιτική του τον περασμένο Ιούνιο», σημείωσαν οι κριτές που απονέμουν τα βραβεία World Press Photo στο Άμστερνταμ.

 * Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Το σπίτι της νονάς, της Ματίνας Ράπτη-Μιληλή
Έτσι δεν παίρνουμε χρήματα, του Τάσου Τέλλογλου
Άδωνις και Μάκης ακροβολίστηκαν: ο ένας στα κανάλια ο άλλος στην Βουλή, του Δημήτρη Κατσούλα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.