Το σχόλιο της ημέρας

Ο πρωθυπουργός “Προκρούστης”, του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

Το ότι ο κύριος πρωθυπουργός επέλεξε την γενέτειρα του τ. ‘Εθνάρχη’ Κωνσταντίνου Καραμανλή προκειμένου να αρχίσει την περιοδεία του στην Βόρειο Ελλάδα πριν κατέλθει σύσσωμος με το Υπουργικό του Συμβούλιο στην Δ.Ε.Θ., τούτο ίσως και να σημαίνει πολλά. Πέραν του τεραστίου προβλήματος που έχει προκύψει σχετικά με τις υποκλοπές για το οποίο βοά μια ολόκληρη κοινωνία και το οποίο έχει λάβει Εθνικές διαστάσεις, ήρθε με την  ομιλία του στις Σέρρες να (υπέρ)τονίσει ότι: ‘Είμαστε έτοιμοι να σταθούμε δίπλα σε κάθε Έλληνα, σε κάθε Ελληνίδα σεβόμενοι τα δημοσιονομικά όρια και τα οποία θα συμβάλουν στην αυτοσυγκράτηση όχι όμως και στην επιστροφή του παρελθόντος το οποίο χαρακτηριζόταν από υπερβολές’ (!). 

Με λίγα λόγια δηλαδή και λαμβάνοντας υπόψη τις έως σήμερα ‘ενισχύσεις’ της κυβερνήσεώς του προς τα χαμηλά οικονομικά στρώματα και δεινοπαθούντα νοικοκυριά ούτε λίγο ούτε πολύ τους έστειλε το μήνυμα το οποίο – εάν μιλούσε ξεκάθαρα – θα σήμαινε ότι: ‘Πρέπει (σώνει και καλά) να επιβιώσετε σύμφωνα με αυτά που ο κρατικός προϋπολογισμός μας αφήνει περιθώρια να ‘απλωθούμε’ και έως εκεί, δεν έχει παρακάτω, τέρμα οι απαιτήσεις σας’. 

Και …την ίδια στιγμή, λες και ήταν ένας ‘παραλλαγμένος’ πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς την κατασκευαστική εταιρία ‘Δρομέας’ στάθηκε αρωγός με το επιχείρημα: ‘…εμείς πάντα θα είμαστε στο πλευρό των υγιών επιχειρηματιών, της υγιούς επιχειρηματικότητας’.

Και ο απλούς νους, ο αγρότης των Σερρών, ο μεροκαματιάρης στο άλλο άκρον της Ελλάδος – που κάποιοι νομίζουν ότι αυτές τις δηλώσεις τις περνά απαρατήρητες ή ήσσονος σημασίας – εισέρχεται κατευθείαν στο νόημα και με το κεφάλι για μία ακόμη φορά κατεβασμένο μονολογεί: ‘Καταλάβαμε κύριε Μητσοτάκη, μη κουράζεστε άλλο, σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν ισχύουν οι περιορισμοί των μέτρων και ο κρατικός προϋπολογισμός όλα τα επιτρέπει, μπορούν οι επιχειρηματίες να τεντώνουν τα πόδια τους όπως τους βολεύει, αφού έχουν εξασφαλισμένη την σιγουριά ότι κανένας δεν θα τους …περιορίσει’.

SHARE
RELATED POSTS
538554_402387139788970_1485101311_n.jpg
Πώς ανθίζουν τα σχολεία;, του Κυριάκου Κυριακούλη
Ο αναξιοπρεπής κι αγνώμων κ. Χάρης Θεοχάρης, της Τζίνας Δαβιλά
Αγώνας υπέρ μιας καλής Ευρώπης;, της Μαρίας Κοζάκου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.