Αθλητικά/Αθλητισμό

Ο Μέσι πέρασε μπροστά…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

 

Έχει απασχολήσει αμέτρητες ώρες τους ειδικούς και έχουν γραφεί χιλιάδες άρθρα γύρω από το ερώτημα «Πελέ ή Μαραντόνα», οπότε διαλέγετε και παίρνετε. Αλλωστε και του λόγου μου μέσω του φιλόξενου portal που απολαμβάνετε κάθε στιγμή, είχα εκθέσει πριν καιρό την…σοφία μου «ψηφίζοντας» Μαραντόνα για ειδικούς λόγους που με άφηναν αδιάφορο αν κάποιοι θα διαφωνήσουν. Σήμερα, είμαι έτοιμος να προσθέσω στους δύο «ημίθεους» των δεκαετιών 1960 – 1990 τον «σύγχρονο θεό» της μπάλας εντιμότατο Λαϊονέλ Μέσι. Τον ποδοσφαιριστή που έχει βάλει ρότα να σπάσει το ρεκόρ σε αριθμό γκολ, τόσο του Πελέ, όσο και του λατινοαμερικάνου Λουϊς Αρτίμε («χίλια γκολ»!).

Δικαίως ψηφίζεται σχεδόν κάθε χρόνο ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην Ευρώπη, δικαίως θεωρείται αναντικατάστατος στην ομάδα της Μπαρτσελόνα. Ένα μήνα έλειψε από το βασικό σχήμα της  σπουδαίας ομάδας της Καταλανίας και η Μπάρτσα έχασε την γοητεία της και τον βαθμολογικό βηματισμό της.

Αποφάσισα ν’ ασχοληθώ χθες βράδυ με τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του πλανήτη (που μόνο τους συμπατριώτες του στην Αργεντινή δεν έχει ικανοποιήσει όσο θα ήθελαν…), παρακολουθώντας ένα καταπληκτικό 20λεπτο αφιέρωμα του αθλητικού καναλιού της ΕΡΤ, που  μας χάρισε εικόνες από τους μαγικούς τρόπους με τους οποίους έχει σκοράρει στην καριέρα του ο Λίο. Κι’ αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν το γεγονός ότι έδειχνε το ίδιο πάθος είτε αντιμετώπιζε με την ομάδα του την Αλμερία είτε την Μίλαν και την Ρεάλ. Το έχω ξαναγράψει: Πολύ λυπάμαι (και μαζί μου φοβάμαι όλοι οι φίλοι του αθλήματος), που ο Μέσι μεγαλώνει…

* Στο μεταξύ, ο Ολλανδός προπονητής της εθνικής μας Τζον Φαν Τσιπ, δήλωσε χθες ότι θα ήταν ευτυχής αν οδηγούσε την Ελλάδα στο προσεχές Μουντιάλ. Που σημαίνει ότι –αρχικά- ετοιμάζει το έδαφος για…μακροημέρευση κάτω από των ωραίο ελληνικό ήλιο! Προγραμματίζει ο άνθρωπος!

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Ακρίβυνε η βενζίνη…, του Γιώργου Αρκουλή
Ό,τι πληρώνεις παίρνεις…, του Γιώργου Αρκουλή
Πολύ ξύλο…, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.