Αθλητικά/Αθλητισμό

Μυρίζει «ρατσισμό»…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Δεν ήταν η πρώτη φορά που η ΕΡΤ μέσω της «Αθλητικής Κυριακής», έδειξε -χθες- το «ρατσιστικό της πρόσωπο» προς τους οπαδούς των θεωρούμενων -βλακωδώς- μικρών ή μεσαίων ομάδων του πρωταθλήματος, λες και θα γινόταν πρωτάθλημα χωρίς αυτούς. Σχεδόν πέντε λεπτά ζωντανής κάλυψης έδειξε από το γήπεδο Ιωαννίνων,  σπέσιαλ απεσταλμένου (με τα δικά μας χρήματα φυσικά), μόνο και μόνο για να αναπτύξει το πως διαχειρίστηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού Μαρτίνς τον αγώνα.  Για τον αντίπαλο προπονητή μούγγα στη στρούγκα. Το ίδιο συνέβη και στην προσφορά με τα στιγμιότυπα του αγώνα της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Κι’εδώ ειδικός δημοσιογράφος είχε και σχόλιο και θαυμασμό για τον νέο προπονητή Γιαννίκη, αλλά πλήρης η απουσία σιωπή ρεπόρτερ για τον αντίπαλο, δηλαδή τον Ατρόμητο του Περιστερίου, λες και (την εκπομπή) παρακολουθούσαν μόνο οπαδοί της νικήτριας.

Το ζήτημα δεν είναι τόσο αυτή η άθλια συμπεριφορά που συμβαίνει, να δείχνει περιποίηση στις  λεγόμενεςμεγάλες ομάδες του τουρνουά, όσο το ΓΙΑΤΙ συνεχίζεται και έχει γίνει καθεστώς. Προφανώς επειδή (οι «μικροί») έχουν αποφασίσει να δέχτηκαν οριστικάτην ήττα τους και από τα ΜΜΕ, γνωρίζοντας πως και να  διαμαρτυρηθούν, θα απολαύσουν την διαμαρτυρία τους σε…εφημερίδα τοίχου!

Πριν αρκετά χρόνια, ο «μικρός» Εθνικός Πειραιά, πήγε στο ΟΑΚΑ να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό των Βαρδινογιάννηδων. Τόλμησε να βάλει έξι γκολ στους «πράσινους» (3-6) και στο γραφείο -στα ΝΕΑ- ο προϊστάμενος του αθλητικού τμήματος Σγουρδαίος, ένας αντικειμενικός και έντιμος δημοσιογράφος,  περίμενε πως και πως τους φωτογράφους να φέρουν εικόνες από αυτόν τον ανεπανάληπτο θρίαμβο τηςομάδας του Πειραιά. Αστόχησε. ‘Ολοι -μα ΟΛΟΙ- οι επαγγελματίες φωτορεπόρτερ, έφεραν τους φακέλους με τα τρία γκολ του Παναθηναϊκού, και μια-δυο από τουςπανηγυρισμούς των παικτών του Εθνικού στο τέλος. Ο Σγουρδαίος έβαλε τις φωνές: «Ρε παιδιά, έξι γκολ μπήκαν, δεν πιάσατε ούτε ένα;».

Θέλετε δικαιολογίες: «Από τη θέση που βρισκόμαστε δεν μπορούσαμε να προλάβουμε…», και άλλες γελοιότητες. Ουδείς είχε το θάρρος να παραδεχτεί ότι δεν είχε κάνει τίμια τη δουλειά του.

Τριανταπέντε χρόνια μετά, η ίδια μεταχείριση συνεχίζεται, αυτή τη φορά από τους μακαντάσηδες που «κόβουν-ράβουν» στα κανάλια, μόνο που η ΕΡΤ, ως κρατικό κανάλι, δεν ανήκει σε ολιγάρχες, αλλά σε αυτούς οι οποίοι μέσω της ΔΕΗ δίνουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ και με το Νόμο, το χαράτσι της ύπαρξής της.

SHARE
RELATED POSTS
Δεν έχει δίκιο ο Καπράλος, του Γιώργου Αρκουλή
Το Ευρωπαϊκό Κ2, είναι τουρνουά για κλάματα, του Γιώργου Αρκουλή
Ο ΠΑΟ δύο χρόνια μετά τον Παύλο…, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.