Το σχόλιο της ημέρας

Ο Κ.Μητσοτάκης, ο Ν.Κωνσταντόπουλος και «η αθώα περιστερά» Ντόναλντ Τραμπ, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

Θα το βρείτε: σε “Πολιτεία”, “Πρωτοπορία” Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Πάτρας, “Ιανός” Αθήνας και Θεσσαλονίκης, και σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και του εξωτερικού που θα ζητηθεί σε 2-5 ημέρες. β) ΗΠΑ μέσω του “Εθνικού Κήρυκα”. γ)στις εκδόσεις Φίλντισι on line, με μειλ ή τηλεφωνικά 210 65 40 170 – [email protected]

όλα τα συγγραφικά έσοδα θα διατεθούν σε οικογένειες με παιδικό καρκίνο.

Πάνος Μπιτσαξής

• Όταν ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και, ο αγαπητός εν δικηγορία και ενεργότατος πάντα , Νίκος Κωνσταντοπουλος κατάλαβαν πόσο ευάλωτες και επιλήψιμες θεωρούνται οι διώξεις και οι δίκες από το κοινοβούλιο και τον πολιτικό αντίπαλο, ήταν ήδη πολύ αργά.Ο πρώτος έχασε παταγωδώς τις εκλογές και ο κατηγορούμενος Ανδρέας Παπανδρέου επανήλθε μετά δόξης. Ο δεύτερος έζησε τον εκλογικό εξοβελισμό του Συνασπισμού που έμεινε εκτός Βουλής. Ο Ανδρέας ήταν πολύ ευφυής και έμπειρος για να μην αδράξει το δίδαγμα. Στις επίμονες φωνές, εν οις και τη ταπεινή δική μου, αρνήθηκε να ανταποδώσει τα ίσα. Αδιαφόρησε για τα «εγκλήματα» του Μητσοτάκη και τερμάτισε τις εναντίον του δίκες με μια κοινοβουλευτική μονοκοντυλιά. Το ΠΑΣΟΚ έκτοτε κυβέρνησε τη χώρα για 11 συνεχή χρόνια.Τόσο ο Μητσοτάκης όσο περισσότερο , λόγω νομικής παιδείας, ο Νίκος δεν είχαν αφομοιώσει την αιρετική διδασκαλία του καθηγητή Γιάννη Μανωλεδάκη όταν εγραφε σπάζοντας νομικά στερεότυπα για τη «σχετικότητα του ποινικού δικαίου». Ότι το έγκλημα υπό προϋποθέσεις παύει να είναι έγκλημα ακόμα και όταν είναι έγκλημα.Οι περιβάλλοντες τον Κυριάκο Μητσοτάκη νομικοί ίσως του εξηγήσουν τι ακριβώς υποστήριζε ο αείμνηστος καθηγητής που ήταν και θαυμάσιος άνθρωπος με πολύ χιούμορ.Είχα τη τύχη να τον γνωρίσω και να συνεργαστώ μαζί του.Δεν εννοούσε τις πολιτικές διώξεις όμως τα όσα έγραφε οδηγούσαν και σε αυτές κατα λογική προέκταση.Κατα τα λοιπά ο Κυριάκος έχει ιδίαν και από πρώτο χέρι γνώση και πείρα.

• Ο Τραμπ λοιπόν αθώα περιστερά παρά την «προδοσία» 7 γερουσιαστών του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στη Γερουσία. Κραδαίνει την αθώωση του υψώνοντας το πρωτοσέλιδο της Washington post για δεύτερη φορά. Μιλάει για κυνήγι μαγισσών και για προσβολή των 75 εκ ψηφοφόρων του. Η Πελοζι, η ορκισμένη εχθρός του, εκπρόσωπος της δημοκρατικής ελίτ, ίσως να έχει καταλάβει εκ των υστέρων αυτό που έπρεπε να καταλάβει εκ των προτέρων. Τη σχετικότητα του δικαίου. Ότι τέτοιες δίκες στερούνται εξ ορισμού αξιοπιστίας οποίο και αν είναι το αποτέλεσμα. Και τέλος την δικηγορική πρακτική. Όταν το Κογκρέσο απηύθυνε στη Γερουσία το ερώτημα της καθαίρεσης η πρωτομάχος speaker θα’ πρεπε να γνωρίζει ότι στις δίκες δεν ρωτάς ποτέ αν δεν ξέρεις από πριν ποια θα είναι η απάντηση.

• Δεν ξέρω για τον Τραμπ. Ο τραμπισμός όμως εξήλθε ισχυρότερος από την μεγάλη αυτή αστοχία του impeachment. Αντί να παίζει γκολφ στο χλιδάτο θέρετρο, τώρα θα ηγείται ως δικαιωθείς αδικημένος. Άντε να τον μαζέψουν. Ποιος τον πιάνει! Το θύμα της παγκόσμιας συνωμοσίας τον πολέμιο του κατεστημένου.

SHARE
RELATED POSTS
Για γέλια;, του Αλέξανδρου Κανταρτζή (Μπέμπης)
voulgarakis_peleki_515_355.jpg
9-4-2017: Σχολιασμοί επί θύραις [iPorta.gr]
Χιλιάδες νεκρά ψάρια στη λίμνη Κορώνειας

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.