Βιβλίο

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια, Τόμος Β: 1974-2016» του Αλέξη Παπαχελά  στις 11 Νοεμβρίου στα βιβλιοπωλεία

Spread the love

Η πολυαναμενόμενη συνέχεια των αποκαλυπτικών συνεντεύξεων του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στον Αλέξη Παπαχελά, στις 11 Νοεμβρίου στα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Ένας από τους μεγαλύτερους πολιτικούς ηγέτες της μεταπολεμικής Ελλάδας, η τρικυμιώδης διαδρομή του οποίου σημάδεψε τις πολιτικές εξελίξεις επί επτά δεκαετίες, αυτοβιογραφείται, αποφασισμένος να μην κρύψει τίποτα.

Ο δεύτερος τόμος, όπως και ο πρώτος, αποδίδουν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη όπως ακριβώς ήταν και όπως μιλούσε για όσα έζησε στον στενό του κύκλο. Ήταν σαν να ήθελε, μέσω αυτών των συνεντεύξεων, να αποχαιρετίσει τους συμπολίτες του βάζοντάς τους μέσα στο σπίτι του, για να ακούσουν από τον ίδιο τις δικές του αλήθειες. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θέλησε να αφήσει τη δική του μαρτυρία για μια σημαντική περίοδο της σύγχρονης πορείας μας. Πήρε την ευθύνη να το κάνει χωρίς να μασήσει τα λόγια του, έστω και αν μπορεί, σε ορισμένες περιπτώσεις, να μη φώτισε εντελώς κάποιες σκοτεινές πτυχές.

Από τον Πρόλογο του Αλέξη Παπαχελά

Βασισμένη στις προσωπικές συνεντεύξεις τις οποίες παραχωρούσε επί μία δεκαετία (2007-2016) ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά, υπό τον όρο να δημοσιοποιηθούν μόνο μετά τον θάνατό του, η παρούσα έκδοση αποτελεί ίσως τη συγκλονιστικότερη πολιτική μαρτυρία που έχει κυκλοφορήσει τις τελευταίες δεκαετίες.

Ο Αλέξης Παπαχελάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Σπούδασε Οικονομικά και Διεθνείς Σχέσεις στο Bard College και το Columbia University στις ΗΠΑ. Ασχολείται με την δημοσιογραφία από το 1983. Σήμερα είναι Διευθυντής της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» και σχολιαστής στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ». Έχει γράψει δύο ακόμη βιβλία, «Ο βιασμός της Ελληνικής Δημοκρατίας» και «Φάκελος 17 Ν».

Στο βιβλίο περιλαμβάνεται φωτογραφικό υλικό, αναλυτικό βιογραφικό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και σύντομη παρουσίαση όλων των ιστορικών προσώπων που αναφέρονται στις συνεντεύξεις.

 

SHARE
RELATED POSTS
“Φλλσστ, φλλσστ, φλλλσσστ”: νέο βιβλίο από τον Άρη Μαραγκόπουλο
Διαβάζοντας: “Οι Ντάρρελ της Κέρκυρας”, του Άγγελου Κουτσούκη
Διαβάζοντας: “Μαρία Κάλλας, γράμματα και αναμνήσεις”-Τομ Βολφ, του Άγγελου Κουτσούκη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.