Ανοιχτή πόρτα

Ο Κυριάκος και η πρωθυπουργική του μοναξιά, του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

Εάν μία φορά είναι βαριά η ‘Καλογερική’ για κάποιον που εγκαταλείπει τα εγκόσμια προκειμένου να αφοσιωθεί στα Μοναχικά του καθήκοντα αποτραβηγμένος σε μοναστήρι, τότε ας συμμεριστούμε και τις αγωνίες, τα άγχη και τα χτυποκάρδια του πρωθυπουργού ο οποίος ευρισκόμενος προ εκλογών, τι ζόρια τραβάει από την ίδια του την παράταξη όταν μάλιστα αυτή φαίνεται να μη τον συμπονεί και τόσο, όσο τουλάχιστον είναι οι δικές του προσδοκίες. Και για να μη ομιλούμε με γρίφους, ερχόμαστε κατευθείαν στο ‘ψητό’, το οποίο έχει να κάνει με την στάση που ως την ώρα τηρούν τόσο ο κύριος Αντώνης Σαμαράς όσον και ο κύριος Κώστας Καραμανλής. Όσον αφορά στον κύριο Αντώνη Σαμαρά, έχουμε να σημειώσουμε ότι καθόλου τυχαία δεν ήταν η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη την προηγούμενη Παρασκευή 21/4 στην Καλαμάτα. Επωφελούμενος των υπογραφών που ‘έπεσαν’ για δύο οδικές αρτηρίες, ο πρωθυπουργός είχε κατ’ ιδίαν συζήτηση και γεύμα με τον Μεσσήνιο πολιτικό και πρώην πρωθυπουργό, όπου αξιοποιώντας αυτή την συνάντηση ήθελε να δείξει προς τα έξω ότι η παράταξη εμφανίζει εικόνα σύμπνοιας και πανστρατιάς, κάτι το οποίο – όπως οι επικοινωνιολόγοι του τον ενημερώνουν – εκλείπει από την συνολική του εικόνα.  

Ο δεύτερος και μεγαλύτερος όμως – όχι απλά ‘πονοκέφαλος’ αλλά μέγιστο άγχος του Κυριάκου Μητσοτάκη – είναι η ουδετερότητα που έχει δείξει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής τόσο με την απόφασή του ν’ αποσυρθεί από το Κοινοβούλιο όσο και από τα ψηφοδέλτια του κόμματος, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο κομμάτι ‘γαλάζιων’ ψηφοφόρων να παραμένει είτε ‘ξεκρέμαστο’ είτε ‘διαρρέον’ προς άλλους κομματικούς στρατούς ή εν πάση περιπτώσει μη εκπροσωπούμενο επαρκώς από την ‘γαλάζια’ παράταξη. Πέρα από αυτή την απόφαση που έχει λάβει ο κύριος Κώστας Καραμανλής, ο μεγαλύτερος βραχνάς του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού περί του σκανδάλου των υποκλοπών στις οποίες αναφέρθηκε ο κύριος Κώστας Καραμανλής από τα Ανώγεια της Κρήτης, όπου το Μέγαρο Μαξίμου τις εξέλαβε ως βαριές μπαλοθιές. Και σαν να μη έφθανε αυτό, δυο μήνες μετά από την Λάρισα (Νοέμβριος 2022) νέες ‘ρουκέτες’ Κώστα Καραμανλή ξανά για το ίδιο θέμα, αυτή τη φορά επί τη ευκαιρία παρουσιάσεως του βιβλίου του διευθυντή της ‘Εστία’ Μανώλη Κοττάκη με τίτλο ‘Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή’ (εκδόσεις Λιβάνη). 

Συνυπολογιζομένων όλων αυτών και βλέποντας το κενό που έχει δημιουργηθεί στα ενδότερα της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλείται να γεφυρώσει όλο αυτό το άνοιγμα σε μια προσπάθεια διάσωσης της υπόληψης της παράταξής του, με φυσικό επακόλουθο να αισθάνεται μοναξιές βουβές και μαυροφορεμένες. Εν αναμονή όμως της επικείμενης εκδήλωσης στο Ζάππειο στις 9/5 για την επέτειο της υπογραφής εισόδου της χώρας στην ΕΟΚ από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο πρωθυπουργός φαίνεται να αναθαρρύνει από την στιγμή μάλιστα που θεωρείται βεβαία η παρουσία τόσο του Κώστα Καραμανλή όσο και του Αντώνη Σαμαρά και απομένει πλέον η μεγάλη συγκέντρωση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στην Θεσσαλονίκη στις 17 του Μάη όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιδιώξει να έχει πάλι στο πλευρό του τον Κώστα Καραμανλή, ενθυμίζοντας προς τους ψηφοφόρους Θεσσαλονικείς την υποχρέωση τους ως εκλογική περιφέρεια του πρώην πρωθυπουργού. 

Γλώσσες κακές που ομιλούν περί αφίξεως της Εικόνος του ‘Άξιον Εστί’ από το Άγιο Όρος στην πλατεία Συντάγματος την 3/5/2023  παραμένουσα στην πρωτεύουσα  έως και την 15/5/2023 – σε μια ‘προσπάθεια τόνωσης του θρησκευτικού φρονήματος’ αλλά και συνέντευξη του πρωθυπουργού στην εκπομπή The 2night Soow όπως είχε πραγματοποιήσει και στις προηγούμενες εκλογές του 2019 – απομένει να επαληθευθούν ή όχι.       

SHARE
RELATED POSTS
Η Διαχρονική κι Ανίατη Πανδημία μας-Our Chronic and Incurable Pandemic, του Γιώργου Σαράφογλου – by George Sarafoglou
Διάλεξη “Περί Ηγεσίας” από τον Αρχηγό Στρατού Ξηράς Αντγο Αλκιβιάδη Στεφανή -Το μυστικό της επιτυχημένης Ηγεσίας
…δίχως καμιά ελπίδα ζούμε μες στον καημό (η συμβολή μου στη σημερινή επέτειο), του Άρη Μαραγκόπουλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.