Αθλητικά/Αθλητισμό

Ο Κλοπ βρήκε… τον μάστορά του, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Είναι υψηλόσωμος -σχεδόν δύο μέτρα- με την τεράστια μύτη του θυμίζει πολύ τον στρατηγό Ντεγκώλ, δεν μπορείς να τον χαρακτηρίσεις ως συμπαθητική φιγούρα,  εντούτοις χθες βράδυ στο Παρίσι, ο Βέλγος τερματοφύλακας Κουρτουά ήταν εκείνος που αναδείχτηκε σε κορυφαίο του γηπέδου. Ο σχολιαστής του Mega, τον χαρακτήρισε ‘ήρωα της βραδιάς’. Δεν ήταν ήρωας, αλλά ένας φορμαρισμένος γκολκίπερ, τον οποίο φοβήθηκαν υπερβολικά οι παίκτες της Λίβερπουλ, ενώ οι χαφ προσπαθούσαν συνεχώς με σέντρες να γίνουν απειλητικοί. Αυτή η λογική σε μια περιοχή όπου δεσπόζει ο τερματοφύλακας και οι έμπειροι Αλάμπα και Κασεμίρο αποδείχτηκε καταστροφική για τους ‘Αγγλους και τους εκμηδένισαν τα όποια όνειρα είχαν -ως φαβορί!- στον τελικό.

Αν προέκυψε ήρωας στον αγώνα, αυτός ήταν ο Ιταλός κόουτς Κάρλος Αντσελόττι, ο οποίος παγίδεψε για τα καλά τον αντίπαλο στο πρώτο μέρος (που οι ‘Αγγλοι υπερείχαν) με μαζική άμυνα και στην επανάληψη, έφερε την ανατροπή. Το πως, θα το απολαύσατε στην ροή του αγώνα, όταν ένας πιτσιρικάς (που του δίνει συνεχώς ευκαιρίες ο Αντσελόττι) από την Ουρουγουάη ονόματι Φεντερίκο Βαλβέρδε, με μια σέντρα – μαχαιριά, ακινητοποίησε πρώτα τον Ρόμπερτσον και στην συνέχεια τον Αλεξάντερ ‘Αρνολντ, δίνοντας απίστευτη ασίστ στον σκόρερ Τζούνιορ (συγγνώμη που δεν συγκράτησα ολόκληρο το ονοματεπώνυμο!).

Μοναδικό ψεγάδι στην εμφάνιση του Ιταλού προπονητή της Ρεάλ, το ότι συνεχώς και με ανοιχτό στόμα μασάει τσίχλα (ή μήπως μαστίχα;). Πιθανώς κληρονόμησε την ανάρμοστη συνήθεια από τον βετεράνο του πάγκου (και πολυνίκη τίτλων με την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ) ‘Αλεξ Φέργκιουσον.

Κατά την γνώμη μου, ο Κλοπ θα πρέπει στο εξής να ζυγίζει καλά τα λόγια του πριν χαρακτηρίζει αμυντικούς του ως τους κορυφαίους στον κόσμο, δηλαδή κάτι που έχει κάνει κατ’ επανάληψη υπέρ των Ρόμπερτσον και Αλ. ‘Αρνολντ.

Του χρόνου πάλι και ας ελπίσουμε με καλύτερη οργάνωση του τελικού. Οι Γάλλοι υπεύθυνοι, χθες, δεν τα κατάφεραν καλύτερα από όσο οι Αλβανοί στον αγώνα Ρόμα-Φέγενορντ. Καθυστέρηση χωρίς προηγούμενο και μέτριο τελετουργικό, δεν τους τιμούν.

SHARE
RELATED POSTS
Από χημεία πάμε καλά!, του Γιώργου Αρκουλή
Πού βρίσκονται άραγε Μίχος και Καρούλιας;, του Γιώργου Αρκουλή
«Μια ζωή στο ρίσκο;», του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.