Χωρίς κατηγορία

Ο Κασσελάκης στην Ακρόπολη… και ο Τάϊλερ, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

Ο Πάνος Μπιτσαξής είναι ποινικολόγος και συγγραφέας του αυτοβιογραφικού-ιστορικού βιβλίου “΄Οταν το μέλλον έπαιζε κρυφτό..”

•Στην Ακρόπολη ανέβηκε ο Στεφανος σήμερα με ηλιόλουστη μέρα. «για να στοχαστεί και να ανα στοχαστεί» γράφει το σάιτ. Βεβαια στην ηλικία των 35 δεν αναστοχάζεσαι… Στοχάζεσαι. Ο στοχασμός είναι πρώτο απαραίτητο βημα πριν τον αναστοχασμό ,που έρχεται αργότερα.Όχι πάντα και όχι σε όλους. Γιατι πως να αναστοχαστείς αν ποτέ δεν στοχάστηκες.Πάντως η Ακρόπολη προσφέρεται πράγματι για στοχασμό. Έκανε πολύ καλα και πήγε. Γιατί «σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουρια δεν πιάνει»

•Και μουρθε ο τρελό συνειρμός. Τσβαιχ. Πως μου ήρθε;γιατί είναι συνονόματος του.Στέφαν Τσβαιχ ο σπουδαίος Εβραίος Αυστριακός συγγραφέας του μεσοπολεμου. Μούρθαν οι τίτλοι «Στοχασμοί και οράματα» ο πρώτος και «η μέθη της μεταμόρφωσης» ο δεύτερος.

•Τώρα μη σας το παίζω σοφός γιατί δεν είμαι.Τον πρώτο τίτλο κάποτε στη ζωή μου τον είχα φυλλομετρήσει.Δεν θυμάμαι πότε και  παρά το οτι προσπάθησα να θυμηθώ, δεν συγκράτησα ούτε ένα στοχασμό ούτε ένα όραμα. Διαβαζα αλλά βαριόμουν εύκολα και παράταγα ασυγκίνητα ότι με δυσκόλευε. Δεν είχα χρόνο και κάποια γράμματα δεν τα έπαιρνα. Τον δεύτερο κάτι θυμάμαι αμυδρά.Μοιάζει στην επιδερμική προσέγγιση με ελληνική ταινία. Πτωχη κόρη ταλαιπωρείται , γινεται πλούσια χάριν μακρινής θείας και μετά κάτι συμβαίνει, εδώ χάνω τη μνήμη, και ξαναγίνεται φτωχή και τότε συναντά τον ΑΝΔΡΑ της εξέγερσης. Κάπως έτσι ,αλλά μη σας πάρω και στο λαιμό μου ,ηταν η μέθη της μεταμόρφωσης του Στεφαν Τσβαιχ.

•Η μέθη της μεταμόρφωσης. Εν αναμονή της Αχτσιόγλου. Αυτό κι αν είναι μέθη. Τύφλα. Κουρούμπελο. Καλή νύχτα και καλή βδομαδα. Αυριο δικη. Τριτη και Τετάρτη αποχή λόγω φορολογικού. Ευκαιρία για αναστοχασμό. Θα σας πω διάφορα.


Τάιλερ

•Έχω κέφια . Ξύπνησα νωρίς ως συνήθως και χαλαρός με το καφέ διάβασα … Τάιλερ. Μπράβο Νικο Χατζηνικολαου.Χωρις αυτή τη συνεντευξη θα’μασταν πνευματικά φτωχότεροι. Ο Τάιλερ ήρθε για να μείνει. Ήδη έκανε πυκνά , με συμπαγή λόγο , την ανατομία της κρίσης της αριστερής ταυτότητας. Ανετος. Μια χαρά.

Η αριστερά βρήκε εξ ουρανού ένα πνευματικό γκουρού να την βάλει στο σωστό δρόμο. Τρέμε Αχτσιόγλου. Μεγάλη τυχη. Λοττο. Συνεστησε ενδοσκόπηση και τη μόνη διαθέσιμη οδό. Ο Στέφανος πρωθυπουργός. 100% μας είπε. Αυτό θα πει όραμα και ρεαλισμός.

•Αλλά μας είπε κι άλλα. Πώς πλανεψε το Στέφανο έξω από το γυμναστηριο. Θέλει θαρρος και αμερικανική κουλτούρα να το πεις. Εμένα αν με ρωταγαν πώς πλανεψα τη Μαρίνα θα κοιταζα στραβά και θα έλεγα ακομα και τώρα «έχω ένα μυστικό που τη ζωή μου έχει αλλάξει…ποτέ δεν θα το πω» κλπ. Μετά ήρθαν τα παιδάκια. Μα πόσο ικανοτητα θέλει για να ψήσεις παϊδάκια. Μεγάλη θα μας έλεγαν εν χορώ οι ψήστες των Καλυβίων, της Βάρης και του Μοναστηρακιου. Μπαϊρακτάρης, Καράμπαμπας συμμαχία.

•Τέλος μας εξέθεσε ένα όραμα για την υγεία. Επιτέλους κάποιος το σκέφτηκε. Στην άγονη γη ιδεών για το καταρρεον ΕΣΥ. Μας είπε για τα προσόντα του. Ειδικός νοσηλευτής ισόκυρος με παθολόγο. Με ειδικότητα την σεξουαλικη και αναπαραγωγική υγεία των ανδρών.Το δεύτερο δεν με αφορά.Έχω δυο παιδιά και τρία εγγόνια. Το πρώτο όμως…μμμμ…σκέπτομαι να καταφυγω. 67 χρόνων είμαι και οι δυνάμεις υποχωρούν. Είναι και το τσιγάρο. Θα πάω στο Τάιλερ και θα γίνω ντουρασελ κορίτσια.

Λίγη υπομονη όμως όλα θελουν το χρόνο τους.

•Τάιλερ και πάσης Ελλάδος. Δηλώνω fan•

SHARE
RELATED POSTS
Δυο μέτριες σπανακοτυρόπιτες και ένα εμβόλιο, του Κωστή Α.Μακρή
Ο δεισιδαίμων υφυπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, του Πάνου Μπιτσαξή
Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός – 19 Ιανουαρίου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.