Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στην Πολιτική

Ο ιός αδημονεί να κάνει check in για την Ελλάδα, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

Πάνος Μπιτσαξής

•Ένα ανέκδοτο παλαιάς κοπής. Ένα ζεύγος ψύλλων αποφασίζει να πάει σινεμά. Η κ .Ψύλλου ρωτάει το σύζυγο, τον κ.Ψύλλο. “Αγάπη μου επειδή είναι μακριά, τι λες, θα πάμε πετώντας ή θα πάρουμε άνθρωπο;” “Άνθρωπο φυσικά για να πάμε άνετα”, ήταν η απάντηση του στοργικού και περιποιητικού συζύγου. Αν ο ανεκδοτάς, του παρελθόντος χιούμορ, ερχόταν στο παρόν κάπως έτσι θα φανταζόταν το διάλογο του ζεύγους των κορονοϊών στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια. “Να περιμένουμε στο check In αγάπη μου ή να πάρουμε άνθρωπο να αποφύγουμε και τις ουρές, να πάμε πιο άνετα διακοπές στην Ελλάδα;”

•Κάθε μέρα, πριν τις τελικές ανακοινώσεις, οι δηλώσεις των υπουργών πληθαίνουν. Χτες και από τον ίδιο το Πρωθυπουργό. «Η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα για τους τουρίστες», «επιθυμούμε να προσελκύσουμε το μέγιστο αριθμό τουριστών». «Θα φτιάξουμε πρωτόκολλα για να αισθάνονται ασφαλείς οι τουρίστες». Κανείς δε φαίνεται να διερωτάται αν η Ελλάδα είναι ασφαλής από τους τουρίστες.  Αν οι Έλληνες είναι ασφαλείς από τους τουρίστες. Σύμπασα η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση σιωπούν. Λες και δεν πέρασε μια μέρα.

•Αν υποθέσουμε πως έρχονται από τα 34 εκ που μας επισκέφτηκαν πέρσι 10 εκ. Από αυτούς έστω ότι φορείς του ιού είναι το πενιχρό 0,5%. Απλός πολλαπλασιασμός μας δίνει 50000 κρούσματα. Όταν κινητοποιείται ο κρατικός μηχανισμός για να αντιμετωπίσει 30 κρούσματα σ’ ένα καταυλισμό Ρομά και φτύνει αίμα πώς ακριβώς το βλέπετε κ.Πρωθυπουργέ; Ο υπουργός Υγείας μας μιλάει για ένα αδιευκρίνιστο και θολό «καθετοποιημένο» σχέδιο. Τον άκουσα και αμφιβάλλω αν καταλάβαινε και ο ίδιος τι έλεγε. Ο κίνδυνος είναι τεράστιος.  Θα φεύγουν οι τουρίστες και θα μείνει ο ιός. Άσε πώς να μαζέψεις τους νοσούντες από τις παραλίες τα μπαρ και τα μπιτσόμπαρα. Όχι Χαρδαλιάς ούτε ο Κιμ Γιογκ Ουν δε θα μπορεί να το πετύχει.

•Πρόσφατα άναψε η συζήτηση για το «τι θα γινόταν αν» ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακόμα στη κυβέρνηση. Απάντησε ο πρώην Πρωθυπουργός με άρθρο. Οι περισσότεροι απλώς γέλασαν. Γιατί σχεδόν όλοι γνωρίζουμε, ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις,  και όποια κριτική και αν ασκούμε, ό,τι άλλο να σχεδιάζεις με το Σκέρτσο,το Γεραπετρίτη,το Πιερρακάκη και το Τσιόδρα και άλλο με τον Καρανίκα, το Φλαμπουράρη, τον Παππά και τη Θάνου.  Η ΝΔ έδωσε και μια χαιρέκακη απάντηση με το Πολάκη να φουμάρει. Στη πραγματικότητα όμως δεν ξέρουμε ούτε μπορούμε να μάθουμε τι θα γινόταν αν. Μπορεί να γινόταν ο κακός χαμός μπορεί και ξαφνικά να ερχόταν η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος και ο Πολάκης να θυμόταν ξανά ότι είναι γιατρός εντατικολόγος και μάλιστα καλός , καθώς μου λένε, και όχι ο γραφικός του Συριζέικου χωριού.  Ποιός μπορεί να το πει. Το θέμα άπτεται της μεταφυσικής.

•Το ερώτημα όμως «τι ΘΑ γίνει αν»δεν είναι μεταφυσικό. Είναι καίριο. Οφείλετε να είστε παρά πολύ προσεκτικοί κύριοι της κυβέρνησης.  Γιατί οποίος πάει για τα πολλά χάνει και τα λίγα. Ο γκουρού της σημασίας της τυχαιότητας ο Ταλεμπ, συγγραφέας του μαύρου κύκνου, έχει πει: «Η μέγιστη καταστροφή επέρχεται όταν έχει δημιουργηθεί η μέγιστη εμπιστοσύνη».Αν αυτό που θα γίνει είναι ένα η περισσότερα lock downs θα κληθείτε να στηρίξετε όχι το 25% του ΑΕΠ που είναι ο τουρισμός, αλλά το 100% του ΑΕΠ. Για να το κάνετε αυτό δε θα αρκεί κανένα μαξιλάρι.Σας το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ και τότε δεν το θέλατε και ασκούσατε κριτική. Τώρα το χρησιμοποιείτε και μέχρι σήμερα ευτυχώς , γενικώς, με σύνεση. Τώρα δεν το θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ και δημοκοπεί ανενδοίαστα.  Σας φωνάζει. Λεφτά υπάρχουν και Τσοβόλα δώστα όλα. Αν απαντήσετε λάθος στο ερώτημα «τι θα γίνει αν» δε θα έχει καμία σημασία ούτε τι λέτε εσείς, ούτε τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα έχουμε ολική καταστροφή και θα μακαρίζουμε εξ ανάγκης τον Τραμπ και τους συμμάχους του,  τους Σουηδούς σοσιαλιστές.

•Μια ανύποπτη κυρία έφερε τον ιό από την Ιταλία και έχουμε κοντέψει να παραφρονήσουμε.  Το πήγατε τέλεια και τη σκαπουλάραμε. Τώρα πήραν φαίνεται τα μυαλά σας αέρα. Πού πας ρε Καραμήτρο; Για να κλείσω με ένα ακόμα ανέκδοτο.

16/5/2020

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Στο αποτεφρωτήριο της Βουλγαρίας, του Σταύρου Θεοδωράκη
Trump on the “run”! – Τραμπ – φυγή δια της Προεδρίας!, του Γιώργου Σαράφογλου-George Sarafoglou
Προς Γ.Χατζημάρκο: Στον πανικό σας, είστε ο εαυτός σας, της Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.