Πόρτα στον Κόσμο

Ο δολοφόνος του Οχάιο-Μεσίστιες οι σημαίες στις ΗΠΑ

Spread the love

Η αδελφή του δράστη της ένοπλης επίθεσης στο Ντέιτον του Οχάιο, που στοίχισε τη ζωή σε εννέα ανθρώπους, απαριθμείται μεταξύ των θυμάτων, ανακοίνωσαν σήμερα οι αμερικανικές αρχές

Η Μέγκαν Μπετς, «μία λευκή γυναίκα 22 ετών» περιλαμβάνεται μεταξύ των θυμάτων, ανακοίνωσε ο αστυνομικός Ματ Κάρπερ. «Είναι η αδελφή» του 24 χρονου Κόνορ Μπετς, του «λευκού άνδρα» που εκτέλεσε την επίθεση, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο δράστης του αιματηρού επεισοδίου στο Ντέιτον στο Οχάιο των ΗΠΑ εξουδετερώθηκε «σε λιγότερο από ένα λεπτό» από την αστυνομία, όμως είχε τη δυνατότητα στην ελάχιστη τούτη διάρκεια να σκοτώσει εννέα ανθρώπους και να τραυματίσει άλλους 27, ανακοίνωσε η δήμαρχος της πόλης Ναν Γουέιλι.

«Σε λιγότερο από ένα λεπτό οι αστυνομικοί βρέθηκαν επί τόπου και εξουδετέρωσαν τον δράστη», πρόσθεσε η δήμαρχος, προσθέτοντας πως από τους 27 τραυματίες, οι 15 πήραν εξιτήριο σήμερα το πρωΐ.

Μεσίστιες οι σημαίες με εντολή Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διέταξε σήμερα να κυματίζουν μεσίστιες έως τις 8 Αυγούστου οι αμερικανικές σημαίες στα δημόσια κτήρια, ως απότιση φόρου τιμής στα 29 θύματα των δύο ενόπλων επιθέσεων που συγκλόνισαν τις ΗΠΑ μέσα σε ένα 24ωρο, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Εις ένδειξη κατανυκτικού σεβασμού στα θύματα των τρομερών αυτών πράξεων βίας διατάσσω να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στις ΗΠΑ, στον Λευκό Οίκο και σε όλα τα δημόσια κτήρια», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Τραμπ.

«Καταδικάζουμε τις φρικαλέες και θρασύδειλες αυτές πράξεις», τονίζεται στο ίδιο κείμενο του Αμερικανού προέδρου.

Ως εσωτερική τρομοκρατία θα αντιμετωπίσουν την επίθεση στο Ελ Πάσο οι ομοσπονδιακές αρχές

Ο υπεύθυνος δικαιοσύνης για το Δυτικό Τέξας Τζον Μπας ανακοίνωσε σήμερα πως οι ομοσπονδιακές αρχές αντιμετωπίζουν την ένοπλη επίθεση στο Ελ Πάσο ως εσωτερική τρομοκρατία.

«Πρόκειται να κάνουμε αυτά που κάνουμε για τους τρομοκράτες σε αυτήν τη χώρα, που είναι να απονέμουμε ταχεία και βέβαια δικαιοσύνη», τόνισε ο Μπας σε σημερινή του συνέντευξη Τύπου.

Ο κυβερνήτης του Τεξας Γκρεγκ Άμποτ δήλωσε πως η χθεσινή επίθεση έχει τα χαρακτηριστικά ενός εγκλήματος μίσους, ενώ η αστυνομία αναφέρθηκε σε ένα μανιφέστο του δράστη ως πειστήριο πως η επίθεσή του είχε ρατσιστικά κίνητρα.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ του Μεξικού αρμόδιος για τη Βόρεια Αμερική Χεσούς Σεάδες, γράφοντας στο Twitter, καταδίκασε την «ξενοφοβική βαρβαρότητα», ζητώντας να τεθεί ένα τέλος: «ο σύγχρονος κόσμος δεν μπορεί να επιτρέπει τέτοιες πράξεις ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ, που δεν συμβαίνουν ‘εν κενώ’. Να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ αμέσως η ΡΗΤΟΡΙΚΗ που τις γεννά», αναφέρεται στο tweet του.

SHARE
RELATED POSTS
1390690_10208202606328324_7192717317253799829_n.jpg
Το πιο άσχημο κτήριο του κόσμου
Κυνήγι Μαγισσών, του Γιώργου Σαράφογλου
Σήμερα αξίζει να δακρύσουμε, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.