Ανοιχτή πόρτα

Ο γάμος του Στέφανου και ο στράτος, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

•Σε ένα τεχνικό , τακτικό επίπεδο ο Κασσελάκης είναι ομολογουμένως συναρπαστικός. Δεν ξέρω αν θα του βγει αλλά ομολογώ πως , σε μια αναλογία της δικηγορικής τακτικής σε μια δύσκολη δίκη με το τοπίο του ΣΥΡΙΖΑ , παίρνω ύστερα μαθήματα.

•Συνεδριο…συνέδριο του λένε εν απογνωσει. Δεν μας ενδιαφέρει αν είσαι στις ΗΠΑ η στους Εσκιμώους. Είσαι διχαστικός. Είσαι δεξιός υπέρ του κεφαλαίου. Είσαι κατα της Παλαιστινης. Στο συνέδριο πρέπει να κριθούν όλα.

• Α τώρα δεν ευκαιρώ τώρα παντρεύομαι. Δέστε και τι ωραίο σπίτι έχω. 1500 ευρώ τη μέρα το δίνω. Μετά; μα είναι και ο μήνας του μέλιτος. Έστω μετά. Α, ούτε μετά ευκαιρώ πρέπει να κάνω τη θητεία μου. Βράστε προς το παρόν στο ζουμί σας. Πέστε, πέστε μέχρι να βαρεθείτε. Κι αν αντέχετε στο καλό και τη πολιτική ανυπαρξία. Εγώ είμαι υπέρ της ενότητας. Τέλος πάντων το Φεβρουάριο μάλλον θα είμαι διαθέσιμος…μάλλον. Η λύση «πλειοψηφεί». Με λευκά , με άκυρα , με αποχές απεφάνθη η Πολιτική Γραμματεία. Ναι Στέφανε, βίον ανθόσπαρτον και καλή πατρίδα για την θητεία σου. Εμείς εδώ θα είμαστε.

•Η τέχνη της αναβολής, της παρελκυσης , της μετάθεσης στο ελπιδοφόρο μέλλον, της στον αιώνα τον άπαντα, αχρι καιρού που λένε στο Πατριαρχείο.

•Πότε θα το κάνουμε αυτό; ρωτούσα τον Γιώργο Μπιζο , τον αείμνηστο δικηγόρο του Μαντέλα και αγαπητό μου σε μια υπόθεση που εξελισσόταν στο Γιοχανεσμπουργκ και ήμουν εκεί μαζί του. Συνηγορος του κόσμου είχε ανακηρυχθεί. Κάτι ήξερε. Αστο τώρα μου λέγε. Μα είναι επείγον. Επείγον; να σου πω ένα ανέκδοτο.

•Κάποτε επι τουρκοκρατίας ο πασάς καταδίκασε ένα Έλληνα σε θάνατο. Αυτός του λέει. Μα πολυχρονεμένε θα σκοτώσεις εμένα που ξέρω να κάνω τα ζώα να μιλούν; Πώς του απαντά; μπορείς να κανείς το γάιδαρο μου να μιλήσει; καντο και θα σου χαρίσω τη ζωή. Βεβαίως και μπορώ αλλά χρειάζομαι 6 μηνες. Εντάξει αν σε 6 μηνες τα καταφέρεις σου χαρίζω τη ζωή αλλοιώς θάνατος. Ο καταδικασθείς πανηγύριζε. Είδατε που σας το έλεγα. Τον ξεγελασα το Πασα. Ποιον ξεγέλασες του λένε οι συγχωριανοί. Σε 6 μηνες θα φανεί η απάτη. Σε 6 μηνες; απαντά. Σε 6 μηνες μπορεί να έχει πεθανει ο Πασάς, μπορεί εγώ, το βεβαιο όμως είναι ότι θα έχει ψοφήσει ο γάιδαρος.

•Όταν γίνει το συνέδριο θα έχει ψοφήσει ο γάιδαρος.

SHARE
RELATED POSTS
Μια άλλη προσέγγιση της κρίσης, του Μάνου Στεφανίδη
«Να προσέχεις», της Ματίνας Ράπτη-Μιληλή
Τα πραγματικά δύσκολα με τον COVID-19 θα αρχίσουν όταν θα τιθασευτεί κάπως, μετά την κυκλοφορία των πρώτων εμβολίων, του Γιάννη Παπανικολάου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.