Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Ο βράχος μου, της Αναστασίας Φωκά

Spread the love

Αναστασία Φωκά

Αναστασία Φωκά

Τα πιο άσχημα πράγματα γράφτηκαν με τις πιο όμορφες λέξεις και πήραν άλλη μορφή.
Ζούμε σε μία εποχή που όλα μεταφράζονται με βάση μια εικόνα. Μπορείς να πλάσεις την καθημερινότητα σου και να δείξεις ποσό καλά περνάς και πόσο ευτυχισμένος είσαι, μόνο με μια φωτογραφία, με μια ανάρτηση στα social media. Αυτό είμαστε. Εικόνες που εναλλάσσονται μέσα στη μέρα και γίνονται παρελθόν. Οι κανόνες απλοί, αλλά όλοι δεν μπορούν να φτάσουν στο ίδιο αποτέλεσμα…

μέσα από μία εικόνα κρύβεις την θλίψη, τη στεναχώρια, το θυμό… Κάθε κακό συναίσθημα, κάθε κακή εμπειρία. Αλλά και τα όμορφα και τις χαρές. Και δημιουργείς την εικόνα που εσύ επιθυμείς.
Τα πιο άσχημα πράγματα γράφτηκαν με τις πιο όμορφες λέξεις και πήραν άλλη μορφή!
Υπάρχει όμως μία λέξη, μία έννοια που δεν έχεις να γράψεις πολλά. Και φυσικά όσες αναρτήσεις και να κάνεις στα social δεν μπορείς να την μοιραστείς. Χρειάζεται μόνο να την νιώσεις μέσα σου κι αυτή είναι η φιλία. Λέξη ιερή. Δεν την λες εύκολα. Αλλά όταν την πεις είναι ουσιαστική γιατί την νιώθεις με την ψυχή σου. Είναι ο άνθρωπος που σε διάλεξε και τον διάλεξες να είναι δίπλα σου και δίπλα του, οικογένεια, μάνα, πατέρας, αδερφός το άλλο σου μισό. Του έχεις δώσει απλόχερα την ψυχή σου. Είναι ο άνθρωπος που θα σε μαλώσει όταν κάνεις το λάθος. Μπορεί οι καυγάδες να είναι “ομηρικοί”, μπορεί να φτάσετε στα όρια και τα κοπούν ακόμα και τα σχοινιά… Αλλά θα σε αγκαλιάσει όταν τον έχεις ανάγκη. Θα είναι δίπλα σου ότι και να γίνει, να σε στηρίξει είτε στα καλά σου, είτε στα άσχημα σου.
Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψεις αυτό που λέμε φιλιά. Αληθινή πραγματική και όχι αυτή που βρίσκεις από συμφέρον σε κάθε πεζοδρόμιο για να κανείς μια αρπακτή. Ο φίλος ο πραγματικός δεν είναι συναλλαγή. Σε φροντίζει και τον φροντίζεις. Θα καθίσεις μαζί του στο ίδιο τραπέζι θα σε κοιτάξει στα μάτια και θα νιώσεις τη ζεστασιά που έχει μέσα του για εσένα. Θα τσουγκρίσετε τα ποτήρια σαν μυστική συμφωνία, δίχως πολλά λόγια και περιττές ευγένειες.
Είναι ο βράχος δίπλα σου.
(Και ένα μικρό μυστικό… μην το θεωρήσεις δεδομένο… )

Αναστασία Φωκά

Αφιερωμένο στον δικό μου βράχο!
Αντωνία Κουτσίδου!
Και σε όλους τους φίλους μου, που είναι και είμαι δίπλα τους σε κάθε μας στιγμή!
Ένα μικρό ευχαριστώ για όλα όσα ζήσαμε, ζούμε και θα ζήσουμε!

SHARE
RELATED POSTS
Όταν ο κύκλος κλείνει στα 51, Της Τζίνας Δαβιλά
Independence Day 2020 – Ημέρα της Ανεξαρτησίας 2020, του Γιώργου Σαράφογλου – by George Sarafoglou
Όταν λείπει ο στίχος…, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.