Το σχόλιο της ημέρας

Ο Αλέξης Τσίπρας και το γάντι που δεν σήκωσε ο Σταύρος…, της Ωραιοζήλης-Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Η Ωραιοζήλη Τζίνα Δαβιλά είναι Θεολόγος (Msc “Η Θεολογία στον Σύγχρονο Κόσμο”), αρθρογράφος/ραδιοφωνική παραγωγός/εκδότρια του iPorta.gr.

Συνήθισα να αποκαλώ “ζαβό” όποιον περνιέται για έξυπνος αλλά οι επιλογές του μαρτυρούν το αντίθετο.

Χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε για δεύτερη φορά προεκλογικά τον Γρηγόρη Αρναούτογλου για να συζητήσουν. Μαντέψτε ποιο είναι το ζαβό. Δεν διέθεσα παρά ένα δευτερόλεπτο του ζάπινγκ.

Χθες ο Αλέξης Τσίπρας συνεντευξιάσθηκε από τον Σταύρο Θεοδωράκη και παρακολούθησα μερικώς. Ο Τσίπρας πέταξε αρκετές φορές το γάντι στον Σταύρο ο οποίος δεν το σήκωσε. Ή προσπάθησε να αντιστρέψει τα γεγονότα. “Θα μιλήσουμε και για την σχέση μας Σταύρο, έχεις ευθύνες κι εσύ και η αείμνηστη η Φώφη”. “Εσύ φταίς, και δεν μιλώ για την συγκυβέρνηση, αλλά για την απλή αναλογική. Θα μιλήσουμε και για την συγκυβέρνηση μετά”. “Άστα αυτά για μετά τις εκλογές” απάντησε ο Σταύρος. Και το θέμα περί ομιλιών για συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΟΤΑΜΙ δεν ξαναναφέρθηκε στην συνέντευξη. Γιατί άραγε; Η αλήθεια είναι αυτή που ελάχιστοι γνωρίζουν. Το 2016 ζήτησε ο Τσίπρας συγκυβέρνηση με το Ποτάμι αφού είχε αρχίσει να τα βρίσκει σκούρα με τον Καμμένο, αφέθηκε ανοιχτό το θέμα για λίγο καιρό και όταν επανήλθε η συζήτηση για συγκυβέρνηση ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε αποφασίσει την οριστική λύση, διακοπή του Ποταμιού. Οι κακές γλώσσες λένε ότι ο Μητσοτάκης είχε βάλει δάκτυλο για να μην συνεχίσει να υπάρχει το ΠΟΤΑΜΙ και παρόντος αυτού του σεναρίου πήρε και μερικούς βουλευτές και στελέχη του και τα αξιοποίησε σε υπουργεία και άλλες καλοπληρωμένες και σημαντικές ή μη σημαντικές θέσεις. Άλλοι πάλι ισχυρίζονται ότι ένας αποδυναμωμένος πρόεδρος στο ΠΟΤΑΜΙ, όπως ήταν ο Σταύρος, θα μπορούσε να παραχωρήσει τα ηνία ώστε να περάσει στα χέρια λ.χ. της Άννας Διαμαντοπούλου και να έχει άλλη εξέλιξη και βαρύτητα. Όπως και να έχει το παρελθόν, το παρόν αποδεικνύει ότι το ΠΟΤΑΜΙ έκανε μέγα σφάλμα που αποχώρησε από την πολιτική σκηνή της Ελλάδας.

Κυριακή κοντή γιορτή. Αφού η πολιτική ωριμότητα της συγκυβέρνησης είναι απούσα στην Ελλάδα, ας πορευτούμε – κοινώς ας κάνουμε γαργάρα – αυτούς που παριστάνουν τους πρωθυπουργάρες. Διότι ψηφίζω από το βρώμικο ’89 (που έγραφε ο Σαββόπουλος κοροϊδεύοντας ταυτόχρονα με το τραγούδι “ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚ” τους πολιτικούς ενώ σήμερα τους στηρίζει) και πρώτη φορά είδα πρωθυπουργό να καυχιέται για αυτοδυναμία με το 60% του πληθυσμού να απέχει από τις κάλπες.

Καλή ψήφο, αγαπητές και αγαπητοί.

Ωραιοζήλη-Τζίνα Δαβιλά

16 Μαΐου 2023

 

SHARE
RELATED POSTS
Μπορεί να υπάρχει τέτοιος Θεός;, του Κωστή Α.Μακρή
Απολαμβάνουν καρπούς, κυρία Σταμάτη;, της Τζίνας Δαβιλά
Θα σου φάω τ’αυτιά…, του Κωστή Α. Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.