Πόρτα στην Πολιτική

 «Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την αναγνώριση του φυσικού ιαματικού πόρου «Απόλλωνα» στην Ικαρία»

Spread the love

 

Ανοίγει ο δρόμος για την αδειοδότηση και αξιοποίηση των ιαματικών πηγών «Απόλλωνα» στην Ικαρία, όπως ανακοίνωσε χθες από το Βήμα της Βουλής ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση που είχε καταθέσει το ΚΚΕ.

Ο κ. Κόνσολας επισήμανε ότι η υπόθεση της αναγνώρισης του ιαματικού πόρου καθυστερούσε εδώ και τέσσερα (4) χρόνια, αφού δεν είχαν κατατεθεί τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Μετά τις μικροβιολογικές αναλύσεις, που κατατέθηκαν στις 12 Ιουλίου  και τα τοπογραφικά διαγράμματα, που κατατέθηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου, η αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου γνωμοδότησε θετικά για την αναγνώριση του ιαματικού πόρου και χθες υπογράφηκε η σχετική υπουργική απόφαση από τον Υπουργό Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη.

Παράλληλα ο κ. Κόνσολας κατέθεσε στοιχεία που δείχνουν ότι σε όλη την Ελλάδα έχει γίνει αναγνώριση και πιστοποίηση 66 ιαματικών πηγών, ενώ για 52 ιαματικές πηγές υπάρχουν εκκρεμότητες στα δικαιολογητικά.

Τόνισε ότι στόχος του Υπουργείου Τουρισμού είναι να προχωρήσει στο πλαίσιο ανάπτυξης του ιαματικού τουρισμού στη χώρα για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ζητήματα υγείας (μυοσκελετικες και νευρολογικές παθήσεις κ.α.) πολιτών και τουριστών, μια μεγάλη και αναξιοποίητη για την Ελλάδα αγορά.

Σε αυτή την κατεύθυνση, θα ενθαρρυνθούν επενδυτικές πρωτοβουλίες αλλά και συμπράξεις των Δήμων με τον ιδιωτικό τομέα.

Αναφερόμενος στον τουρισμό υγείας, ο Μάνος Κόνσολας προανήγγειλε:

α) την επικαιροποίηση του θεσμικού πλαισίου για την πιστοποίηση των παρόχων που θα δραστηριοποιηθούν στον τομέα του τουρισμού υγείας, σύμφωνα με τα standards που θέτουν διεθνείς οργανισμοί,

β) τη διαμόρφωση αναπτυξιακών κινήτρων για επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού υγείας και τη δημιουργία Cluster συνεργατικών σχηματισμών ανάμεσα σε νοσοκομεία, ιατρικά κέντρα και ξενοδοχεία, αλλά και με συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

SHARE
RELATED POSTS
Πορεία νίκης του Μανώλη Γλυνού και στις Κυκλάδες
Opinion makers ή αυτοβαυκαλιζόμενοι;, του Γιάννη Πανούση
b40d9849d6d93af7804bf83a54805bfd_XL.jpg
Θέλει αρετή και τόλμη η απόδοση της πραγματικής δικαιοσύνης, του Μιχάλη Καρχιμάκη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.