Πόρτα στην Πολιτική

ΝΔ: πρώτη με 16 μονάδες. Τα μονοπώλια δεν βγαίνουν σε καλό…, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

Θα το βρείτε: σε “Πολιτεία”, “Πρωτοπορία” Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Πάτρας, “Ιανός” Αθήνας και Θεσσαλονίκης, και σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και του εξωτερικού που θα ζητηθεί σε 2-5 ημέρες. β) ΗΠΑ μέσω του “Εθνικού Κήρυκα”. γ)στις εκδόσεις Φίλντισι on line, με μειλ ή τηλεφωνικά 210 65 40 170 – [email protected]

όλα τα συγγραφικά έσοδα θα διατεθούν σε οικογένειες με παιδικό καρκίνο.


Πάνος Μπιτσαξής

• Πολλοί στο χώρο της αντιπολίτευσης απορούν. Μα πώς γίνεται αυτό; Είναι δυνατόν; Με όλη μου τη συμπάθεια τους απαντώ πως πρέπει να πουν στην ηγεσία τους να κοιτάξει καλά στο καθρέφτη. Ίσως κάτι καταλάβει. Ίσως λέω γιατί δεν είμαι καθόλου σίγουρος. Γιατί αντί να δουν τις ρυτίδες νοιώθουν τη ψευδαίσθηση και την αυταρέσκεια μιας, ανύπαρκτης πλέον, πολιτικής νεότητας.Αν και μπορούν να την ανακτήσουν ,είτε στο δρόμο της αρετής είτε ως Dorian Gray, δεν ξέρουν πως. Αισθάνονται ότι αδικούνται. Καταλήγουν σε ένα πρόχειρο ακαλαίσθητο μακιγιάζ που το καταλαβαίνουν όλοι. Μια παχιά μπογιά.

• Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέρες γιορτινές, επιλέγει να μην κλειστεί στο γραφείο του. Διαβάζω το πρόγραμμα του. Τη μια μέρα προεδρεύει στην επιτροπή των εμβολιασμών. Την άλλη πάει στη Πέλλα. Δεν πάει στους καταρράκτες. Πάει στα νοσοκομεία της Έδεσσας των Γιαννιτσων και της Βέροιας.Θα ξεκινήσει από ένα ορφανοτροφείο θηλέων που λέγεται «Μέλισσα».  Στις 28/12 ο ίδιος και η Μαρέβα θα κάνουν πρώτοι το εμβόλιο δίνοντας παράδειγμα. Πρωθυπουργός πρώτης γραμμής, έστω να το δεχτώ, στο συμβολικό επίπεδο. Γιατί τα παραπάνω έχουν και ουσία. Δεν φοβάται τα ίδια του τα λάθη που δεν είναι λίγα. Δεν φοβάται να αντικρίσει υγειονομικούς, ασθενείς και οικογένειες. Μιλά για ελπίδα και καλά κάνει. Οφείλει να το κάνει. Δίνει την αίσθηση ότι μπαίνει μπροστά ότι είναι παρών ότι δεν κρύβεται. Έτσι οι πολίτες συγχωρούν, κατανοούν, δεν καταλογίζουν τα λάθη. Θέλουν να αισθάνονται παρουσία. Δεν αξιώνουν την τελειότητα.

• Απέναντι σε αυτό μια μίζερη, σχεδόν αστεία αντιπολίτευση. Γιατί είπατε ότι θα πάρετε περισσότερα εμβόλια το Δεκέμβριο; Δώστε στη δημοσιότητα τις συμβάσεις της ΕΕ με τις φαρμακευτικές, έχετε ως άλλοθι το εμβόλιο, κάντε περισσότερα τεστ(πόσο περισσότερα),ενισχύστε το ΕΣΥ (γενικώς και αορίστως). Ανεμπνευστοι, άχρωμου και άγευστοι σαν τη γκρινιάρα γειτόνισσα. Μέσα στο ύφος αυτό χάνεται και θολώνει η ουσιαστική κριτική. Γιατί στη πολιτική όταν διαφωνείς για να διαφωνήσεις το καταλαβαίνουν και οι πέτρες. Γιατί για να έχεις πειθώ πρέπει να παίρνεις θέση την ώρα που πρέπει. Εκ των υστέρων τρέχα γύρευε. Όταν η κυβέρνηση έκανε αστοχίες η αντιπολίτευση σιωπούσε. Περίμενε στη γωνία. Νομίζουν άραγε ότι οι πολίτες δεν το καταλαβαίνουν αυτό;

• Το αποτέλεσμα είναι ΝΔ πρώτη με 16 μονάδες διαφορά. Είτε σας αρέσει είτε όχι.

Εμένα δεν μ’ αρέσει. Γιατί τα μονοπώλια και οι παντοδυναμίες δεν βγαίνουν μακροπρόθεσμα σε καλό. Βλάπτουν μακροπρόθεσμα μεταξύ των άλλων και τους παντοδύναμους. Βλάπτουν τον τόπο.

*Ο Ντοριαν Γκρευ είναι ο χαρακτήρας του Όσκαρ Γουάιλντ που συμμάχησε με το διαβολο με αντάλλαγμα την διατήρηση της νεότητας.

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Τα “Λατινικά” του Αλέξη!, του Γιώργου Σαράφογλου
Σοβαρότης μηδέν, του Πάνου Μπιτσαξή
Giannis Sideris
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ: Μια… «ολέθρια» σχέση, του Γιάννη Σιδέρη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.