Το σχόλιο της ημέρας

Οι Σιλχετιανοί στη Θεσσαλία, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

•Ναι ασφαλώς. Η πλημμύρα και η έκτακτη ανάγκη στη Ν.Υόρκη είναι μεγάλη είδηση. Διασώσεις, προειδοποιησεις κλπ. Ναι ασφαλως ο Βόλος , το Πηλιο, η Καρλα, ο Παλαμας κλπ ειναι μεγαλη είδηση για μας και απλή είδηση διεθνως.

ΟΙ πλημμυρες του Σιλχετ δεν ειναι ούτε στα ψιλά. Ποιος να ασχοληθεί.Εκεί δεν ζουν κανονικοί άνθρωποι ,ζουν κάποιοι παρακατιανοί , κάποιοι δεύτερης κατηγορίας. Σιλχετ; ναι  Σιλχετ στο ανατολικό Bangladesh. 4εκ. εξαθλιωμένοι άστεγοι από πλημμύρες. Καλά διαβάσατε. 4εκ. Δεν έχουν που την κεφαλή κλίναι. Χτύπησαν ασθένειες και θερίζουν.Η σιωπηλή τραγωδια. Και βέβαια εκεί δεν υπάρχει 112, ούτε νοσοκομεία,ούτε χρηματικές ενισχύσεις.Στο δρόμο κι όπου βγει.Όπου φτωχός κι η μοίρα του.Ας κάνουμε κι ένα σταυρό δεν χάλασε ο κόσμος.

•Και ξέρετε που κατέφυγαν, περιβαλλοντικοί πρόσφυγες, πολλοί Σιλχετιανοι; στη Θεσσαλια. Πιάσαν δουλειά στα χωράφια, εποχιακοί. Και τους βρήκαν οι πλημμύρες εδώ. Αυτό κι αν είναι ατυχία.Κέρδισαν το Jack Pot. Στο κάμπο. Τώρα ψαχνονται οι φουκαράδες. Δουλειά γιόκ. Δεν ήρθαν γενικως από το Bangladesh. Ήρθαν λόγω πλημμύρας στο Σιλχετ. Το έμαθα από τον κ.Καψαλη καθηγητή στο Πάντειο. Σε εκπομπή της κ.Κατερίνας Δράκου.Όταν είμαι στο αυτοκίνητο ακούω ραδιόφωνο.

•Τι άλλο άραγε πρέπει να συμβεί για να πεισθούν οι παγκόσμιοι ρυπαντες, ΗΠΑ και Κίνα κυρίως ότι δεν πάει άλλο. Ότι ίσως είναι ήδη αργά.

SHARE
RELATED POSTS
Ποίος ήτον ο φονεύς του Εθνικού Θεάτρου;, του Κώστα Χατζηαντωνίου
2-3-2017: το σχόλιο της ημέρας, του Πάνου Μπιτσαξή
Ο Μπογδάνος…η Έμα…ο Πρόεδρος όλων των Ελλήνων, του Πάνου Μπιτσαξή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.