Ανοιχτή πόρτα

Οι Ελληνίδες μέλισσες, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

•Οι Ελληνίδες μέλισσες, καλομαθημένες από το αιγαιοπελαγίτικο μελτέμι, θύμωσαν, αγρίεψαν. Εξήλθαν εν εξάλλω από τις κυψέλες, ενώθηκαν σε βουερό σμήνος και επετέθησαν. Οι εισβολείς υποχώρησαν άτακτα. Κουνώντας πανικόβλητοι τα χέρια τους προσπαθούσαν να ανασχέσουν την επίθεση από τα δάκνοντα θήλεα έντομα καμικάζι σε επιχείρηση αυτοκτονίας. Οι κηφήνες τεμπελιάζαν. Μπήκαν στις βάρκες και απέπλευσαν. Άπρακτοι, ταπεινωμένοι, ηττημένοι.

•Το γεγονός έλαβε χώραν τη δεκαετία του 90. Ένας γνωστός μου είχε αναλάβει νομάρχης Κυκλάδων. Απεφάσισε να κατακρημνίσει κάποια αυθαίρετα στην ιστορική Μακρόνησο. Οργάνωσε αποστολή. Συνεργεία, κάμερες, δημοσιογράφοι, παράγοντες επι το έργον της νομιμότητος. Η εικόνα ζωντανή για να διδάξει τη μηδενική ανοχή στην αυθαιρεσία. Ήταν σαν ιταλική κωμωδία. Είχε γέλιο. Ο νομάρχης με ύφος στρατηγού.Το αυθαίρετο όμως ανήκε σε μελισσοκόμο. Αμόλησε τις μέλισσες και οι παράγοντες και οι δημοσιογράφοι προεξάρχοντος του νομάρχη έτρεχαν δρομαίως σε άτακτη, ασύντακτη φυγή. Η επιχείρηση εξελίχθηκε σε μέγα φιάσκο προς τέρψη των τηλεθεατών.Τι απέγινε μετά δεν ξέρω.

•Το θυμήθηκα τώρα με τους μελισσοκόμους στο Σύνταγμα. Ευτυχώς περιορίστηκαν στα καπνιστήρια. Οι Ελληνίδες μέλισσες όμως είναι πάντα σε ετοιμότητα. Ακατανίκητος στρατός.

•Έχουν δικιο. Οι επιτήδειοι, οι εξυπνάκηδες, παίρνουν μέλι από την Τουρκία φτηνά το ανακατεύουν με δικό μας και το πουλάνε ως ελληνικό κερδοσκοπώντας πάνω στο κόπο τους. Πώς μπορεί να ελεγχθεί αυτο δεν έχω άποψη. Πρέπει όμως. Αρκετά με μια αγορά όπου κάποιοι ασκούν αθέμιτο ανταγωνισμό εις υγειαν των κορόιδων. Σε ένα κράτος που για να ξυπνήσει πρέπει να κλείνουν οι νταλίκες το Σύνταγμα.

SHARE
RELATED POSTS
Τι δεν καταλαβαίνει η ”Δύση”;, του Αλεξάνδρου Μπέμπη
Το «οχυρό» Δι@ύγεια, εκ των έσω «πολιορκείται»; του Δημήτρη Κατσούλα
“Σκουπίδια”, του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.