Αθλητικά/Αθλητισμό

Οι αλλαγές του Μίτσελ «διευκόλυναν» τη Ναντ, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Ο Γιώργος Αρκουλής είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Πρόσφατα βιβλία του: Οι Πανιώνιοι δεν πλήττουν ποτέ-50 χρόνια παρασκήνιο” και “Εθνικός Πειραιώς: Ιστορία γράφουν και οι δεύτεροι”. Το βιβλίο του “Για τον Απόλλωνα που αγαπήσαμε” διατίθεται από το γήπεδο του Ριζούπολης «Γεώργιος Καμάρας», με ευθύνη του ΔΣ του ερασιτέχνη Απόλλωνα, αλλά και από ορισμένα επιλεγμένα βιβλιοπωλεία. Έχει ενταχθεί ως έργο, στο πλαίσιο του εορτασμού μνήμης για τα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης.

Γιώργος Αρκουλής

Εύλογα ερωτήματα προκύπτουν από την χθεσινή -τελευταία- εμφάνιση του Ολυμπιακού στην ευρωπαϊκή του ασήμαντη  περιπέτεια, και να το εξηγήσω. 

Χωρίς να κρατηθούν ούτε τα προσχήματα, ο προπονητής Μίτσελ αποφάσισε στο τελευταίο εικοσάλεπτο να αλλάξει τις ισορροπίες βάζοντας τρεις αναπληρωματικούς  και έναν πιτσιρικά από την ομάδα ΟΣΦΠ2 ονόματι Αναστάσιο Σαπουντζή, θέλοντας να του προσφέρει το βάπτισμα του πυρός (ποίου πυρός είναι μια άλλη ανεξήγητη ιστορία).

Και επειδή οι Γάλλοι της Ναντ δεν είναι κορόϊδα, πέρασαν στην αντεπίθεση και σημείωσαν τη νίκη – προσφορά (αγωνιστικά, να εξηγούμεθα…) και πήραν έτσι την δεύτερη θέση στον όμιλο, την οποία σαφώς και δεν άξιζαν ποτέ, σε βάρος της Καραμπαγκ.

Μια Καραμπαγκ στην οποία δεν χαρίστηκαν οι Γερμανοί της Φράϊνμπουργκ, βεβαίως βεβαίως, διότι στην Γερμανία το ποδόσφαιρο θεωρείται πολύ σοβαρή υπόθεση.

Στο μεταξύ, οι διάφοροι κονδυλοφόροι που νταλαβερίζονται το λεγόμενο «ρεπορτάζ του Ολυμπιακού», είχαν φροντίσει από προχθές να (προ)ετοιμάζουν τους οπαδούς του «Θρύλου» ότι την ομάδα ενδιαφέρει πρωτίστως το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, χωρίς η επίσημη διοίκηση της ΠΑΕ να θελήσει να αναχαιτίσει αυτή την λογική πριν από αγώνα Ευρώπης!!

Ενώ, κάποιες άλλες γραφίδες, υποστήριζαν πως ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί εναντίον της Ναντ για την ιστορία του και για τους…βαθμούς της ΟΥΕΦΑ!!!

Δηλαδή διαλέγετε και παίρνετε…

Κρίμα. Ειλικρινά κρίμα, διότι έστω και σε αυτή την υποβαθμισμένη διοργάνωση, ο (περυσινός) πρωταθλητής Ελλάδας μπορούσε να διακριθεί με βάση την δυναμικότητα και το παλμαρέ των παικτών του. Παρ’ όλ’ αυτά, απέτυχε να σημειώσει έστω μία νίκη, είχε την χειρότερη επίθεση (μόλις δύο γκολ) και την χειρότερη άμυνα (11 τεμάχια).

Όσο για την περίφημη συγκομιδή βαθμών από την ΟΥΕΦΑ, νομίζω πως είχαμε το χειρότερο σκορ εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά βασικός υπεύθυνος δεν είναι ο Ολυμπιακός αλλά οι άσπονδοι φίλοι του…. Που σημαίνει -διάβολε- κάθε πέρυσι και καλύτερα.

SHARE
RELATED POSTS
Πικρά μπήκε το ’22 και στο ποδόσφαιρο, του Γιώργου Αρκουλή
Αναμενόμενη η βία, του Γιώργου Αρκουλή
Ακρίβυνε η βενζίνη…, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.